Gilgeous-Alexander scoort 37 punten als Thunder top Trail Blazers

PORTLAND – De Canadese Shai Gilgeous-Alexander scoorde 37 punten en de Oklahoma City Thunder hield woensdagavond een late rally van de Portland Trail Blazers af voor een overwinning van 128-120.

Jalen Williams voegde 31 punten toe en Chet Holmgren eindigde met 21 punten en een game-high van 14 rebounds voor Oklahoma City, dat met 18 punten aan de leiding stond.

Anfernee Simmons had er 29 voor de door blessures geplaagde Blazers met korte handen.

Portland verkleinde de achterstand naar 112-107 na de lay-up van Simmons voordat Matisse Thybulle’s 3-pointer de Blazers binnen twee zette met 4:05 over.

Williams maakte een einde aan de dreiging met een driehonkslag op 116-110.

Portland keerde Jerami Grant (rechter quad) en Thybulle (linkerheup) terug, die beiden maandag de 119-114 nederlaag van Portland tegen Minnesota misten. Centre Deandre Ayton (verstuikte rechterpols) en Toumani Camara (ziekte) werden voor aanvang van de wedstrijd uitgesloten.

Blazers-coach Chauncey Billups zei dat rookie Scoot Henderson vooruitgang boekt na een verstuikte linkervoet en tegen het weekend zou kunnen terugkeren.

The Thunder verloren maandagavond met 116-104 van de Los Angeles Lakers, hun tweede nederlaag in negen wedstrijden. Gilgeous-Alexander scoorde 20 punten, waarmee hij zijn streak van 30 punten in acht wedstrijden verbrak.

Oklahoma City kwam in Portland slechts een halve wedstrijd achter op Western Conference-leider Minnesota in het klassement.

The Thunder nam een ​​voorsprong van 51-35 in de eerste helft na een lay-up van Jalen Williams, maar Portland kwam tijdens de rust binnen met 65-57. Gilgeous-Alexander en Holmgren deelden de leiding met elk 16 punten tijdens de rust.

Er was een beangstigend moment in het tweede kwart toen Bismack Biyombo uit Oklahoma City op de bank leek in te storten.

Het was niet meteen duidelijk of Biyombo gewond raakte. De 13-jarige NBA-veteraan ging ten onder toen het team tijdens een time-out naar de zijlijn ging. Ze hielpen hem van het veld naar de kleedkamer.

De Thunder zei dat het geen ernstige medische aandoening was, hoewel Biyombo niet terugkeerde.

Simmons sloeg een 3-pointer voordat Grant’s floater de Blazers laat in het derde kwartaal binnen 88-86 bracht, maar de Thunder reageerde met een run van 10-0 en nam een ​​voorsprong van 97-87 in de laatste periode.

De wedstrijd van The Thunder in Portland was de laatste van vier wedstrijden.