Frankrijk versus België: Euro 2024 laatste 16 – live | Euro 2024

Sleutel evenementen

E-mail: “Kante a Transit?” schrijft Chris Ross. “De man is een G-wagen. Vrede en liefde.”

Deel

E-mail: “Dit is een typisch Euro 2024-spel: volledig voetgangers”, schrijft Kev McReady. “Is het trouwens niet grappig dat Kante de beste speler van dit toernooi is? Als een bestelwagen die de Grand Prix wint.”

Hoewel ik het er niet per se mee eens ben dat dit typerend is voor het toernooi, waren veel van de zogenaamd geweldige teams verschrikkelijk. Er waren veel geweldige wedstrijden in dit toernooi, waarvan vele met Georgië.

Deel

Rust: Frankrijk 0-0 België

Er zijn 45 minuten verstreken en niemand van ons zal ooit terugkomen en Frankrijk is in topvorm, maar mist de voorsprong die hen zou kunnen helpen de leiding te nemen die ze waarschijnlijk verdienen. België vertoonde tekenen van leven, maar hun hoofdcoach Domenico Tedesco Kevin de Bruyne heeft de komende vijftien minuten belangrijk werk te doen in de kleedkamer.

Deel

45+1 min: Goed werk van Mbappe, die langs de lijn rent en creëert voordat hij de bal terugtrekt naar Tchouameni in een goede schietpositie. Hij schiet de bal hoog over de lat, want dat doet hij natuurlijk. Het is halftijd.

Deel

44 minuten: Ik ben er zojuist op gewezen dat de naam in de tekst van dit artikel staat was onjuist en gecorrigeerd. Voel je vrij om je woede op Barry Glendening te richten, aangezien ik degene ben die over deze onzin moet rapporteren. Taha Hashim is volkomen onschuldig en Frankrijk heeft een hoek. Jan Vertonghen breekt uit.

Deel

42 minuten: Mbappé passt de bal rechts langs Kounde. Hij speelt de bal terug naar Griezmann, die de bal naast Mbappé naar Hernandez aan de andere kant speelt. Voor de liefde van God…

Deel

38 minuten: Wout Faes neemt het op tegen Tchouameni in het Belgische strafschopgebied terwijl Frankrijk blijft aandringen en onderzoeken. Ik denk dat dit spel zoiets is als een grote hete tour… een schaakwedstrijd.

Deel

37 minuten: Snelle gamechanger uit Frankrijk. Geweldige voorzet van Jules Kounde, maar Marcus Thuram kopt niet op doel. Hij had het beter moeten doen.

Deel

33 minuten: Wat betreft het werken met alleen het spel dat ik krijg: “Verzin gewoon dingen!”, schrijft Marlon Seton. ‘Sunak doet het. Trump doet het. Farage doet het. Ik heb geen bewijs, maar het zou me niet verbazen als Le Pen het deed.”

Hoe graag ik dat ook zou willen, het zou een ernstige schending zijn van de ongeschreven ethische code van de journalist van minuut tot minuut. Tenzij dit natuurlijk een bloedstollende thriller is en ik voor het makkelijke leven gewoon het tegendeel doe.

Deel

30 minuten: Een half uur en dit is een heel saaie, stormachtige aangelegenheid. Mijn persoonlijke theorie, die misschien helemaal verkeerd is? Kevin De Bruyne denkt dat de Belgische manager niet opgewassen is tegen zijn taak en op een gegeven moment later in de wedstrijd een pitch-muiterij zou kunnen organiseren als de zaken niet naar zijn zin gaan.

Deel

28 minuten: Nog meer goed werk links van Doku. Hij pikte Opendo op, wiens schot in het pad van Carrasco terechtkwam. Hernandez blokkeert zijn poging in het strafschopgebied, en België doet een beroep op handbal en een strafschop. Noch de scheidsrechter, noch zijn video-assistenten zijn geïnteresseerd.

Deel

26 minuten: Onze Zweedse scheidsrechter is onnodig nerveus en straft Adrien Rabiot zeer hard voor de uitdaging op Doku. Ik weet niet eens zeker of het een overtreding was, maar de Franse middenvelder zal de volgende wedstrijd missen als zijn team wint.

Deel

23 minuten: België krijgt Jeremy Doku hoog op het veld aan de bal. Hij kapt vanaf links naar binnen en wordt neergehaald door Griezmann, die een gele kaart krijgt. De brutale vrije trap van De Bruyne werd weggewerkt door Maignan, die de vlucht van de bal op hem af leek te verliezen. De Franse doelman kwam er met één weg.

De Franse doelman Mike Maignan (rechts) maakt de bal weg in plaats van te redden. Foto: Georgi Licovski/EPA
Deel

Bijgewerkt binnen

20 minuten: Op ITV zit Super Ally McCoist in de interviewers en merkt op hoe diep Kevin De Bruyne speelt, min of meer schouder aan schouder met André Amadou Onana op het middenveld voor België. “Ik denk niet dat hij daar zo blij mee zal zijn”, zegt Alistair. “Hij zal het niet leuk vinden om daar de hele dag te spelen.”

Deel

20 minuten: Adrien Rabiot schiet van afstand hoog over het doel.

Deel

19 minuten: Ik zal niet liegen, dit is een stoer horloge. Sorry als het moeilijk te lezen is, maar ik kan alleen werken met het spel dat ik heb gekregen!

Deel

17 minuten: Jules Konde stuurt een lage voorzet vanaf de rechterkant het Belgische strafschopgebied in en deze wordt goedgekeurd voor een corner. Griezmanns uitstekende inswinger richting de eerste paal werd hopeloos hoog en naast gekopt door Marcus Thuram.

Deel

14 minuten: Griezmann neemt een korte hoekschop, de bal bereikt Mbappé in het Belgische strafschopgebied en hij schiet hoog over de lat, zijn inzet wordt duidelijk van richting veranderd. De scheidsrechter kent een doelpunt toe en als Frankrijk klaagt over zijn beslissing, toont hij Tchouameni een gele kaart. Onzin.

Deel

13 minuten: Het zwakke schot van Griezmann wordt eenvoudig gered door Koen Casteels in het Belgische doel.

Deel

11 minuten: Romelu Lukaku haast zich naar de naamlijn om de bal van diep naar beneden te jagen, maar kan hem alleen vrijmaken voor een Franse inworp als William Saliba over hem heen glijdt. Lukaku zoekt naar een vrije trap, maar mist deze.

“De scheidsrechter heeft hem niet aangeraakt!” Foto: Leon Kuegeler/Reuters
Deel

9 minuten: Lois Openda jaagt een terugspeelbal naar de voeten van Mike Maignan, maar de Franse keeper kan die gemakkelijk onder druk verwerken door de bal op de zijlijn naar de voeten van Theo Hernandez te pingelen.

Deel

8 minuten: Het is voor beide teams ongrijpbaar vanaf het begin, maar Frankrijk pakt de bal, drukt en probeert zich open te stellen.

Deel

7 minuten: Kylian Mbappé betreedt het Belgische strafschopgebied met de bal aan zijn voeten. Hij speelt een zijwaartse pass op Antoine Griezmann en sprint het strafschopgebied in op zoek naar een terugpass. Zijn teamgenoten kunnen hem niet vinden.

De Fransman Kylian Mbappe toont de bal aan de Belgen Timothy Castagne, Jeremy Doku en Amadou Onana. Foto: Leon Kuegeler/Reuters
Deel

5 minuten: Inworp van Frankrijk, diep op Belgisch grondgebied na goed werk van Mbappe en Tchouameni op rechts. Timothy Castagne houdt de bal buiten voor een hoekschop en kiest voor de minste van twee bedreigingen. Er komt niets van terecht.

Deel

3 minuten: Nu België in balbezit is, jaagt Lois Openda een lange bal langs rechts achterna, maar Dayot Upamecano kan er gemakkelijk mee omgaan en het is terug naar Mike Maignan in het Franse doel.

Deel

2 minuten: Belgische doelman Koen Casteels krijgt al een eerste indruk, zijn ploeg staat met vijf achterin opgesteld. Timothy Castagne en Yannick Carrasco zijn vleugelverdedigers.

Deel

Frankrijk versus België gaat…

1 minuut: Nadat Frankrijk de volksliederen heeft gewonnen, draait het zich om en probeert het de wedstrijd te winnen. Ze dragen witte shirts, blauwe korte broeken en witte sokken. De Belgische spelers dragen – zal ik zeggen – kastanjebruine shirts, zwarte korte broeken en kastanjebruine sokken. Afspelen op…

Deel

niet lang meer: De spelers betreden het veld, Frankrijk onder leiding van Kylian Mbappe en de Belg Kevin De Bruyne, die moeite had zijn irritatie jegens zijn manager, een aantal van zijn teamgenoten en de fans van het land te verbergen tijdens en na hun patstelling tegen Oekraïne. Maar het is een nieuwe dag en een nieuwe dageraad, zoals Nina Simone ooit zong. Of het goed gaat met Kevin zullen we te zijner tijd weten. Het begint met een paar volksliederen, een paar handdrukken, een toss en een schril fluitje van scheidsrechter Glen Nyberg.

Deel
Deel
De Belgische middenvelder Amadou Onana juicht de fans van zijn land toe. Foto: Hassan Ammar/AP
Deel
Kylian Mbappe, die vanaf vandaag officieel speler van Real Madrid is, draagt ​​een beschermend gezichtsmasker en warmt zich op voor aanvang van de wedstrijd. Foto: Franck Fife/AFP/Getty Images
Deel

Frankrijk: Kylian Mbappe is op zijn best vanaf de flanken, maar dat zou voor een onbalans in de flanken kunnen zorgen als ze het opnemen tegen België, schrijft Jonathan Wilson.

Deel
Deel

Deze teams: Zoals verwacht is Antoine Griezmann teruggeroepen naar de Franse ploeg, terwijl Marcus Thuram start in de plaats van Ousmane Dembele.

De Belgische coach Domenico Tadesco voerde twee wijzigingen door. Lois Openda en Yannick Carrasco komen binnen vanaf de zijkant, terwijl Leandro Trossard en Youri Tielemans plaats maken.

Loïs Openda

Deel

Opstellingen van Frankrijk en België

Frankrijk: Maignan, Konde, Upamecano, Saliba, Hernandez, Chuameni, Kante, Rabiot, Griezmann, Thuram, Mbappé.

ondertitels: Samba, Pavard, Mendy, Camavinga, Giroud, Dembele, Muani, Zaïre Emery, Fofana, Coman, Clauss, Areola, Konate, Barcola.

België: Casteels, Castagne, Faes, Vertonghen, Theate, De Bruyne, Onana, Doku, Openda, Carrasco, Lukaku.

ondertitels: Debast, Witsel, Tielemans, Trossard, Kaminski, Sels, Lukebakio, Vranckx, De Ketelaere, Mangala, Bakayoko, Vermeeren, De Cuyper.

• Video-assistent-scheidsrechter: Paul van Boekel

De Zweedse scheidsrechter Glenn Nyberg is verantwoordelijk voor het handhaven van de orde tijdens de wedstrijd van vandaag tussen Frankrijk en België. Foto: Foto Olimpik/Action Plus/REX/Shutterstock
Deel

Vroeg teamnieuws

De Franse manager Didier Deschamps heeft een volledige selectie tot zijn beschikking en er wordt verwacht dat hij Antoine Griezmann in zijn basisopstelling zal opnemen, waarbij Adrian Rabiot of Bradley Barcola waarschijnlijk plaats zullen maken. Ousmane Dembélé zou ook kunnen mislopen nadat hij er niet in slaagde indruk te maken in de groepsfase, en als hij op de bank zakt, zal Inter-aanvaller Marcus Thuram waarschijnlijk de eer krijgen.

Axel Witsel en Thomas Meunier zorgen voor blessures voor België, waar vleugelspeler Dodi Lukebakio beschikbaar is voor selectie nadat hij de weinig indrukwekkende impasse met Oekraïne door schorsing heeft gemist. Hij of Yannick Carrasco zouden Leandro Trossard kunnen vervangen, die in die impasse heel weinig bijdroeg aan de nationale zaak. Naast Kevin De Bruyne maakten verschillende Belgische spelers indruk in die wedstrijd, dus het zou geen grote verrassing zijn om een ​​paar veranderingen te zien.

Antoine Griezmann zal naar verwachting vandaag terugkeren in de basisopstelling van Frankrijk. Foto: Franck Fife/AFP/Getty Images
Deel

Ronde van 16: Frankrijk vs. België

De Arena van Düsseldorf is de locatie voor de wedstrijd van vandaag tussen Frankrijk en België, twee zwaargewichten die op dit EK nog steeds niet op hun best hebben gespeeld. Beide landen slaagden er niet in hun poule te winnen en moesten genoegen nemen met de tweede plaats. Nu kan er maar één de kwartfinales halen, en Frankrijk is de favoriet die verre van een zekere race is. De aftrap in West-Duitsland is om 17.00 uur, maar blijf in de tussentijd op de hoogte van teamnieuws en updates.