Frankrijk trapte zijn Olympische campagne af met een grote overwinning op de USMNT | Olympische Spelen in Parijs 2024

Dankzij verbluffende doelpunten van Alexandre Lacazette en Michael Olise versloeg Frankrijk woensdag de VS met 3-0 in het Olympische voetbaltoernooi voor mannen.

Loïc Badé voegde een derde toe met een late kopbal en bezegelde een overwinning die twijfelachtig leek totdat voormalig Arsenal-aanvaller Lacazette in de 61e minuut in Marseille van afstand toesloeg.

De thuisploeg moest het geluk gebruiken tegen de Amerikaanse ploeg, die met een schot van Đorđe Mihailović de lat raakte terwijl de wedstrijd nog doelpuntloos was. Het doelpunt van Lacazette viel vrijwel direct daarna.

Op een wilde openingsdag van de Olympische Spelen versloeg Marokko Argentinië met 2-1 in een wedstrijd die ongeveer twee uur werd onderbroken toen fans tot diep in de blessuretijd het veld bestormden. En het leek erop dat de Amerikanen een nieuwe opschudding konden veroorzaken als ze Frankrijk herhaaldelijk openstelden.

De USA creëerde voldoende kansen en werkte de bal tot ver in het midden van het veld om de ploeg van Thierry Henry vrij te maken. Maar ze kwamen nooit dichterbij dan de inspanningen van Mihailović, en Frankrijk maakte optimaal gebruik van hun rijkdom.

Lacazette reed laag vanaf zo’n 20 meter langs de Amerikaanse doelman Patrick Schulte.

Acht minuten later krulde de nieuwe Bayern München-aanwinst Olise een schot van afstand in dezelfde hoek. Badé’s kopbal in de 85e minuut maakte een effectief einde aan de wedstrijd en zorgde ervoor dat Frankrijk bovenaan Groep A kwam, voor Nieuw-Zeeland, dat Guinee met 2-1 versloeg.

De VS deden met hoge verwachtingen mee aan het toernooi. Ze benoemden een ervaren team met de hoop een medaille te winnen en minuten te geven aan een groep jongeren die strijden om een ​​plek op de WK-selectie in 2026. Coach Marko Mitrović riep een ongewoon ervaren team op voor de Paris Games, waar concurrerende landen zich beperkten tot het selecteren van roosters die voornamelijk uit spelers onder de 23 jaar bestonden, met slechts drie uitzonderingen op de overschrijding.

De Amerikaanse selectie bestaat uit spelers met in totaal 114 seniorencaps, en Mitrovic heeft zijn twee reserveplekken als centrale verdediger, Walker Zimmerman en Myles Robinson, gebruikt om te proberen een selectie vol jonge, aanvallende opties een solide basis achterin te geven. Het plan was veelbelovend in de eerste ronde, maar de ploeg van Mitrovic werd uiteindelijk teniet gedaan door de kwaliteit van Frankrijk aan de bal.

Frankrijk speelt de volgende wedstrijd tegen Guinee op 27 juli, en de VS spelen op dezelfde dag tegen Nieuw-Zeeland.