Europaoverzicht: Girona herovert eerste plek in La Liga met overwinning op Barcelona | Europees clubvoetbal

Hoog vliegen Gerona heroverde de eerste plaats in La Liga na het verslaan van de kampioenen Barcelona Zondag werd het met 4-2 gewonnen, waardoor de ploeg van Xavi Hernández werd veroordeeld tot de tweede competitienederlaag van het seizoen.

Artem Dovbyk zette Girona in de twaalfde minuut op voorsprong met een schot dat via de onderkant van de paal stuiterde, voordat Robert Lewandowski zeven minuten later gelijk maakte met een kopbal uit een corner.

Miguel Gutiérrez herstelde voor rust de voorsprong van Girona en Valery Fernández maakte er in de 80e minuut 3-1 van. Ilkay Gündogan scoorde nog een doelpunt voor Barca voordat Cristhian Stuani hun vierde doelpunt scoorde in blessuretijd.

Girona staat eerste in de ranglijst met 41 punten uit 16 wedstrijden. Barcelona staat vierde met 34 punten, op gelijke hoogte met het derde geplaatste Atletico Madrid.

La Liga-wedstrijd tussendoor Grenada En Atletisch Bilbao werd verlaten nadat een fan stierf na een hartstilstand op de tribune, zeiden beide clubs.

De wedstrijd werd aanvankelijk gestaakt in de 17e minuut toen paramedici probeerden de fan te reanimeren, en werd uiteindelijk een uur later gestaakt. De hervattingsdatum van de wedstrijd waarin Bilbao met 1-0 voorstond door het doelpunt van Iñaki Williams in de zesde minuut zal binnenkort bekend worden gemaakt, zo maakte La Liga bekend.

Atletico Madrid verslaan Almería 2-1 met doelpunten in de eerste helft van Álvaro Morata en Ángel Correa, waardoor hun winless streak in de competitie werd uitgebreid naar 16 wedstrijden. Door de overwinning steeg Atletico naar de derde plaats, op gelijke hoogte met Barcelona met 34 punten.

Antoine Griezmann kreeg een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel door de VAR, maar hielp zijn ploeg aan de leiding in de 17e minuut toen hij de bal hoog op het veld veroverde voordat hij Morata vond, die in het strafschopgebied dribbelde en de keeper omsingelde en een doelpunt scoorde.

Álvaro Morata scoort voor Atlético Madrid tegen Almeria
Álvaro Morata gaat om Luís Maximian heen om te scoren voor Atlético. Foto: Ángel Martínez/Getty Images

Correa verdubbelde de voorsprong vijf minuten later toen Marcos Llorente vanaf het plateau overstak zodat de spits van dichtbij binnen kon tikken, opnieuw een doelpunt georkestreerd door Griezmann.

Almería halveerde de achterstand via Léo Baptistão, die net na het uur scoorde toen de Braziliaanse spits op een losse bal besprong nadat Atlético-speler Jan Oblak had gered.

Almería, de enige La Liga-ploeg die dit seizoen nog een wedstrijd heeft gewonnen, had in de tweede helft de kans om een ​​punt te stelen, maar Oblak was resoluut in het ontkennen van de bezoekers toen de ploeg van Diego Simeone terugkeerde naar de overwinning na de nederlaag tegen Barcelona afgelopen weekend.

Leiders van de Bundesliga, Bayer Leverkusenhij speelde 1-1 gelijk op de derde plaats Stuttgart voor hun tweede opeenvolgende gelijkspel, maar breidden hun voorsprong aan de top nog steeds uit tot vier punten.

De ploeg van Xabi Alonso, het laatste ongeslagen team in de Bundesliga dit seizoen, schoof op naar 36 punten, terwijl Bayern München op de tweede plaats, dat zaterdag met 5-1 werd verslagen door Eintracht Frankfurt, op de 32e plaats stond met een wedstrijd in de hand. Stuttgart blijft derde met 31. Het was Leverkusen’s 22e wedstrijd op rij in alle competities zonder nederlaag dit seizoen.

Stuttgart kwam vijf minuten voor rust op voorsprong toen Chris Führich van dichtbij toesloeg.

Florian Wirtz maakt in Stuttgart gelijk voor Bayer Leverkusen
Florian Wirtz (midden) scoort de gelijkmaker van Bayer Leverkusen in Stuttgart. Foto: Harry Langer/DeFodi Images/Shutterstock

Leverkusen maakte twee minuten na de herstart gelijk toen Granit Xhaka Victor Boniface naar links stuurde en zijn schot werd binnengekopt door de Duitse international Florian Wirtz.

In Serie A, Roma thuis met 1-1 gelijkgespeeld Fiorentina op zondag, ondanks dat hij een groot deel van de tweede helft met een beperkt team speelde nadat Nicola Zalewski en vervolgens Romelu Lukaku van het veld werden gestuurd.

Lukaku opende na vijf minuten de score met een precieze kopbal van dichtbij, dankzij een perfect geplaatste voorzet van Paul Dybala. In de 64e minuut kreeg middenvelder Zalewski een tweede gele kaart, waarna Fiorentina twee minuten later gelijk maakte toen Lucas Quarta een voorzet binnenkopte.

Drie minuten voor tijd kwam Lukaku Fiorentina-speler Christian Kouamé tegen en kreeg een rode kaart. Roma staat op de vierde plaats met 25 punten, 13 achter koploper Internazionale. Fiorentina staat op de zevende plaats met 24 punten.

Jeremy Boga viert feest na het scoren tijdens de Ligue 1-wedstrijd tussen Nice en Reims
Jeremy Boga viert de overleden winnaar van zijn team. Foto: Valéry Hache/AFP/Getty Images

Jeremy Boga scoorde de winnaar als Leuk keerde na een 2-1 thuiszege terug naar de tweede plaats in de Ligue 1 Reims. Nice zakte naar de derde plaats na de 2-1 overwinning van Monaco zaterdag in het Stade Rennes, maar staat nu op 32 punten, twee vóór Monaco en vier achter koploper Paris Saint-Germain.

Rijsel er werd een 0-0 gelijkspel gehouden Clermont, maar hun doelman, Lucas Chevalier, moest bedanken voor het op afstand houden van de thuisploeg. Na de vroege druk van de bezoekers te hebben doorstaan, creëerde Clermont de beste kansen toen Chevalier een reeks prima reddingen uitvoerde, terwijl Jim Allevinah in de 50e minuut vanuit een moeilijke hoek de paal raakte.