Euro 2024: Engeland tegen Slowakije – Live | Euro 2024

Sleutel evenementen

66 min Hoe is dit in vredesnaam gebeurd?

Deel

66 min: Wissel in Engeland Cole Palmer komt binnen voor de hinkende Trippier, wat betekent Bukayo Saka gaat naar linksback. Mijn woord, hij heeft daar de afgelopen drie jaar nauwelijks gespeeld. Wanhopige tijden. Veel Italiaanse jaren 90 zijn verdwenen.

Deel

Bijgewerkt binnen

65 min Kucka schopt Rice tegen zijn scheenbeen en wordt bestraft. Hij had daarvoor een tweede gele kaart kunnen krijgen.

Deel

64 minuten Ik kom terug, Pekarik kreeg de bal en ving Trippier alleen op met zijn tracking.

Deel

63 minuten Pekarik legt Trippier plat en heeft ook geluk dat hij niet geboekt wordt. De scheidsrechter speelde geen geweldige wedstrijd. Trippier werkt nog steeds niet…

Deel

63 minuten Wil iemand een pintje wijn?

Deel

62 min: Dubbele wissel voor Slowakije Tomaš Suslov en Robert Boženik vervangen David Strelec en Lukas Haraslin, die na een slechte start uitvielen.

Deel

61 minuten De vrije trap van Foden raakt de muur. Ik begrijp nog steeds niet waarom Kucka daarvoor geen tweede gele kaart kreeg. Hij ging naar de grond en maakte een fout op een speler aan de rand van het veld; dat is een grotere overtreding dan de meeste boekingen in de eerste helft.

Deel

59 minuten Mainoo danst langs Kukka en krijgt een fout op de rand van het veld. Kucka, die in de eerste helft een gele kaart kreeg, heeft enorm veel geluk dat hij op het veld mag blijven.

Deel

58 minuten “Zelfs als Engeland de bal in het net krijgt, doen ze iets grappigs”, zegt Beau Dure. ‘Ik weet niet eens zeker waarom iemand feest vierde. Het was niet dichtbij.”

Niet vergeleken met Joachim Andersen van gisteravond, maar ik zou zeggen dat het nog steeds redelijk dichtbij was.

Deel

57 minuten Het grootste deel van de wedstrijd wordt nu op de helft van Slowakije gespeeld. Slowakije moet een manier vinden om eruit te komen, want als dit zo doorgaat, zullen het nog 45 minuten duren. De wedstrijd tegen België volgde een soortgelijk patroon en ze hielden bijna stand.

Deel

55 min: De schutter scoort bijna vanaf de middenlijn! Dat zou een van de grote komische doelen zijn. Walker nam de vrije trap en rolde de bal naar Stones. Hij liet het over zijn lichaam gaan en de Boogschutter zat in een mum van tijd bovenop hem. Terwijl Pickford aan de rand van zijn gebied stond, stuurde Streelec een eerste schot dat over zijn hoofd ging en van richting veranderde. alleen breed van de verre paal.

Deel

54 minuten Geen grote tactische veranderingen vanaf de rust, maar het tempo van Engeland is veel beter.

Deel

53 minuten “Nu, kaarten op tafel; Ik ben geen Engelsman”, zegt Matt Dony, een schokkende onthulling voor gewone MBM-lezers. ‘Ik heb geen bijzondere Engelse sympathieën. En eerlijk gezegd heb ik nog niet eens besloten wie ik wil verslaan. Zelfs als ze verliezen, wil ik gewoon zien dat de spelers hun ding doen. Dit is niet bepaald een hot item, maar dit is een verbazingwekkend getalenteerde groep. De aanvallers in dat team (en nog steeds thuis) zouden tegen iedereen moeten kunnen scoren. Het niveau van techniek en vaardigheid binnen het team is zeker het hoogste sinds (sorry) de Gouden Generatie. Het is crimineel dit de groep gaf deze speelt door dit het podium.”

Deel

52 minuten Kane snijdt Skriniar binnen aan de rand van het gebied en vuurt een laag zijwaarts schot af dat Vavra raakt en wegstuitert.

Deel

51 minuten “We kwamen naar Frankfurt in de hoop Schotland morgen in de finale te zien spelen, maar ja, weet je”, zegt Simon McMahon. “Dus we kijken naar Engeland met een paar Slovenen die zijn gaan kijken Schotland Slovenië speelt morgen tegen Portugal. Eerder zagen we echter Gary Anderson en Peter Wright tegen Zweden over de streep struikelen in de kwartfinales van de World Cup of Darts. Schommels en rotondes dus.”

Deel

GEEN DOELPUNT! Engeland 0-1 Slowakije

Ja, Foden stond voor Trippier toen de bal werd gespeeld. Wat Engeland het meest irriteert, is dat hij dat niet hoefde te zijn; hij behaalde geen enkel relevant voordeel uit buitenspel.

Deel

Saka stak de bal het veld op naar Kane, die een geweldige pass maakte en Trippier aan de linkerkant van het veld losliet. Hij bracht de bal terug naar de overkant en Foden schoot hem vanaf vijf meter binnen.

Wacht, dit is erg krap en kan buitenspel zijn.

Deel

DOEL! Engeland 1-1 Slowakije (Foden 50)

Nu is iedereen rustig.

Deel

49 minuten Wie ben ik voor de gek aan het houden. Paniek! Maak 11 abonnees!

Deel

48 min Langzaam begin van de tweede helft. Slowakije zal elke seconde gebruiken die ze kunnen, en waarom niet. Het is een vrij oude ploeg die in de tweede helft minder indrukwekkend was, dus er is nog geen reden tot paniek.

Deel

47 minuten “Als we existentiële voetbalcitaten maken, laten we dan voor de meester gaan”, zegt Paul Griffin. Cami: ‘Is Kane gewond of zo? Hij kookte goed.”

Deel

46 minuten Engeland begint aan de tweede helft en je zult blij zijn om te horen dat er geen veranderingen zijn geweest.

Deel

“Het werd steeds duidelijker dat er achter de schermen iets aan de hand is”, zegt Rich in Okinawa. “Ze spelen in geen enkel team vanwege IMO. Kijk naar lichaamstaal, iedereen is slechts een individu. Vreemde sfeer.”

Ik zeg dit niet met enige autoriteit of kennis, maar ik denk dat de lichaamstaal vooral voortkomt uit verwarring en frustratie.

Deel

“Ik weet dat het deels komt doordat er niet genoeg beweging ismaar Stones speelt ZO traag en ZO veilig – hij vindt NOOIT een uitweg – dus hij is een verschrikkelijk voorbeeld voor de wereld”, zegt Francis Mead. “Het is een slot en Engeland kan de bal niet het veld op krijgen voor Saka en Gordon moet voor… Ik weet niet zeker wie.

Deel

‘Het hele discours rond het Engelse voetbalteam is ongelooflijk’ zegt Andrew Hurley. “Niemand lijkt te begrijpen dat dit geen fantasyvoetbal is. Het gaat niet om het kiezen van de beste spelers, het gaat om het juiste systeem en vervolgens de juiste spelers voor dat systeem. Elk ander land is wat volwassener in zijn denken, maar waarom? Wat nog erger is, is dat wanneer Southgate uiteindelijk tot bezinning komt en Bellingham voor Gordon weghaalt, en Engeland doorgaat, het allemaal zal gaan om hoe ze winnen. Ondraaglijk.”

Raheem Sterling beleeft een geweldig toernooi. De meeste van de beste prestaties van Engeland onder Gareth Southgate waren afhankelijk van de kwaliteit van zijn bewegingen.

Deel

Gordon, Palmer en Watkins voel de meest relevante aanvalsmogelijkheden op de bank, zeker aan het begin van de wedstrijd. Het is waarschijnlijker dat Toney en Alexander-Arnold in het veld komen in de laatste twintig minuten. Luke Shaw is een andere optie, hoewel dat om zoveel voor de hand liggende redenen een gok zou zijn, dat ik niet weet hoe ik deze zin moet afmaken.

Deel

zegt Gary Neville op ITV “Dit heeft de sfeer van IJsland overal opgeschreven… Gareth moet drie wissels maken: Palmer, Trent en Gordon.”

Deel

Rust: Engeland 0-1 Slowakije

Het fluitsignaal voor de rust komt op een irritant moment voor Engeland, dat in de laatste vijf minuten zijn beste voetbal van de wedstrijd speelde. Er wordt genoeg gefloten van de Engelse fans, die niet goed betaalden dit.

Slowakije was de betere ploeg, en dat is het sleutelwoord, gedurende het grootste deel van de helft. Ivan Schranz finishte in stijl nadat Marc Guehi en John Stones aan dezelfde bal begonnen en Lukas Haraslin Kyle Walker al vroeg op voorsprong zette.

Engeland had een tijdje nodig om de achterstand weg te werken, maar toen ze dat deden, speelden ze met een intensiteit die een groot deel van het EK van 2024 ontbrak. Als ik de woorden van Roy Keane mag toevoegen: een beetje kwaliteit, dan zouden ze deze wedstrijd moeten winnen. Zo niet, dan is er een vlucht naar huis met hun naam erop.

Deel

45+3 min De vrije trap van Foden wordt weggewerkt door Dubravka. Engeland houdt de bal en Mainoo baant zich een weg langs verschillende spelers voordat hij een 20-yarder raakt die van de achterkant van het net stuitert.

Deel

45+2 min Saka maakt een fout op Hancko op de rechtervleugel. Slowakije ziet er voor het eerst uitgerekt uit en zal zeer verheugd zijn als het fluitsignaal tijdens de rust klinkt. Eerst een vrije trap van Foden…

Deel

45+1 min Drie extra minuten. Skriniar laat veel liggen op Bellingham en krijgt een gele kaart; het is de vijfde gele kaart in de eerste helft.

Deel

44 minuten Engeland heeft nu veel balbezit en Slowakije zet selectief druk. Duda pakt Stones expres op en heeft geluk dat hij geen gele kaart krijgt.

Deel

43 minuten “Je gedachten over Haraslin doen me onmiddellijk denken aan mijn ervaring met het kijken naar Mislav Oršić tijdens het laatste EK en WK”, zegt Russell Yong. “Hoewel hij zijn talent door de jaren heen overvloedig heeft laten zien door te scoren in overwinningen tegen Spurs, Chelsea en West Ham, heeft hij nog nooit voor iemand gespeeld die beroemder is dan Dinamo Zagreb (daarvoor speelde hij in de Chinese en Koreaanse competities en maakte hij geen topscorer.” daar in de bomen), wat betekende dat hij heel ‘Wie’ had is deze man?!’ kwaliteit. Als ik op een speler moest rekenen die de stap naar de grote competities zou maken, dan zou hij het zijn. In plaats daarvan had hij een enorm vergeetbare periode bij Southampton en scheurde daarna zijn kruisband bij Trabzonspor. Nu is hij zo van de radar verdwenen dat je bijna vergeet dat hij zelfs maar bestaat.”