Emma Navarro verslaat Coco Gough van streek op Wimbledon: NPR

Emma Navarro uit de Verenigde Staten viert feest na het verslaan van landgenote Coco Gough tijdens hun wedstrijd in de vierde ronde op de Wimbledon-tenniskampioenschappen in Londen, zondag 7 juli 2024.  (AP Foto/Alberto Pezzali)

Emma Navarro uit de Verenigde Staten viert feest na het verslaan van landgenote Coco Gough tijdens hun wedstrijd in de vierde ronde op de Wimbledon-tenniskampioenschappen in Londen, zondag 7 juli 2024. (AP Foto/Alberto Pezzali)

Alberto Pezali/AP/AP

Onderschrift verbergen

Schakel bijschriften in

De Amerikaanse Emma Navarro verstoorde Coco Goff als tweede reekshoofd op Wimbledon, de laatste in een reeks van topgeplaatste vrouwen die het toernooi verlieten.

Navarro won zondag met 6-4, 6-3 in de vierde ronde van het toernooi en is daarmee haar eerste optreden in de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi, waartoe ook de US Open, French Open en Australian Open behoren.

Navarro staat als 19e geplaatst in het toernooi.

“Ik heb niet veel woorden, maar hier op Centre Court, in een toernooi met zoveel geschiedenis en traditie, hebben zoveel legendes voor mij gespeeld”, zei hij na de wedstrijd. “Het is een echte eer.”

Navarro zei dat zowel hij als Goff tijdens de wedstrijd de forehandslagen van de ander probeerden te ondermijnen.

“Ik hou van wedstrijden waarbij het voelt alsof het niet alleen maar een slag- of slagwedstrijd is”, zei hij. “Er komt strategie bij kijken en het voelt als een schaakwedstrijd of zoiets, dus het was erg leuk voor mij.”

Goff werd in elk van zijn optredens in Wimbledon in de vierde ronde uitgeschakeld, ook in 2021 en 2019 als 15-jarige.

Navarro versloeg Naomi Osaka in de tweede ronde en speelt in de volgende ronde tegen de Italiaanse Jasmine Paolini.

Gauff was de laatste topgeplaatste vrouw die zich terugtrok uit Wimbledon. Afgelopen weekend verloor nummer 1 geplaatste Iga Suitek, terwijl regerend Wimbledon-kampioen Marketa Vondrousova vorige week verloor.