Een doelpunt op het laatste moment helpt de Saginaw Spirit de London Knights met 4-3 te verslaan en de Memorial Cup van 2024 te winnen.

Het doelpunt van Josh Bloom met nog 21,7 seconden te gaan in de derde periode brak een 3-3 gelijkspel en bezorgde de Saginaw Spirit een 4-3 overwinning en hun eerste Memorial Cup-kampioenschap.

Jorian Donovan wist de puck op de blauwe lijn te houden en naar het net te krijgen, waar hij door allerlei lichamen naar de doellijn stuiterde en Bloom één schot kreeg en de puck dunkte.

Het doelpunt kwam nadat de Knights een 3-0 achterstand hadden overwonnen en zich door een uitstekende defensieve inspanning van Saginaw heen hadden gewerkt, waardoor Londen beperkt werd tot één schot in de eerste en vijf in de tweede periode.

Saginaw, Michigan. – London Knights-doelman Michael Simpson omhelst voormalig teamgenoot en Saginaw Spirit-aanvaller Owen Beck in de handdruklijn na de kampioenswedstrijd van de Memorial Cup van 2024.

Jim Waman Horne / 980 CFPL

The Spirit kreeg een paar doelpunten van Montreal Canadiens-prospect Owen Beck om de wedstrijd te starten en nam een ​​2-0 voorsprong in de eerste pauze.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

De tweede van die doelpunten kwam op de powerplay met minder dan een minuut te gaan nadat de Londense aanvaller Landon Sim een ​​grote straf van vijf minuten en een wangedrag kreeg omdat hij Saginaw-verdediger Zayne Parekh een elleboog gaf.

De Knights doodden een Sima major penalty met nog 3:58 te gaan om de tweede periode te beginnen, maar de Spirit breidde hun voorsprong uit toen Joey Willis de puck onderschepte bij de Londense blauwe lijn en een race naar het net won, waar hij een backhand in het net draaide en gooide. de bovenhoek en het geeft Saginaw een voorsprong van drie doelpunten.

Het laatste nieuws uit Canada en de rest van de wereld wordt direct in uw e-mail bezorgd.

Minder dan twee minuten later bezorgde Kasper Halttunen de Knights het eerste doelpunt toen hij een pass nam van Easton Cowan toen Cowan een krachtig schot maakte naar de linkervleugel van het middenijs. Halttunen kwam over de blauwe lijn voor een polsschot langs Andrew Oke toen de San Jose Sharks-speler zijn scoringsreeks uitbreidde naar zeven wedstrijden op rij en zijn vierde doelpunt scoorde van het Memorial Cup-toernooi.

De Knights bleven pushen in de derde periode en brachten de achterstand terug tot één doelpunt met een rush van Sam Dickinson die het publiek uit hun stoelen trok. Hij begon achter zijn doel en stortte neer op het ijs. Dickinson sneed naar links en pakte de puck achter het Spirit-net waar hij een pass aan de rechterkant maakte naar Easton Cowan. Cowan schoot door het verkeer vooraan en bracht de stand op 3-2 met nog 12:12 te gaan.

Dickinson eindigde daar niet. Met nog 9:44 te gaan, nam hij een pass van Max McCue en scoorde zijn tweede doelpunt van het toernooi om de wedstrijd gelijk te trekken.

De teams vochten vanaf daar en met verlengingen in het vooruitzicht bereikte de puck de doellijn en Bloom was de held voor de Spirit.

Dickinson maakte de wedstrijd af met een doelpunt en een assist.

Cowan had een doelpunt en twee assists, en Oliver Bonk had een paar assists.

Saginaw versloeg Londen met 31-13.

Beck werd uitgeroepen tot MVP van het toernooi.

Dickinson, O’Reilly en Woolley gingen naar de NHL-combinatie

Drie leden van de London Knights, samen met de Londenaar Jett Luchanka en Delhi, Ont.’s Marek Vanacker, zullen deelnemen aan de NHL Combine in Buffalo voorafgaand aan de 2024 NHL Entry Draft tijdens het evenement na de Memorial Cup. De combinatie brengt de 100 beste kandidaten samen die aan de eisen voldoen en duurt van nu tot 8 juni.

O’Reilly begeleidt alle beginners

Sam O’Reilly heeft de draft-projecties voor de 2024 NHL Entry Draft beklommen en gaf scouts alleen maar een reden om nog meer van hem te houden tijdens het Memorial Cup-toernooi van 2024. O’Reilly was de enige rookie die een punt scoorde en hij scoorde er vier op een doelpunt en drie assists, terwijl hij ook een belangrijke face-off-man werd voor de London Knights. De inwoner van Toronto kreeg een assist op de wedstrijdwinnaar van Easton Cowan om de Knights rechtstreeks naar de finale van de Memorial Cup te sturen en kijkt nu vooruit naar Las Vegas en de NHL Draft die van 28 tot 29 juni in de Sphere wordt gehouden.

© 2024 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.