Een botsing tussen Jimmy Butler en Naji Marshall resulteerde in een handgemeen tussen de banken en het opruimen van de hitte van de Pelicans

Jimmy Butler was er niet voor beschikbaar Miami hitte‘s laatste drie wedstrijden, maar toen keerde hij terug voor de wedstrijd van vrijdagavond tegen Pelikanen uit New Orleanshij bracht zijn normale intensiteit naar de vloer.

Totdat die intensiteit te ver ging.

Butler was een van de vier spelers die vrijdagavond werden uitgesloten van de wedstrijd in het Smoothie King Center in New Orleans nadat ze midden in een vechtpartij hadden gestaan ​​die vroeg in het vierde kwartaal leidde tot het opruimen van beide banken. Warm een ​​teamgenoot op Thomas Bryant en Pelicans-spelers Naji Marshall en Jose Alvarado werden ook uit het veld gestuurd vanwege hun daden tijdens de woordenwisseling.

Het gevecht begon met nog iets meer dan 11 minuten te gaan in het vierde kwartaal toen Marshall een uitzondering leek te maken op een overtreding van Miami. Kevin Liefde op de Pelikanen-ster Zion Williamson. Butler kwam tussenbeide en de twee begonnen te vechten op het veld terwijl officials en spelers van beide teams naar de grond renden om te proberen de twee aanvallers van elkaar te scheiden.

De betrokkenheid van het team escaleerde de situatie alleen maar toen Bryant en Alvarado schouder aan schouder voor de jurytafel kwamen en elkaar begonnen te duwen, net toen de gemoederen leken te bekoelen. Opnieuw haastten beide partijen zich om hun teamgenoten te scheiden, wat uiteindelijk lukte na bijna een minuut blessuretijd.

Na een beoordeling werden de vier spelers in het midden van de vechtpartij onmiddellijk uit het veld gestuurd en werd het spel hervat met een voorsprong van 84-80 voor de Heat. Zelfs zonder Butler won Miami uiteindelijk de wedstrijd met 106–95.

Butler, die om persoonlijke redenen de laatste drie wedstrijden miste, was geweldig in 27 minuten voordat hij uit het veld werd gestuurd. Hij eindigde met 23 punten bij 7-uit-12-schieten, terwijl hij negen rebounds, zes assists en drie steals toevoegde aan de overwinning.