Edmonton Oilers stort in in eerste wedstrijd tegen Canucks – Edmonton

De Edmonton Oilers bliezen een 4-1 voorsprong en verloren de eerste wedstrijd van hun tweede ronde-serie met 5-4 van de Vancouver Canucks.

De Canucks werden al na 40 seconden in de wedstrijd gearresteerd wegens te veel mensen. Het machtsspel van de Oilers, dat in de eerste ronde tegen Los Angeles 45% bedroeg, kwam opnieuw door. Ryan Nugent-Hopkins zette Zach Hyman op voor zijn achtste van het ‘postseason’. Conor Garland maakte niet lang daarna een solo-ontsnapping, maar kon Stuart Skinner niet verslaan. Met nog vijf minuten te gaan in de eerste game won Leon Draisaitl de Ian Cole Award. Draisaitl voedde Mattias Ekholm op het moment dat hij Arthurs Siloves versloeg in zijn eerste playoff-wedstrijd.

Het laatste nieuws uit Canada en de rest van de wereld wordt direct in uw e-mail bezorgd.

Dakota Joshua stuiterde van de eindplanken achter Skinner en zette de Canucks 53 seconden in de tweede op het bord. De Oilers stonden met 4-1 voor na doelpunten met een tussenpoos van 45 seconden van Cody Ceci en Hyman. Elias Lindholm scoorde laat in de tweede toen hij de puck achter het net naar Skinner voerde.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

Draisaitl speelde de tweede helft van de tweede helft niet, maar keerde terug in de derde.

Terwijl de teams halverwege de derde vier-tegen-vier speelden, weerde JT Miller behendig een pass van Brock Boeser af om de Canucks binnen één te trekken. Nikita Zadorov bombardeerde ver voorbij Skinner en bracht de stand op 4-4 met 6:13 over in de derde. Garland raakte vervolgens Skinner om de Canucks 39 seconden later op voorsprong te zetten.

De Oilers scoorden slechts twee schoten op doel nadat Hyman scoorde met 6:49 over in de tweede. De Canucks hadden een voorsprong van 24-16 bij schoten op het net.

Game 2 is vrijdag (630 CHED, Face-off Show om 18.00 uur, wedstrijd om 20.00 uur).

© 2024 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.