Edmonton Oilers plukken eenden 8-2 – Edmonton

Connor McDavid had een doelpunt en vier assists toen de Edmonton Oilers de Anaheim Ducks zondagavond met 8-2 versloegen op Rogers Place.

Dit is de negende vijfpuntenwedstrijd uit McDavids carrière. Hij heeft negen punten uit zijn laatste twee wedstrijden.

In de eerste periode scoorden de ploegen samen zes doelpunten. Max Jones kreeg het op gang toen hij scoorde in een drie-tegen-twee 3:32 in de wedstrijd. Evander Kane bracht iets meer dan een minuut later de wedstrijd in evenwicht en kreeg een pass binnen van Connor Brown, die zijn eerste punt als Oiler verdiende. Jones scoorde minder dan twee minuten later opnieuw en bracht de Ducks op 2-1.

De Oilers antwoordden met drie voor het einde van het frame. Connor McDavid pakte een drie-tegen-een corner. Darnell Nurse gooide een lange pass naar Ryan Nugent-Hopkins, die Lukas Dostal in de ontsnapping versloeg voor zijn vijfde van het seizoen. McDavid zette Hyman op voor een one-timer om er laat in de eerste inning 4-2 Oilers van te maken.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

“Ik denk dat ons hele team beter speelt en ik denk dat je daarom ziet dat jongens succes beginnen te krijgen”, zei McDavid. “Het is niet zomaar een lichtschakelaar die één of twee mensen zomaar aan kunnen zetten. Je hebt de hele groep nodig en ik vond dat onze groep de laatste tijd beter speelt.”

In de tweede pakte James Hamblin zijn eigen rebound na een geblokkeerd schot voor zijn tweede carrièredoelpunt. Hyman scoorde vervolgens tijdens een ontsnapping en sloeg Dostal uit het net nadat hij zes doelpunten had toegestaan ​​​​op 16 schoten in 27:20 werk.

McDavid zette Leon Draisaitl op voor een powerplay in de derde. Mattias Ekholm rondde de score af met een laat powerplay-doelpunt.

Stuart Skinner behaalde de overwinning in het net met 21 saves.

De Oilers, 7-12-1, organiseren dinsdag Vegas (630 CHED, Face-off Show om 17.30 uur, wedstrijd om 19.00 uur).

© 2023 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.