Drie dingen die we hebben geleerd van de eerste USC-start van Bronny James

Een reeks blessures in de selectie van USC creëerde onlangs een kans voor Bronny James om zaterdagavond de eerste start te krijgen in Colorado. Starters Joshua Morgan, Boogie Ellis en Isaiah Collier stonden buitenspel, dus Trojans-coach Andy Enfield voegde de zoon van NBA-ster LeBron James toe aan zijn basisvijf.

De afwezigheid van Morgan (gemiddeld 2,3 blokken per wedstrijd), veteraan Ellis en de verwachte eerste ronde NBA-draft-keuze Collier eiste echter zijn tol, en de Trojanen gingen naar het CU Events Center – gelegen op een hoogte van 5.430 (tarief als vijfde). -hoogste in universiteitsbasketbal – en verspeelde een voorsprong van 13 punten tijdens de rust en verloor met 68-58. Het was ook een koude nacht voor James, die 0-uit-7 scoorde met slechts twee rebounds en één assist.

Door het verlies staan ​​de Trojanen nu 8-9 (2-4 Pac-12) met een NET-rating in de jaren 90. Ze zullen een enorme ommekeer nodig hebben om een ​​plek in de NIT te verdienen. Het NCAA-toernooi is nog geen geldig gesprek voor het programma van Enfield.

Toch blijft James, die zaterdagavond 25 minuten speelde, zijn groei laten zien, evenals enkele van de uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd. Het is ook belangrijk op te merken dat de wedstrijd in Boulder pas zijn negende wedstrijd was als speler uit Divisie I. Toch heeft USC meer nodig dan een eerstejaarsstudent – en eigenlijk de hele selectie – om zijn huidige traject te veranderen.

Hier zetten we uiteen wat we hebben geleerd over Bronny James als starter en USC zonder zijn sterren.

James maakt een sleutelspel slechts enkele minuten na de wedstrijd

Met nog 17:31 te gaan in de eerste helft, maakte James een overtreding op Colorado’s topscorer, KJ Simpson. Het was ook Simpsons tweede fout in de wedstrijd, waardoor hij tot ongeveer 14 minuten in de wedstrijd op de bank zat. Dankzij die twee vroege overtredingen speelde Simpson de rest van de eerste helft voorzichtiger dan normaal en sloeg bij rust 2-uit-6 van het veld.

James verdedigde Simpson met succes op meerdere bezittingen en bleef zichzelf bewijzen als een speler die bereid is om over-the-top plays te maken, die misschien geen ‘SportsCenter’-vermelding verdienen, maar toch een impact hebben op het spel.

spelen

0:17

Cody Williams blokkeert een lay-uppoging van Bronny James

Cody Williams maakt een mooie verdedigende actie met dit schot op de poging van Bronie James.

Hij moet aan zijn assertiviteit werken

James houdt ervan om uit te stellen, en hij had daar al vroeg in de wedstrijd een goede reden voor. Zijn teamgenoten, waaronder Oziyah Sellers, hielpen USC aan een vroege 37-24 voorsprong tijdens de rust. Maar twee van James’ vroege schoten werden geblokt in de 0-uit-5-start van de eerstejaars. Hij probeert nog steeds zijn aanvallende rol voor dit team te vinden.

De wedstrijd van zaterdag was een kans voor James om de vaardigheden te laten zien die hem tot een top-20 rekruut op de middelbare school maakten, maar hij speelde niet met de agressie die hem daartoe in staat zou hebben gesteld. Het is duidelijk dat hij nog steeds een balans zoekt tussen het betrekken van zijn teamgenoten, wat hij goed doet, en het behalen van meer resultaten.

Ondanks zijn worstelingen heeft hij met consistente energie veelbelovend getoond

James miste zijn eerste zeven schoten, en zijn team kon de droogte in de tweede helft niet van zich afschudden, door na de pauze 3-uit-15 te starten vanaf het veld. James leek zijn vertrouwen echter nooit te verliezen. Dit is belangrijk, vooral voor een eerstejaars. Hij bleef aanvallen in de tweede helft, en zijn defensieve intensiteit wankelde nooit, zelfs niet toen Colorado wegliep met een doelpunt en uiteindelijk met dubbele cijfers won.