Djokovic versloeg Musetti in een finish van 3:07 uur in Parijs

Novak Djokovic viert het winnen van een punt tegen Lorenzo Musetti

Novak Djokovic won de French Open in 2016, 2021 en 2023 [Reuters]

Novak Djokovic speelde vijf sets tegen de Italiaan Lorenzo Musetti op de French Open, die om 03:07 lokale tijd in Parijs eindigde.

In de derde ronde van de competitie, die zaterdag pas om 22.37 uur begon, tegen het einde van een regenachtige dag op Roland Garros, vocht de titelverdediger zich terug van twee sets naar één om met 7-5 6-7 te winnen. 8) 2-6 6-3 6-0.

De 37-jarige uit Servië leek op het punt te staan ​​het toernooi te verlaten dankzij een geïnspireerde als 30e geplaatste Musetti.

Maar een verjongde Djokovic vond halverwege de vierde set een nieuw momentum, waarbij hij zes opeenvolgende breaks op de opslag wist te verwerken om de beslisser te forceren (en vervolgens gemakkelijk te winnen).

Er was een warme omhelzing tussen de twee aan het einde van de wedstrijd, waarbij Djokovic zich bij het Philippe Chatrier-publiek voegde en zijn 22-jarige tegenstander applaudisseerde tijdens de laatste finish in de geschiedenis van de French Open.

Met de overwinning in vier uur en 29 minuten vervolgde de nummer één van de wereld zijn strijd om de vierde kroon van de French Open, en in de zestiende ronde van de finale speelt hij tegen de als 23e geplaatste Francisco Cerundolo uit Argentinië.

“Ik wil daar niet op ingaan [the schedule]. Ik heb mijn mening, maar ik denk dat er vandaag mooie dingen zijn om over te praten in deze wedstrijd”, aldus Djokovic.

“Zowel Lorenzo als mijn prestaties vallen op, dus over het speelschema wil ik niet praten. Ik denk dat sommige zaken ook op een andere manier opgelost hadden kunnen worden, maar er zit ook schoonheid in het winnen van de wedstrijd.” [so late].”

Als tiener duwde Musetti Djokovic dichtbij in de vierde ronde van de Roland Garros van 2021, voordat hij in de vijfde set geblesseerd stopte.

De 22-jarige begon ook deze keer snel en brak de service in de derde game van de wedstrijd, hoewel Djokovic onmiddellijk reageerde en vervolgens zijn tegenstander te slim af was in een lange rally en profiteerde van zijn eerste setpoint.

Maar Musetti vocht zich terug van een 4-1 achterstand in de tweede set om een ​​setpunt te redden op de opslag van Djokovic in de tiebreak op weg naar een gelijke stand, voordat hij in de derde set tweemaal brak om binnen één van de overwinningen te komen.

Bij 2-2 in de vierde, terwijl het niveau van Musetti nauwelijks daalde, gebruikte Djokovic zijn jarenlange ervaring om de extra versnelling te vinden en de overwinning te bezegelen met een verbluffende forehand return-winnaar.