De Wolves zullen een officiële klacht indienen nadat Hwang Hee-chan vermeend racistisch misbruik heeft geleden | Wolverhampton Wanderers

Wolven zullen een formele klacht indienen bij de UEFA nadat hun wedstrijd tegen Como werd overschaduwd door vermeend racistisch misbruik van Hwang Hee-chan.

De Zuid-Koreaanse aanvaller meldde het incident halverwege de tweede helft, waarna Daniel Podence van het veld werd gestuurd vanwege het slaan van een tegenstander, maar de oefenwedstrijd was voorbij. Podence was een van de Wolves-spelers die boos waren vanwege de vermeende racistische opmerking. Como promoveerde vorig seizoen naar de Serie A met voormalig Wales-assistent-manager Osian Roberts als keeper.

Wolves-manager Gary O’Neil was bereid de wedstrijd af te blazen, maar Hwang was onvermurwbaar dat hij ondanks het incident in de 68e minuut wilde doorgaan met spelen.

“Channy hoorde een racistische opmerking die echt teleurstellend is”, zei O’Neil. “Ik heb er met Cheney over gesproken, gekeken of hij het team wilde overlaten of alleen, maar hij was geïnteresseerd om het team draaiende te houden en de baan te krijgen die ze nodig hadden.

“Hij is natuurlijk erg teleurgesteld, en dat is begrijpelijk. Ik ben trots op het feit dat hij door wilde gaan en zijn team op de eerste plaats wilde zetten in een voor hem moeilijke tijd. Hij wist dat het een roadtrip in het voorseizoen was en hij wilde dat de jongens zouden werken en hun minuten zouden halen, ook al had hij aanvallend veel te lijden.

“Het komt goed met Channy, hij krijgt onze volledige steun en we halen hem morgenochtend op [Tuesday] en zorg ervoor dat het goed is. Het is een gezamenlijke groep.”

De wedstrijd die in Marbella werd gespeeld was de eerste voor Wolves ter voorbereiding op het Premier League-seizoen. Wolves won de vriendschappelijke wedstrijd, die achter gesloten deuren werd gespeeld, met 1-0 dankzij een kopbal van Matt Doherty. Mario Lemina was de aanvoerder van Wolves na de verkoop van Max Kilman aan West Ham voor £ 40 miljoen.

De turbulente vriendschappelijke wedstrijd markeert opnieuw een incident in de aanloop naar het seizoen, twee jaar nadat hun wedstrijd tegen Levante in chaos was ontaard. Dat duel kende in de eerste helft vier rode kaarten, twee voor elk team. Later die zomer was Hwang het doelwit van vermeend racistisch misbruik in een wedstrijd tegen Farense.

sla de nieuwsbriefpromotie over

Wolves zei maandagavond in een verklaring: “Racisme of discriminatie in welke vorm dan ook is volkomen onaanvaardbaar en mag nooit onbetwist blijven. Wolves zal een formele klacht indienen bij de UEFA met betrekking tot het incident.”

Wolven zijn van plan contact op te nemen met de voetbalbond om hun volgende stappen te zetten bij de relevante voetbalautoriteiten.