De veiligheid Olyroos viel uit de Olympische Spelen zonder ook maar één doelpunt te scoren | Olympische Spelen in Parijs 2024

De Australische hoop op het Olympische voetbal zal uitsluitend op de Matildas rusten nadat het herenteam zich niet heeft gekwalificeerd. De Olyroos werden door gastland Qatar op een doelpuntloos gelijkspel gehouden in hun laatste groepswedstrijd in de U23 Asian Cup, die dient als Olympische kwalificatiewedstrijd, waardoor ze twee punten en geen doelpunten overhouden uit hun drie wedstrijden.

Australië zette het grootste deel van de wedstrijd door en creëerde een aantal kansen, maar net als in voorgaande wedstrijden slaagde het er niet in om te converteren. Als het gebeurde, zou het niet uitmaken of ze dat wel deden. Om Australië te kwalificeren moesten ze niet alleen winnen, maar moest Indonesië ook verliezen. In plaats daarvan versloeg Indonesië, dat Australië met 1-0 versloeg, Jordanië met 4-1.

Qatar en Indonesië gaan vanuit de groep door naar de kwartfinales, waarbij de top drie van het toernooi zich kwalificeert voor Parijs.

Na een 0-0 gelijkspel tegen Jordan en een 1-0 nederlaag tegen Indonesië, nemen de mannen van Tony Vidmar het zondag (begin maandag AEDT) op tegen Qatar in het Jassim Bin Hamad Stadion van Al Rayyan, in de hoop hun doelpuntendrang te doorbreken en uitstel te krijgen van de tweede wedstrijd. spel in de groep. tegelijkertijd gespeeld.

Vidmar voerde drie wijzigingen door na de nederlaag tegen Indonesië, waarbij Rhys Youlley, Lachlan Brook en Nicolas Milanovic terugkeerden naar de basis.

Hoewel Qatar zich al had gekwalificeerd, was de openingsperiode hectisch en gebeurde er weinig toen Australië tot een verandering werd gedwongen nadat Jake Hollman stopte. Keegan Jelačić verving hem.

Australië begon toen druk te zetten en had bij rust op voorsprong moeten staan. Youlley redde goed op de paal, waarna Jacob Italiano vanuit een goede positie schoot, voordat Milanovic op de een of andere manier over de lat bij de verre paal kopte.

Tijdens de rust kwam het nieuws dat Indonesië een 2-0 voorsprong had, dankzij de strafschop van Ferdinand Marcelino en de goed uitgevoerde tweede van Witan Sulaeman.

Het duel van Australië bleef echter doelpuntloos. Met nog twintig minuten te gaan werden de gebroeders Kuol – Alou en Garang – geïntroduceerd terwijl de Olyroos tevergeefs probeerden iets uit de wedstrijd te halen. Jelačić kwam het dichtst in de buurt, de volley werd op de staander gepareerd.

Ondertussen rondde Indonesië in het nabijgelegen Doha hun overwinning af met verdere doelpunten van Marcelino en Komang Teguh.