De London Knights behouden hun bod voor de eerste algehele ongeslagen wedstrijd in de laatste wedstrijd van het seizoen: Londen

Denver Barkey scoorde en voegde een assist toe voor 100 punten terwijl de London Knights op 22 maart in Budweiser Gardens een 4-3 overwinning op de Windsor Spitfires behaalden.

Barkey werd de eerste ridder sinds Luke Evangelista die de eeuwgrens bereikte. Evangelista scoorde 111 punten in 2021-2022.

Door de overwinning kon Londen de controle over zijn eigen lot behouden in zijn poging om als eerste overall te eindigen in de Ontario Hockey League.

De Knights hebben minimaal een punt nodig in hun laatste wedstrijd van het jaar tegen Guelph om te winnen.

Windsor maakte het niet gemakkelijk.

De Spitfires scoorden het eerste doelpunt van de wedstrijd toen het schot van Carson Woodall de stick raakte en om 12:07 uur van de eerste periode in het Londense net terechtkwam.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

De Knights kwamen terug in de wedstrijd met drie doelpunten in de eerste 5:37 van de tweede periode.

Sam O’Reilly sloeg de puck vanaf de linkerkant van de Windsor-zone in het net en bracht de wedstrijd gelijk op 1-1 met zijn 19e doelpunt van het jaar.

Het laatste nieuws uit Canada en de rest van de wereld wordt direct in uw e-mail bezorgd.

Slechts één minuut en zeven seconden later scoorde Denver Barkey zijn 34e doelpunt en 99e punt van het seizoen, waardoor de stand in Londen op 2-1 kwam. Easton Cowan kreeg een assist tijdens het spel en dat verlengde zijn career-high point streak tot 35 wedstrijden. Cowan ontving tijdens de wedstrijd een video-eerbetoon en staande ovatie.

Alec Leonard vond iets meer dan een minuut na het doelpunt van Barkey een losse puck voor het net van de Spitfires en Leonarda scoorde en bezorgde de Knights een 3-1 voorsprong.

Veteraan Windsor-aanvaller Ryan Abraham sloeg zijn 31e doelpunt in de bovenhoek om de voorsprong van Londen met nog twintig minuten te gaan terug te brengen tot één doelpunt.

Ryan Struthers raakte Tanner Winegard met een schot op 2:11 van de derde periode om de wedstrijd gelijk te trekken.

De Knights kregen de winnaar om 7:37 toen Barkey Cowan voedde met het Londense powerplay, en de Knights hielden vanaf daar stand.

Londen versloeg de Spitfires met 33-22.

De laatste tien spelers met 100 punten voor de London Knights

Denver Barkey sloot zich aan bij de 100-puntenclub met een doelpunt en een assist tegen de Windsor Spitfires. De grens van 100 punten is sinds 2014/2015 nu tien keer door de Londenaar bereikt.

Hier is de lijst:

100 – 2023-24 – Denver Barkey

111 – 2021-2022 – Luka Evangelista

102 – 2019-20 – Connor McMichael *seizoen eindigde voortijdig vanwege COVID-19

107 – 2018-19 – Kevin Hancock *Hancock verdeelde het seizoen tussen de Knights en de Owen Sound Attack