De Edmonton Oilers gaan door naar de West Finals met een overwinning in Game 7 Vancouver – Edmonton

De Edmonton Oilers hielden een late rally van de Vancouver Canucks af voor een 3-2 overwinning in Game 7 van hun tweede ronde serie maandagavond in Vancouver.

De Oilers gaan door naar de Western Conference Finals tegen de Dallas Stars. De eerste wedstrijd is donderdag in Dallas (630 CHED, Face-off Show om 16.30 uur, wedstrijd om 18.30 uur).

Brett Kulak kon in de tweede minuut van de wedstrijd uitstekend naar een lange bal kijken, maar Arturs Silovs kwam erdoorheen en maakte een wanhopige redding. Met nog 3:46 te gaan in de eerste inning, kreeg Ryan McLeod een dubbele minor voor een hoge tackle. De Oilers waren sterk vanaf de strafschopstip en kregen hun beste kans toen Connor Brown de bal in shorthanded wegwerkte. Silows wendde de pols van Brown af om de puntloos te houden na één, terwijl de Oilers een 13-2 voorsprong hadden bij schoten op doel.

Het laatste nieuws uit Canada en de rest van de wereld wordt direct in uw e-mail bezorgd.

De Oilers braken door 1:16 in de tweede toen Cody Ceci een punt voorbij Silows boorde. Nog geen vijf minuten later gooide Zach Hyman Evan Bouchard om de pols en maakte de stand op 2-0 Oilers. Het was Hyman’s elfde doelpunt in de play-offs. Tijdens het powerplay, met nog 4:38 te gaan in de tweede, vond Ryan Nugent-Hopkins een rebound van het bord en schoot een schot voorbij Silows.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

McLeod tikte een pass van 8:33 binnen in de derde, waardoor Conor Garland een open blik kreeg. Hij versloeg blokker Stuart Skinner en gaf de Canucks het leven. Met 4:36 op de klok maakte Filip Hronek een lang schot om Vancouver binnen één te trekken. De Canucks haalden Silows binnen voor een extra aanvaller met nog twee minuten te gaan, maar de Oilers hielden ze op afstand.

Skinner behaalde de overwinning met 15 saves. De troepen maakten 26 stops.

Nugent-Hopkins had een doelpunt en een assist.

Canucks-scherpschutter Brock Boeser miste de wedstrijd vanwege een bloedstollingsprobleem.

© 2024 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.