De doelpunten van Kylian Mbappé zullen komen, zegt Carlo Ancelotti van Real Madrid

Real Madrid-coach Carlo Ancelotti zei dat hij zich geen zorgen maakt over het doelpunt van Kylian Mbappé nadat de aanvaller er niet in slaagde het net te vinden voor de tweede LaLiga-wedstrijd op rij.

Mbappé sloot zich deze zomer aan bij Madrid voor een vijfjarig contract en opende eerder deze maand zijn account voor de club in de UEFA Super Cup-overwinning tegen Atalanta.

Bij de 3-0 overwinning van de LaLiga-kampioen in Bernabéu tegen Real Valladolid zondag werd Mbappé echter na 86 minuten gewisseld, na zijn tweede competitieduel zonder doelpunt.

Middenvelder Federico Valverde zette Madrid na rust op voorsprong en invaller Brahim Díaz voegde een tweede doelpunt toe, voordat Mbappé’s vervanger Endrick in de 96e minuut zijn eerste doelpunt voor de club scoorde.

Tijdens zijn persconferentie na de wedstrijd ontkende Ancelotti dat Mbappé’s positie als centrumspits – in plaats van breed te beginnen – zijn vermogen om bij te dragen aan het team beperkte.

“Nee, dat denk ik helemaal niet”, zei Ancelotti. “[Mbappé] is een spectaculaire spits, hij is erg snel, beweegt goed zonder bal.

“Hij kreeg drie kansen. Ik denk dat hij op die positie zal scoren, zoals hij altijd heeft gescoord. Ik denk niet dat hij links of rechts hoeft te spelen. Hij zal doelpunten maken.”

Ancelotti prees ook Endrik, die deze zomer na zijn achttiende bij Madrid tekende.

“Het ziet er goed uit”, zei Ancelotti. “Hij heeft een groot potentieel en hij toonde al zijn kwaliteiten met het doelpunt. Hij heeft een goede controle en een goed schot.

“Hij is een aanvaller voor het strafschopgebied. In kleine ruimtes is hij heel erg gevaarlijk.”

De overwinning van Madrid op Valladolid volgde op een 1-1 gelijkspel tegen Real Mallorca tijdens het openingsweekend van het LaLiga-seizoen, waarin ze hun titel wilden verdedigen.

De ploeg zit momenteel zonder de geblesseerde middenvelders Jude Bellingham en Eduardo Camavinga, terwijl verdediger Ferland Mendy geschorst is tegen Valladolid.

Madrid reist donderdag af naar Las Palmas, voordat hij volgend weekend Real Betis ontvangt.