De 49ers rennen weg van de Seahawks in NFC West-spel

San Francisco 49ers brede ontvanger Brandon Aiyuk rent naar de zijlijn na een ontvangst van 28 meter voor een touchdown tijdens de tweede helft van een NFL-voetbalwedstrijd tegen de Seattle Seahawks, donderdag 23 november 2023, in Seattle.  (AP-foto/Stephen Brashear)

De San Francisco 49ers domineerden de Seattle Seahawks volledig in de eerste helft en lieten de wedstrijd nooit dichterbij komen.

San Francisco marcheerde Seattle binnen voor een overwinning van 31-13 in een belangrijke strijd van de NFC West-divisie.

De aanval van Seattle leek het grootste deel van de wedstrijd verloren en de verdediging kon niet veel doen om de 49ers ervan te weerhouden één groot spel te spelen in het derde kwart.

49ers QB Brock Purdy gooide vroeg in de tweede helft een pick-6 naar Jordyn Brooks uit Seattle, waardoor de voorsprong van San Francisco destijds werd teruggebracht tot 24-10. Seattle maakte een velddoelpunt om de stand op 24-13 te brengen, maar kwam nooit dichterbij.

Purdy sloot de deur met zijn beste worp van de dag, een slag van 28 meter op Brandon Aiyuk voor een touchdown in het vierde kwartaal.

Het bezegelde de overwinning en breidde de voorsprong van San Francisco uit naar twee wedstrijden. Vervolgens voor de 8-3 49ers in een enorme wedstrijd tegen de NFC-leidende Philadelphia Eagles.