De 14 punten van Kylan Boswell, een geweldige sleutel om nr. 10 Arizona 97-50 stoomwalsen Colorado

TUCSON, Ariz. (AP) – Kylan Boswell scoorde 14 punten om voorop te lopen geweldige pas rebounder Pelle Larsson had 18 punten en nr. 10 Arizona versloeg donderdagavond Colorado met 97-50.

Na een nipte nederlaag tegen Stanford sprongen de Wildcats (11-3, 2-1 Pac-12) vroeg op Colorado en bouwden halverwege de eerste helft een voorsprong van 20 punten op.

Arizona domineerde aan beide kanten en schakelde de Buffaloes uit terwijl hij rond de twee uur schoten binnenbracht acteur Adam Sandler speelden de wedstrijd op hun thuisveld.

Boswell had het hoogtepunt van een dominante eerste helft, met een lage linkshandige pass – hij is rechtshandig – die twee keer stuiterde en Larsson in een grote stap raakte voor de lay-up.

Arizona verbeterde na de nederlaag naar 13-0 tegen Colorado in het McKale Center en 14-0 onder coach Tommy Lloyd en won met gemiddeld meer dan 20 punten.

Colorado (11-3, 2-1) reed een winning streak van zes wedstrijden de woestijn in, maar zat zonder twee van de drie topscorers.

Eerstejaarsbewaker Cody Williams miste zijn zesde wedstrijd op rij met een enkelblessure en aanvaller Tristan da Silva miste zijn derde wedstrijd op rij nadat hij vorige week tijdens de training zijn enkel had omgegooid.

De Buffaloes kregen een vroege treffer van Arizona en hadden geen antwoord op hun ergste nederlaag van het seizoen. Javon Ruffin leidde Colorado met 11 punten.

Lloyd zei dat de Wildcats er gevoelloos uitzagen toen ze zondag 16 driepunters en 100 punten inleverden aan Stanford.

De gevoelloosheid leek binnen drie dagen na de training te verdwijnen.

De Wildcats zwermden defensief rond de Buffaloes, probeerden op de rand te schieten en sprongen in passerende rijstroken. Dat leidde tot een betere aanvalsflow, waardoor makkelijke manden in de overgang werden gemaakt.

Boswell bracht de Wildcats op gang met drie driepunters in de eerste zes minuten, nadat hij in de voorgaande vier wedstrijden 4 voor 17 had gespeeld vanaf de boog. Arizona maakte een vroege run van 15-3, steeg met 17 en sloeg 20 van de 39 schoten in de eerste helft om een ​​voorsprong van 50-23 te nemen.

Colorado kon niets doen.

De Buffaloes schoten 10 van de 31 in de eerste helft, waardoor hun ellende nog groter werd door verschillende open schoten op de rand te missen.

DE AFHAAL

Colorado: De Buffaloes hadden weinig kans om te spelen zonder twee van hun beste spelers tegen een boos verliezend team.

Arizona: De Wildcats lieten de lelijkheid van het verlies op Stanford snel achter zich met een dominante prestatie.