Darwin Hamm roept Lakers op na val in tweede helft tegen Nets: ‘Geen excuses meer’

UITMAKEN

De inconsistente vorm van de Los Angeles Lakers zette zich vrijdag voort met een verlies van 130-112 tegen de Brooklyn Nets. Nadat ze in de rust een voorsprong van zes punten hadden genomen, werden ze in de tweede helft met 24 punten overtroffen, wat aanleiding gaf tot harde woorden van coach Darwin Ham.

‘Over een verhaal gesproken dat uit twee verschillende helften bestaat,’ Ham hij zei. “Die eerste helft is waar we aan werken… En toen kwam de inconsistentie naar boven en stak de kop op in de tweede helft… We moeten beslissen welk team we gaan worden.”

‘Geen excuses meer,’ vervolgde Ham. “We moeten basketbal spelen.”

Na een sterke start van het seizoen, culminerend in een overwinning in het seizoensopeningstoernooi in december, hebben de Lakers het vooral moeilijk gehad. Ze staan ​​7-13 sinds het IST Championship-spel, met meerdere verliezende streaks van vier wedstrijden gedurende deze periode. Er zijn positieve momenten geweest, waaronder overwinningen op de gloeiende Los Angeles Clippers en Oklahoma City Thunder in de afgelopen weken, maar ze hebben niet op die prestaties kunnen voortbouwen.

De laatste keer dat ze meer dan twee wedstrijden op rij wonnen was begin december, en het verlies van vrijdagavond tegen de Nets was een microkosmos van hun problemen.

In de eerste helft schoot de bal (20 assists met 26 velddoelpunten en slechts vier omzet), ze domineerden het spel (13 van 18 in het beperkte gebied en 32 verfpunten) en sloegen open 3s neer (8 van -18) . In de tweede helft was daar niets van te zien. Hun aanval was een ramp, en omdat ze aan de andere kant niet waren opgesloten, werden ze uiteindelijk de sportschool uit gejaagd.

Misschien wel het meest walgelijke aspect van het verlies was dat hun lichaamstaal zo slecht was dat de dingen uit elkaar vielen, wat Doc Rivers zelfs tijdens de uitzending opmerkte. In een tijdsbestek van een paar uur gingen ze van de top van de wereld naar de bodem van de stortplaatsen.

Door het verlies vielen de Lakers terug onder de .500 naar 21-22, en behielden ze de 10e en laatste play-in-plek. Aan het einde van de actie van vrijdag hebben ze een halve wedstrijd voorsprong op de op de elfde plaats geplaatste Houston Rockets en 1,5 wedstrijd op de op de twaalfde plaats geplaatste Golden State Warriors.