Coach Rick Carlisle: Pacers ‘verdienen een eerlijk schot’ van de scheidsrechters

NEW YORK – De Indiana Pacers hebben eerder deze week organisatorisch besloten om noch publiekelijk, noch privé op te treden, toen verschillende cruciale beslissingen in hun nadeel uitkwamen in hun Game 1-nederlaag tegen de New York Knicks.

Maar Pacers-coach Rick Carlisle verliet woensdag de strategie en schakelde in de laatste minuut de 130-121 Game 2-overwinning van de Knicks uit, die hen een 2-0 voorsprong opleverde in de halve finales van de Eastern Conference.

Carlisle kreeg twee technische fouten en werd uit het veld gestuurd. Hij was van streek door verschillende telefoontjes, vooral toen de scheidsrechters een dubbele dribbelovertreding ongedaan maakten die de Pacers een belangrijk balbezit had kunnen opleveren terwijl het spel nog steeds twijfelachtig was.

Dat was het tegenovergestelde van wat er gebeurde in Game 1, waarin een fout op de Pacers ten onrechte werd gefloten maar niet gecorrigeerd, een beslissing die het team uiteindelijk drie cruciale punten kostte.

Carlisle bereikte zijn kookpunt in Game 2. Hij zei dat de Pacers maandagavond 29 twijfelachtige telefoontjes hadden geïdentificeerd waarvan ze zeiden dat ze oneerlijk tegen hen waren, maar ervoor kozen om ze niet ter beoordeling naar het competitiekantoor te sturen. Ze zullen nog een wijziging aanbrengen ten opzichte van de wedstrijd van woensdag en deze deze keer versturen, zei Carlisle.

“Ik besloot ze niet in te leveren, omdat ik het gevoel had dat we vanavond een evenwichtiger fluitsignaal zouden krijgen. Zo voelde het niet”, zei Carlisle. “Ik zeg altijd tegen onze jongens dat ze niet voor de scheidsrechters spelen, maar we verdienen een eerlijke kans.”

De Knicks versloegen de Pacers met 26–13 en scoorden 67 punten in de tweede helft nadat de Pacers een voorsprong van 10 punten hadden genomen in de pauze. De Knicks waren, zoals hun gewoonte is, meedogenloos in het haasten en verwerven van omzet en vliegende verdedigingswerken, waarbij ze vaak contact veroorzaakten.

Het publiek in Madison Square Garden, dat opgetogen was toen ster Jalen Brunson in de tweede helft terugkeerde nadat hij het hele tweede kwart had gemist met een rechterbeenprobleem, maakte de omgeving vijandig tegenover de Pacers, en Carlisle zei dat hij geloofde dat dit leidde tot oneerlijk optreden door de voorkeur te geven aan de Knicks op de grote markt.

“Kleine marktteams verdienen gelijke kansen”, zei Carlisle. “Ze verdienen een eerlijke kans, waar ze ook spelen.”

De Pacers zullen ook hun verdedigingsfilm moeten onderzoeken. Nadat ze de Knicks in de tweede helft van Game 1 65% hadden laten schieten nadat ze de voorsprong hadden opgeblazen, schoten de Knicks 67% in het derde kwart van Game 2. De Knicks wisten een achterstand van 10 punten uit door Indiana met 36-18 te verslaan achter de comeback van Brunson. , draaispel.

‘Laten we niet doen alsof [officiating] is de enige reden waarom we verloren; we speelden gewoon niet goed genoeg”, zei Tyrese Haliburton, die 34 punten scoorde in de rebound van slechts zes in Game 1. “We moeten gewoon beter worden.”

Een andere vraag voor de Pacers-recensie is hoe je Brunson kunt bewaken. Back-up quarterback TJ McConnell was enigszins effectief in het vertragen van Brunson in Games 1 en 2. Maar Carlisle trok hem zeven minuten in de wedstrijd en de Knicks scoorden slechts twee punten en vervingen hem door starter Andrew Nembhard.

Brunson heeft 10 van zijn 29 punten gescoord met Nembhard als zijn belangrijkste verdediger, en is 14 van de 21 die voor 33 punten scoort tegen Nembhard in de eerste twee wedstrijden, volgens een ESPN Stats & Information-enquête. Carlisle zei dat hij overwoog om McConnell terug te halen, die die avond een plus-10 plus/min had, maar besloot dat niet te doen omdat het team het hele seizoen niet zo heeft gespeeld.

McConnell steunde de beslissing van zijn coach.

“Rick is een Hall of Fame-coach en dat is hij al heel lang, dus de rotaties die hij speelt zijn volgens ons de juiste en ik steun hem volledig”, aldus McConnell. “Elke keer dat mijn nummer wordt gebeld, zal ik klaar staan, en als dat betekent dat ik op de bank moet zitten en mijn team moet steunen.”