Cincinnati 6-1 Miami (6 juli 2024) Spelanalyse

Yuya Kubo scoorde tweemaal en Luciano Acosta scoorde met twee assists toen FC Cincinnati hun eerste helft met vier doelpunten gebruikte om Inter Miami zaterdag met 6-1 te verslaan en hen naar de top van het Supporters’ Shield-klassement te brengen.

In de MLS-wedstrijd tot nu toe scoorde Kubo na tien minuten een doelpunt, terwijl Acosta zich in 36 minuten bekeerde en twee minuten later assisteerde bij het doel van Pavel Buch.

Yamil Asad scoorde vlak voor rust, en Kubo’s doelpunt in de 57e minuut en Gerardo Valenzuela’s eerste carrièrescore in de 72e hielden de wedstrijd levend voor FC Cincinnati (15-4-3, 48 punten), die een franchiserecord evenaarde voor doelpunten in de overwinning voor hun derde opeenvolgende keer – en 12e in 14 wedstrijden – om Miami een punt voorsprong te geven in het klassement.

Sergiy Krivtsov scoorde in de 21e minuut voor Miami (14-4-5, 47 punten), dat er vier op rij won, terwijl sterren Lionel Messi en Luis Suarez op bezoek waren bij het nationale team.

Miami zat zaterdag ook zonder sleutelspeler Jordi Alba (opschorting van gele kaarten), en de nachtmerrie werd nog erger toen de opeenvolgende gele kaarten van Sergio Busquets hen rond het uur tot tien man terugbrachten.

Spelers van FC Cincinnati vieren feest na het scoren tegen Inter Miami in de MLS.

Na een hoekschop uit Miami in de derde minuut zette FCC druk op Miami-doelman Drake Callender. Kubo bekeerde zich na de perfect gecentreerde voorzet van Luca Orellano (twee assists) uit de handen van een glijdende Callender.

Echter, Miami maakte elf minuten later gelijk met hun vijfde hoekschop van de avond, de briljante kopbal van Krivtsov uit de opslag van Julian Gressel.

Acosta liet echter zien waarom hij klaar is om te herhalen als MLS MVP. Met geweldig voetenwerk in het strafschopgebied scoorde Acosta zijn 50e carrièredoelpunt in alle competities met Cincinnati en maakte er met zijn linkervoet 2-1 van.

Twee minuten later nam Acosta een hoekschop op de rechtervoet van Buche, die werd binnengetikt door een besluiteloze Callender.

Cincinnati maakte een einde aan de uiterst dominante eerste helft toen de geduldige Asad in de derde minuut van de blessuretijd in de tegenovergestelde hoek van het net schoot.

Het verlies maakte een einde aan de 7-0-1-reeks van Miami.

Cincinnati had vijftien schoten, tien op doel, terwijl Miami er tien en vier had. Callender had vier reddingen, Cincinnati’s Roman Celentano had er drie.