Chelsea tegen Paris FC: Champions League Dames – Live | Dames Champions League

Sleutel evenementen

Hier zijn twee doelpunten uit deze wedstrijd:

In de tweede wedstrijdRoma leidt Ajax met 2-0 na twee doelpunten van Valentina Giacinti.

Rust! Chelsea 1-1 Parijs FC

Chelsea-aanvoerder Sam Kerr opende de score na een indrukwekkende start vanuit Parijs, maar de bezoekers brachten de wedstrijd al acht minuten na tegendoelpunt op gelijke hoogte. De grote tweede helft komt eraan.

44 minuten: Chelsea probeert weer naar voren te gaan, maar de pass is te veel en Kaneryd kan hem niet tegenhouden. Het momentum is opnieuw uit het spel verdwenen, Parijs drukt niet zo hoog als voorheen en de Chelsea-arena is niet klinisch.

42 min: Als iemand afgelopen weekend de wedstrijd van Chelsea Liverpool heeft gezien, was dat doelpunt vergelijkbaar met het doelpunt dat Liverpool scoorde. Chelsea kan achterin zwak zijn, een gebrek aan communicatie lijkt hen open te stellen.

40 min: Paris wint een hoekschop nadat het schot via Carter afketst. Het duurt deze keer lang voor Thiney en Greboval brengt het terug naar huis – het is aan haar gegeven, niet aan Carter.

DOEL! Chelsea 1-1 Parijs FC (Greboval, 38′)

Groot moment en geweldige kop!

Thea Greboval scoort voor Parijs
Thea Greboval scoort een fraaie kopbal voor Paris. Foto: Matthew Childs/Action Images/Reuters

38 minuten: Carter volgt heel goed en verslaat Mateo tegen de bal terwijl ze op zoek zijn naar een schot. Paris blijft vechten voor een gelijkspel, Soyer raakt het dek en blijft een tijdje liggen, maar staat al snel weer op.

36 minuten: Cuthbert neemt een hoekschop en het is een goede worp, hij wordt twee keer weggewerkt, maar Chelsea blijft in balbezit. Charles gooit een voorzet en Nnadozie verzamelt. Ze morst bijna, maar krijgt uiteindelijk de controle.

34 minuten: Kerr leek klaar om opnieuw naar binnen te gaan na een geweldige bal, maar Paris redt goed om de bal weg te werken. Chelsea ziet er levendig uit na hun opener en Kaneryd had moeten scoren! Het was een mooie race, maar Nnadozie redt fantastisch! Hoekschop van Chelsea komt eraan.

32 min: Paris FC verloor vorige week met 2-1 van Hacken, die slechts twee schoten op doel had nadat hij het balbezit domineerde en hier gebeurt hetzelfde. Het was Chelsea’s tweede of derde schot op doel nadat Paris er beter uitzag.

31 minuten: Parry pakt de set en Dufour neemt het over, maar de buitenspelvlag gaat omhoog, Chelsea countert dan – James zet een geweldige bal in en Kerr maakt de zet af.

Sam Kerr scoort voor Chelsea
Kerr-ching! Chelsea leidt. Foto: Matthew Childs/Action Images/Reuters

DOEL! Chelsea 1-0 Paris FC (Kerr, 31′)

KERR!

30 minuten: Chelsea zag er schoon uit, maar Paris herstelde zich goed, de gastheren zijn nog steeds op jacht en Charles rent weg, maar Paris verdedigt opnieuw. Buchanan neemt vervolgens een vrije trap en de verdediger van Chelsea krijgt een gele kaart na een overtreding op Bourdieu.

28 minuten: Mooie afbuiging van Cuthbert, maar haar lange pass heeft te veel in zich. Het is een geweldige prestatie van de bezoekers tot nu toe, vooral Sissoko achterin heeft een geweldige wissel.

26 minuten: Het spel is vertraagd en de strijd op het middenveld wordt nog steeds gewonnen door Parijs.

24 minuten: Sissoko leest het stuk heel goed en verslaat James tegen de bal om de aanval te stoppen. Hier staat Paris op de toonbank, maar Buchanan pikt een zwaar tintje op.

22 minuten: Chelsea is er bijna, maar de verdediging van Parijs is sterk, de gastheren groeien zeker in deze. Er kwam een ​​mooie bal naar James, maar haar schot was erg slecht. Het leek alsof hij het verkeerde deel van haar schoen raakte, omdat hij ver naast het doel ging.

20 minuten: Parry doet het heel goed op het middenveld om Chelsea eruit te duwen, elke keer dat de gastheren proberen in hun vrij vloeiende aanval te komen, worden ze eruit geduwd. Het is alsof Chelsea mijn gedachten hoort terwijl Fleming met een enorm afstandsschot door het middenveld snijdt, maar Kerr is onteigend.

18 minuten: Paris FC krijgt weer een vrije trap, Chelsea moet de kansen die ze geven op dit punt beperken. Zij pakken de set maar Chelsea weet de nul te houden maar de bezoekers komen weer, Berger schiet weer te hulp.

16 minuten: Paris heeft haar ogen weer op de races gericht, maar deze keer staat Mateo buitenspel, ze heeft honger om vanavond in actie te komen!

14 minuten: Mateo dacht dat ze een mooie lijn had, maar de scheidsrechter trok de vrije trap voor Paris en keek woedend omdat ze een grote kans had gehad om de score te openen. Paris neemt een vrije trap en zet deze in het strafschopgebied, Bourdieu schiet maar Berger redt.

12 minuten: Paris wint een vrije trap van Cuthbert, het duurt lang en het is een geweldige worp. Kerr maakt de bal leeg, maar Paris is nog steeds in balbezit. Ze werken opnieuw aan de box, maar Carter moet de bal leegmaken. Mateo gaat terug het strafschopgebied in en Charles kapt haar af. Ik denk dat ze in beroep had kunnen gaan en daar een penalty had kunnen krijgen, maar ze blijft rennen – Chelsea uiteindelijk foutloos. Indrukwekkend spel van de gasten.

10 minuten: James gooit een fenomenale bal naar Fleming op de rand van het strafschopgebied, deze was prachtig verzwaard. Fleming passt naar Kaneryd die scoort, maar Nnadozie verzamelt.

8 minuten: Momentum heeft geen van beide ploegen tot nu toe gevonden, beiden zijn nogal timide aan de bal – genoeg spel voor beide doelmannen. Charles krijgt een fout van Thiney en Chelsea neemt een snelle vrije trap, maar Paris weet de bal weg te werken. Het lukt de bezoekers om in het strafschopgebied te komen, Mateo vraagt ​​om een ​​penalty na contact van Buchanan, maar er wordt niets gegeven.

6 min: Cuthbert maakt een geweldige tackle om de ontsnapping uit Parijs te stoppen, de counter is iets waar Chelsea vanavond op moet letten.

Erin Cuthbert gaat de strijd aan tegen Julie Dufour terwijl Paris de eerste uitwisselingen domineert.
Erin Cuthbert gaat de strijd aan tegen Julie Dufour. Foto: Matthew Childs/Action Images/Reuters

4 minuten: Balbezit is in deze vroege stadia ruilen van handen, waarbij beide teams hun draai vinden. James wordt gevonden en ze maakt goed contact met Cuthbert, gaat naar Charles die oversteekt, maar Nnadozie verzamelt.

2 minuten: James, die afgelopen weekend een hattrick scoorde tegen Liverpool, won vroeg in de Chelsea-helft een vrije trap. Blues pakken het snel aan, maar bouwen vanuit de diepte op, Carter gooit het naar het veld, maar er is te veel aan de hand.

Start het spel! Chelsea 0-0 Parijs FC

Dus laten we gaan! Kan Chelsea de ongeslagen reeks dit seizoen handhaven? Of kan Paris FC de reeks mislukkingen in de competitie voortzetten? We zullen het snel genoeg ontdekken.

De spelers zijn eruit op Stamford Bridge en de wedstrijd gaat beginnen. Wat een match moet dit zijn!

Heb je onze damesvoetbalnieuwsbrief gelezen?, De doelen verplaatsen? In het nieuwste nummer vertelt Jess King over haar ervaringen in de sport, lees:

Dit is wat Chelsea te zeggen had over het beperken van het aantal fans bij de wedstrijd van vanavond: “We erkennen dat doordeweekse wedstrijden voor sommige fans een uitdaging kunnen zijn om aanwezig te zijn en om de inzet van de club voor de duurzame ontwikkeling van het vrouwenvoetbal te behouden, zal Stamford Bridge een verminderde capaciteit van 5.000 zitplaatsen hebben voor Chelsea tegen Paris FC. Deze beslissing zorgt ervoor dat de game financieel haalbaar is en stelt ons in staat onze tribunes te openen op een manier die de beste sfeer en beleving voor fans creëert. Afhankelijk van de verkoopvoorspellingen voor verdere wedstrijden in de groepsfase, kan deze beperking worden opgeheven en worden kaarthouders hiervan op de hoogte gebracht.”

Hacken is terug en versloeg Real Madrid met 2-1, terwijl Bayern hun 1-0 overwinning op PSG in de eerdere openingswedstrijden afsloot.

Ik ben gisteren niet op de chat geweest dus ik dacht dat ik dat in het leven van vandaag zou brengen, ik koos voor een solide optie met wat koekjes. Wat is jouw keuze? Mail mij en laat het mij weten!

Baas Blues Emma Hayes spreekt lovend over zijn spelers, en een ster die deze week veel lof kreeg in de media is Niamh Charles. Hayes zei: “Ik denk dat ze hier al een tijdje is – misschien februari en maart vorig jaar. Ik denk niet dat ze sindsdien heeft omgekeken. Ik probeer altijd het beste uit haar te halen, maar ze bevindt zich op een geweldige plek en haar vorm komt overeen. Ze verdient veel lof voor het werk dat ze heeft gedaan. Het was allemaal Niamh. Ze is een volmaakte professional en een rolmodel voor velen om naar op te kijken in wat je kunt doen met hard werken en toepassen.”

Niam Charles

Chelsea-aanvaller Sam Kerr – die deze week haar verloving met USWNT-ster Kristie Mewis aankondigde – zei dat het team hun tegenstand niet onderschat: “Ze zijn momenteel goed bezig – het kan gevaarlijk zijn. Je zag aan de resultaten tegen Wolfsburg en Arsenal – door twee hele goede teams over beide benen te verslaan – dat het laat zien dat ze een geweldig team zijn. Je kunt met geen enkel team in de Champions League lichtvaardig omgaan.”

Sam Kerr

Hier is een overzicht van WCL-actie dat gebeurde gisteren, inclusief de terugkeer van titelverdediger Barcelona:

Vandaag worden nog drie WCL-wedstrijden gespeeld. De twee zijn al begonnen met Bayern München met een 1-0 voorsprong bij PSG en Hacken en Real Madrid met 1-1 gelijk. De tweede etappe, Roma vs Ajax, begint om 20:00 uur GMT. Ik houd jullie op de hoogte van de resultaten naarmate de avond vordert.

Manager FC Parijs Sandrine Soubeyrand hebben Alsa Abdullina opgenomen in hun selectie voor de wedstrijd, de verdediger wordt momenteel uitgeleend aan de Franse club Chelsea en begint vanaf de bank.

Ook Abdullin

Teamnieuws is gearriveerd! Chelsea zal het zonder aanvoerder Millie Bright moeten stellen, omdat zij niet in de selectie zit voor de wedstrijd. Sam Kerr heeft deze avond schippersdienst.

Chelsea: Berger, Nusken, Carter, James, Lawrence, Fleming, Kaneryd, Kerr, Charles, Cuthbert, Buchanan

Paris FC heeft ondertussen een sterke selectie samengesteld, waaronder doelpuntenmaker Julie Dufour van vorige week.

FC Parijs: Nnadozie, Bogaert, Greboval, Sissoko, Soyer, Corboz, Korosec, Thiney, Dufour, Mateo, Bourdieu

Preambule

Hallo en welkom terug bij de Women’s Champions League! Vanavond hebben we een sappige wedstrijd tussen Chelsea en Paris FC.

De Franse club heeft al twee eerdere winnaars uit het toernooi gezet. Ze stonden tegenover Arsenal en Wolfsburg in de kwalificatiewedstrijden en versloegen beide om zich te kwalificeren voor de groepsfase. Ze lieten echter zien verslagen te zijn nadat ze in de eerste ronde met 2-1 verloren van Hacken.

Chelsea boekte ondertussen een gelijkspel in hun eerste WCL-groepswedstrijd tegen Real Madrid. Het resultaat was omstreden toen Real een controversiële penalty kreeg en Chelsea’s einddoelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, waarbij de WSL-houders vanavond op zoek waren naar hun eerste Europese overwinning van het seizoen.

The Blues zullen dat doen op Stanford Bridge, zij het voor een beperkt publiek. Chelsea heeft slechts 5.000 tickets vrijgegeven – binnenkort meer over dit verhaal.

Teamnieuws wordt binnenkort aangekondigd, dus houd het in de gaten. Het grootste verhaal om op te letten is of Chelsea-aanvoerder Millie Bright erbij betrokken is, waarbij manager Emma Hayes zegt dat ze twijfelt over de opbouw. De aftrap is om 20:00 GMT.