Chelsea tegen Aston Villa: Super League Dames – Live | Superliga voor dames

Sleutel evenementen

42 min: De motor van Chelsea draait inmiddels en Beever-Jones creëert nog een kans, maar Poor is er als eerste.

Deel

40 min: Bad kreeg de trap, maar had niet genoeg om hem eruit te duwen. Het doelpunt van Haman is het eerste voor Chelsea

Deel

DOEL! Chelsea 2-0 Aston Villa (Hamano, 38′)

Laurens gooit erin en Hamano scoort doelpunten.

Deel

38 minuten: Daly, nu absoluut overal voor Villa, wordt onteigend door Beever-Jones, maar dan brengen de bezoekers hem terug. Het balbezit wisselt op dit punt regelmatig van eigenaar, maar Chelsea komt nu naar voren.

Deel

36 minuten: Beever-Jones ziet er niet erg op haar gemak uit, ze hurkt even neer, maar op dit moment is het oké om verder te gaan. The Blues gaan nogmaals voor en dit keer is het Carter die de corner wint. Macario maakt een korte bal naar Kirby, ze geeft deze terug aan Macario, maar de resulterende voorzet wordt geblokkeerd.

Deel

34 minuten: Als Villa de stand voor de rust op 1-0 kan houden, zal het indrukwekkend zijn na de 10, dat zal hun doel zijn voordat ze bij rust op adem komen. Chelsea drukt even aan, maar Daly blokt goed.

Deel

32 min: Chelsea zat aanvankelijk vast op het middenveld, maar het team werkte in het veld, Lawrence passeert het maar Mayling ziet het voor een nieuwe hoekschop – Mayling ziet er hier al uitgeput uit. Opnieuw goede levering van Macario, maar de inzet van Nusken is breed.

Deel

30 minuten: Chelsea creëert een kans met Charles die de bal voorzet, maar Maritz arriveert en maakt een hoekschop. Macario pakt de set opnieuw, maar Poor maakt hem leeg, Hamano geeft hem terug, maar de doelman vermant zich.

Deel

29 min: Chelsea wint misschien, maar als je Barcelona bent, lik je waarschijnlijk je lippen bij het vooruitzicht om aanstaande zaterdag tegen het team te spelen in de Women’s Champions League. Hun aanval blijft gefrustreerd door de laatste waarneming van Haman buitenspel. The Blues zien er hier nog steeds een beetje slechter uit.

Deel

27 minuten: Chelsea speelt de bal links en rechts maar kan niet door de verdediging van Villa heen breken, de bezoekers houden gezien de omstandigheden goed stand.

Deel

25 minuten: Macario neemt een hoekschop en het is een goede worp, kapitein Charles kopt maar hij gaat net naast.

Deel

24 minuten: Villa reageert goed op de ontvangst, maar het is Chelsea die blijft aandringen. Ze zijn geduldig in de opbouw en hebben het leeuwendeel van het balbezit gehad, en nu winnen ze een corner.

Deel

22 minuten: De doelpunten van Chelsea vanavond zijn niet alleen belangrijk voor de overwinning, maar ook voor de tafel. Als zij en Manchester City hun resterende wedstrijden winnen, wordt de titel beslist op basis van doelsaldo.

Deel

20 minuten: Voor de goal geeft Charles een prachtige voorzet naar Beever-Jones, die zo goed afrondde.

Chelsea-speler Aggie Beever-Jones (links) opent in stijl de score. Foto: Zac Goodwin/PA
Deel

Bijgewerkt binnen

DOEL! Chelsea 1-0 Aston Villa (Beever-Jones, 18′)

daar is de eerste, misschien wel de eerste van velen.

Chelsea’s Aggie Beever-Jones (midden links) viert feest met teamgenoten na het openen van de score. Foto: Zac Goodwin/PA
Deel

17 minuten: Arm komt weer goed als de bal wordt ingegooid, maar ze leest hem en neemt hem zelfverzekerd op – de tiener ziet er zelfverzekerd uit vanaf het moment dat ze aan de slag gaat. Ik kan mijn hoofd nog steeds niet om Leatha’s rode kaart heen slaan. Wat dacht ze toen ze de bal hanteerde? Hij hoefde alleen maar zijn been te strekken om de bal te blokkeren, maar ik denk dat het een snelle reactie was. Haar team reageerde heel goed op de 10.

Deel

15 minuten: Chelsea werkt de bal goed door het team en Beever-Jones zet een voorzet, maar Hamano is een paar centimeter verwijderd van het vinden van de achterkant van het net.

Deel

13 minuten: Hamano legt de bal in de perzik en Nusken lijkt naar binnen te tikken, maar Poor leest het goed om te verzamelen. Vila staat op de counter en Nobbs maakt een geweldige pass door het midden en zij scoort, maar de bal gaat over de lat.

Deel

12 minuten: Ook een woord voor Poor, de krantenkoppen zullen de rode kaart van Leat zijn, maar het is een mooie dag voor de 17-jarige Poor om haar WSL-debuut voor de club te maken – zeker niet het scenario waarin ze zou willen dat haar debuut zou plaatsvinden.

Deel

10 minuten: De bezorging van Macario is echt goed, maar wordt goed duidelijk gemaakt aan de achterkant. Buchanan krijgt het terug, maar Dali maakt vrij, Villa verdedigt ze goed, maar kunnen ze het volhouden? Als dat zo is, zou dat een heldhaftige poging zijn.

De achterlijn van Villa verdedigt de vrije trap. Foto: Zac Goodwin/PA
Deel

9 min: Dit wordt nu een lange avond voor deze Villa-kant. Charles maakt een goede run, maar Corsie trekt hem naar beneden, de aanvoerder van Villa krijgt een gele kaart en krijgt een vrije trap toegekend.

Deel

8 minuten: Macario nam een ​​vrije trap vanwege die rode kaart, maar die ging naast voor een hoekschop van Chelsea. Dat is een goede levering maar Daly doet er goed aan om te klaren. Wat een paniekerig begin.

Deel

6 min: Leat vertrekt, ze is al de tweede doelman van het team en Daphne van Domselaar is niet geblesseerd. Sophia Poor zit nu in de wedstrijd met Ebony Salmon uit, helaas voor Salmon die er een pakt voor het team. De rode kaart kwam toen Leat buiten zijn gebied tackelde, wat een zeker doelpunt voor Nusken zou zijn geweest.

Deel

RODE KAART! Chelsea 0-0 Aston Villa (Leat, 4′)

Leat hield de bal vast uit de doos en hij is vertrokken!

Aston Villa’s Jordan Nobbs (links) troost doelman Anna Leat nadat ze van het veld werd gestuurd. Foto: Andrew Couldridge/Action Images/Reuters
Laat je hoofd van het veld komen voor een vroege duik. Foto: Zac Goodwin/PA
Deel

4 minuten: Een heel brutale pass van Ingle in het brede kanaal zorgt ervoor dat hij de tribunes in schiet en Villa kan bespringen. Maar ze zijn niet lang aan de bal en Buchanan geeft de bal goed terug.

Deel

2 minuten: Chelsea begint met balbezit, maar beiden vinden hierin hun draai. Merk op dat Simone Magill van Villa vanavond haar 100e WSL-optreden maakt.

Deel

Start het spel! Chelsea 0-0 Aston Villa

Laten we gaan dan.

Deel

De spelers zijn uit in Kingsmeadow. Kan Chelsea herstellen van recente nederlagen? Of zal Aston Villa voor opschudding zorgen? Ze komen allemaal vanaf 19:00 uur BST.

Deel

Stuur naar elke snackchat die je hebt, Ik bewaar wat chocoladedigesties voor deze clash vanavond. Een ander onderwerp waar ik graag jouw mening over zou willen horen, is wat voor soort erfenis Emma Hayes zal achterlaten in de WSL als ze aan het einde van het seizoen vertrekt. U kunt contact opnemen via e-mail of X (@rendellx)

Deel

Aston Villa-baas Carla Ward vertelde Rachel Daly: die vanavond voor het eerst speelt sinds ze haar vertrek uit het buitenland aankondigde: “Daly is een topprofessional, ze heeft velen geïnspireerd en zal dat blijven doen. In de week zei ik dat het verlies van Engeland de winst van Villa is.”

Rachel Daly (rechts) en haar Aston Villa-teamgenoten warmen zich op vooraan in het zonnige Kingsmeadow. Foto: Zac Goodwin/PA
Deel

Aston Villa zag twee teams versloeg Chelsea en hield hen de afgelopen weken relatief stil. Ze hadden niet al te veel kansen tegen Arsenal in de finale van de Conti Cup en Manchester United deed verdedigend uitstekend werk in de halve finale van de FA Women’s Cup. Natuurlijk vond Chelsea uiteindelijk een weg door de verdediging en daar moesten de doelmannen bijzonder goede defensieve reddingen uitvoeren, vooral uit schoten uit de laars van Lauren James. Maar ze hebben blauwdrukken om aan te werken om Chelsea vanavond te verslaan.

Deel

Heb je geluisterd naar onze wekelijkse damesvoetbalpodcast? De focus van deze week ligt op de Women’s FA Cup en het feit dat er dit seizoen een nieuwe winnaar zal zijn:

Deel

Aston Villa-manager Carla Ward is vanavond op zijn hoede voor Chelsea. “Een gewond dier is een gevaarlijk dier”, zei Ward. “Het is zo duidelijk. Emma en haar team zijn mentale monsters, dat weten we.

“Ze doen pijn en je wilt nooit tegen een team spelen dat pijn doet, vooral niet tegen een team van Chelsea dat kampioen is. Ze zullen willen reageren en ik twijfel er absoluut niet aan dat ze dat zullen doen. Ze hebben spelers van wereldklasse en een manager van wereldklasse, en ze zullen er klaar voor zijn. Ze zullen de zaken recht willen zetten om ervoor te zorgen dat ze op koers blijven om de competitie te winnen.”

Deel

Chelsea-manager Emma Hayes werd gevraagd hoe de ploeg reageert na twee zware nederlagen onlangs. Ze zei dat ze haar spelers heeft gevraagd om “te verschijnen” voor andere competities waaraan ze nog moeten deelnemen, maar merkte op dat ze vindt dat het team als vanzelfsprekend wordt beschouwd.

“Ik wil gewoon dat de spelers morgen naar buiten komen en zich vermaken”, zei Hayes. “Ik wil dat ze spelen voor een schare fans waarvan ik hoop dat ze deze groep spelers waarderen.

“Ik geloof dat dit team door de jaren heen zoveel heeft bereikt voor deze club en deze fans, en soms heb ik het gevoel dat de spelers als vanzelfsprekend worden beschouwd. Daarom wil ik dat onze fans hun dankbaarheid tonen.

“Het kan me schelen dat ze begrijpen dat het niveau van succes dat we hebben gehad moeilijk is om altijd te bereiken, om te blijven winnen en winnen en winnen. Ik ben er trots op dat we het blijven doen, ook al gaat het niet altijd zoals we willen. We moeten onszelf herpakken en opnieuw gaan.”

Deel

Even groot nieuws uit Frankrijk aangezien Ada Hegerberg haar contract bij Lyon heeft verlengd tot 2027. Sinds ze in 2014 bij de club kwam, heeft ze acht landstitels en zes Champions League-trofeeën gewonnen.

Deel

Nog een grote kop uit teamnieuws is dat Lauren James er niet bij betrokken is. Chelsea speelt dit weekend tegen Barcelona in de Women’s Champions League en ik neem aan dat ze daarvoor rust heeft gekregen. Ik zal het je laten weten als er enige bevestiging is dat ze er vanavond niet bij betrokken is.

Johanna Rytting Kaneryd (rechts) en Maika Hamano van Chelsea warmen zich op. Foto: Zac Goodwin/PA
Deel

Teamnieuws is hier. Catarina Macario maakt zijn eerste start voor Chelsea.

Chelsea:

Astonvilla:

Deel

Preambule

Hallo en welkom terug bij onze Women’s Super League-verslaggeving. Vanavond neemt titelverdediger Chelsea het op tegen Aston Villa in een poging terug te keren naar de top van de ranglijst.

Manchester City staat momenteel drie punten voorsprong op de top, maar de wedstrijd van vanavond is Chelsea’s wedstrijd in de hand om te proberen hun hoop op succes dit seizoen levend te houden. De afgelopen weken hebben de Blues de finale van de Conti Cup verloren en hun halve finale van de Women’s FA Cup. De nederlaag van vanavond zou een flinke klap zijn voor hun WSL-bod, met nog maar vier wedstrijden te gaan na de wedstrijd van vanavond.

Aston Villa zal er alles aan doen om de achtervolging van Chelsea voor het vijfde seizoen op rij te stoppen. De ploeg van Carla Ward heeft een teleurstellend seizoen achter de rug na een indrukwekkend seizoen 2022-2023. Zoals de zaken er nu voor staan ​​staan ​​ze zevende, maar een overwinning vanavond zou het gat met de top zes kunnen dichten.

We zullen kijken naar wat beide managers in de aanloop te zeggen hadden. Maar laten we eerst eens kijken naar het teamnieuws voorafgaand aan de aftrap om 19:00 uur BST.