Celtics-Bulls scoort: Horford en Hauser gaan naar de negende rij op rij

Celtics-Bulls scoort: Horford en Hauser rollen naar de negende overwinning op rij, oorspronkelijk verschenen op NBC Sports Boston

De Boston Celtics moesten zaterdagavond werken om hun negende overwinning op rij te behalen.

Een vervelend Chicago Bulls-team hield Boston ruim drie kwartalen dichtbij in het United Center, maar het beste team van de NBA trok zich laat terug om een ​​overwinning van 124-113 veilig te stellen en te verbeteren naar een voorsprong van 11-2 in de competitie op de tweede avond van een backwedstrijd. -naar-terug.

Jayson Tatum (26 punten, zes assists), Sam Hauser (23 punten) en Al Horford (23 punten) voerden een team van Celtics dat speelde zonder drie starters (Jaylen Brown, Kristaps Porzingis en Jrue Holiday) en schoten 21 van de 48 driepunters (43,8 procent) en versloeg Chicago, dat in het vierde kwartaal slechts drie punten achter stond en laat in het derde kwartaal een korte voorsprong had.

DeMar DeRozan scoorde 28 punten in het spel en de Bulls kwamen tot een rally zeven spelers in dubbele cijfers terwijl ze 57,3 procent vanaf de vloer schoten. Maar de Celtics versloegen Chicago met 29-21 in het vierde kwartaal en verbeterden naar 2-0 tijdens hun roadtrip van zes wedstrijden en een NBA-beste record van 57-14.

De C’s reizen maandag naar Atlanta om het op te nemen tegen de Hawks, maar vóór dat duel zijn hier drie conclusies uit de overwinning van zaterdag in Chicago.

Tatum zet de toon

Nu de topscorer van de Celtics in het eerste kwart (Jaylen Brown) buitenspel stond, nam Tatum de taak op zich om de aanval uit te voeren.

De Ca-ster scoorde 10 van Boston’s 33 punten in het eerste frame op 4-of-9-schieten, waarmee hij zijn vijfde wedstrijd op rij markeerde met minstens 10 punten in het eerste kwart, de langste reeks uit zijn carrière.

Tatum zette het momentum voort met negen punten in het tweede kwartaal en ging de rust in met 19 punten. En hoewel hij een relatief rustige tweede helft had (zeven punten bij 1-op-7-schieten), maakten twee van zijn teamgenoten zijn inzinking goed.

Horford, Hauser heeft een grote stap gezet

De Celtics hadden secundaire scores nodig en nu Brown, Porzingis en Holiday uitgeschakeld waren vanwege een blessure, waren twee sleutelspelers verplicht.

Al Horford en Sam Hauser zorgden samen voor 46 punten en 12 driepunters in de overwinning, waardoor ze optimaal gebruik maakten van hun opname in de basisopstelling.

Horford eindigde één punt achter op een seizoenshoge 8-van-16-schietpartij terwijl hij 5-van-10 driepunters sloeg – ook zijn op een na hoogste totaal van het seizoen – en scoorde 12 punten in het derde kwartaal om de Celtics weerstaan ​​een spervuur ​​van Bulls van 32 punten.

Hauser bleef ondertussen roodgloeiend van afstand toen hij 7 van de 8 driepunters sloeg.

Hauser heeft nu 21 driepunters in de laatste drie wedstrijden, een nieuw franchiserecord. De 26-jarige scoort maar liefst 53,5 procent sinds de All-Star break (46-uit-86), die op de eerste plaats staat in de NBA onder spelers met minstens 30 pogingen.

Cornet doet het vuile werk

Dit was zeker niet de schoonste wedstrijd van de Celtics; ze maakten 12 omzet en stonden voor de tweede keer in hun laatste vijf wedstrijden meer dan 110 punten toe. Maar ze domineerden in de tweedekans- en aanvallende reboundcategorieën – respectievelijk 23-2 en 12-3 – grotendeels dankzij Kornet.

De ervaren grote man was een kracht op de planken met dertien rebounds in het seizoen, waaronder vijf op het aanvallende glas. En die statistiek houdt geen rekening met een paar tips voor zijn teamgenoten om aanvallende bezittingen levend te houden.

Kornet had ook acht punten, vier assists en twee blocks, en werd beloond voor zijn snelle spel in het vierde kwart met de perfecte lob van Derrick White voor een alley-oop slam.

Terwijl Tatum de topscorer van Boston was, waren de vier spelers van de Celtics buiten de traditionele vijf – Kornet, Hauser, Horford en Payton Pritchard, die vijftien punten en acht assists voor het team toevoegden – de motoren die deze overwinning aandreven.