Canadese Crepeau houdt de nul, LAFC verdrijft Seattle in MLS-play-offs

SEATTLE, Washington – Denis Bouanga scoorde zijn vierde doelpunt in de play-offs van de MLS Cup in de 30e minuut, doelman Maxime Crepeau maakte zeven reddingen en titelverdediger Los Angeles FC schoof door naar de finale van de Western Conference met een 1-0 overwinning op de Seattle Sounders. Zondagavond.

Bouanga kreeg één kans op doel en miste die niet. Hij scoorde in zijn zesde wedstrijd op rij en stuurde LAFC naar huis voor de kampioenswedstrijd van de conferentie tegen de Houston Dynamo aanstaande zaterdag.

Het hield ook de hoop van LAFC levend om de eerste opeenvolgende kampioenen te worden sinds de LA Galaxy in 2011-2012.

Bouanga was de Gouden Schoen-winnaar tijdens de reguliere competitie met 20 doelpunten en voegde er nog drie toe in LAFC’s overwinning in de eerste ronde op Vancouver. Zijn doelpunt kwam ondanks dat Seattle het spel het grootste deel van de eerste helft controleerde en twee uitstekende kansen kreeg in de eerste vijf minuten die Crepeau ontkende.

Bouanga’s aanval was LAFC’s enige doelpoging in de eerste helft, en hij eindigde met slechts twee schoten op doel in de wedstrijd.

Ze hadden het geluk dat Crepeau aan de andere kant zat.

De ongeslagen streak van de Sounders in de play-offs van 19 wedstrijden op eigen veld is verbroken. Seattle heeft geen play-offwedstrijd op eigen veld verloren sinds de nederlaag tegen Portland in het ‘postseason’ van 2013.

Crepeau’s grote avond begon vrijwel onmiddellijk toen hij in de openingsmomenten het linksbenige schot van Josh Atencio vanaf de bovenkant van het strafschopgebied redde. Zijn betere redding kwam in de vierde minuut toen Jordan Morris Giorgio Chiellini op de vlucht voorbijstreefde, maar Crepeau verliet snel zijn net en kon de chippoging van Morris verslaan.

Seattle zette door in de laatste 20 minuten, waarbij Crepeau elke poging van de Sounders beantwoordde en schoten van afstand van Alex Roldan, Joao Paul en Albert Rusnak in de vierde minuut van de blessuretijd afwendde.

.acf-block-preview .br-related-links-wrapper {display: grid; grid-template-kolommen: repeat(2, 1fr); afstand: 20px; }

.acf-block-preview .br-related-links-wrapper a { pointer-events: geen; cursor: standaard; tekstversiering: geen; de kleur zwart; }