Brentford 0-1 Arsenal: Premier League – Livereactie | Eredivisie

Sleutel evenementen

FULLTIME: Brentford 0-1 Arsenal

Een late winnaar van Kai Havertz… en een nul voor Aaron Ramsdale.

90 min +3: Jorgensen stuurt een voorzet vanaf rechts binnen. Ramsdale komt claimen. Terwijl hij valt terwijl hij de bal vasthoudt, omsingelen White, Saliba en Jorginho hem om hem te feliciteren. Er is sprake van enige teamgeest.

90 min +2: Arsenal verwijdert Saka en Odegaard, stuurt White en Jorginho.

90 min +1: Brentford reageert door Lewis-Potter en Jorgensen te sturen voor Onyek en Ghoddos.

90 minuten: Arsenal had het moeilijk. Maar het is een groot moment voor hen, en bovendien van zeer hoge kwaliteit. Als ze het vier minuten volhouden, staan ​​ze weer bovenaan de tafel!

Kai Havertz viert feest
Kai Havertz wint voor Arsenal. Foto: Andrew Matthews/PA

DOEL! Brentford 0-1 Arsenal (Havertz 89)

Arsenal heeft eindelijk een doorbraak bereikt! Saka geeft een voorzet vanuit de rechterhoek van het strafschopgebied. Briljante inswinger. Havertz bukt zich naar de linkerhoek van het strafschopgebied om vanuit een kleine hoek een kopbal in het net te schieten! Mooi doel!

Kai Havertz scoort een doelpunt
Kai Havertz buigt zich voorover om de Gunners naar voren te leiden! Foto: Andrew Couldridge/Action Images/Reuters

88 minuten: Arsenal test veel. Met weinig effect. Brentford heeft een solide vorm en heeft momenteel een tekort aan doelpunten… en de tijd dringt als Arsenal bovenaan wil komen.

86 minuten: Arsenal ging op een drie-tegen-twee-counter… maar ze spelen hun hand slecht. Saka passeerde de bal naar Nketiah aan de linkerkant. Nketiah zou de bal met Saka vrij van de strafschopstip terug moeten brengen, maar besluit alleen te schieten en dirigeert een zwakke inzet, bestemd voor de rechterbenedenhoek, recht op Flekken.

84 minuten: Saliba ontmoet de kopbal van Mee, waardoor een schot altijd naar rechts gaat.

82 minuten: Trossard kapt vanaf links naar binnen en stuurt de bal naar Havertz. Flekken rent van zijn lijn af en rukt hem van Havertz’ hoofd. Een aardige voorvoetkeeper.

81 minuten: De hoek is genomen. Het fluitsignaal gaat. Te veel geduw en geduw. De druk op Brentford is weg.

80 minuten: Rice heeft een schot vanuit de linkerhoek D. Een kleine snee in de Brentford-laarzen gaat naast links. Trossard neemt een hoekschop.

79 minuten: Havertz komt in de plaats van Martinelli.

77 minuten: Mbeumo dribbelt langs rechts en tikt de bal vanaf de zijkant over het doel. Maupay daalt af naar linksonder. Ramsdale is gevallen… maar Zinchenko strekt een telescopische poot uit om de lijn neer te halen! Janelt trekt een losse bal langs links naar Maupay, die scoort. Dat is een schandalige goedkeuring! Arsenal ademt weer.

76 minuten: Maupay en Mbeumo openden Arsenal bijna met een golf van spel aan de linkerkant. Saliba doet geweldig werk door op het veld te staan ​​en de bal eruit te trappen voor een doelpunt.

74 minuten: Norgaard raakt Odegaard. Hard maar eerlijk. Odegaard voelde het.

73 minuten: Onyeka gooit zichzelf in de weg van het schot van Zinchenko. De bal stuitert van zijn heup en belandt in de hoek, die Norgaard afweert.

72 minuten: Brentford maakt een dubbele wissel. Maupay en Baptiste arriveren, ter vervanging van Yarmoliuk en Wiss.

71 minuten: Flekken wordt bijna afgesloten door Nketiah, maar houdt het hoofd koel in het zesmetergebied. Hij draait zich om naar zijn doel (!) voordat hij de pop aan Nketiah verkoopt en flauwvalt. Vergelijk en contrasteer met Ramsdale eerder. Brentford start een directe counter die eindigt met Yarmoliuk die een speculatief schot rechtstreeks op de Arsenal-keeper stuurt.

Mark Flekken wordt gecoverd door Eddie Nketiah
Flekken staat stabiel onder druk van Eddie. Foto: Adrian Dennis/AFP/Getty Images

69 minuten: Als Saka uiteindelijk een hoekschop neemt, pakt Flekken die.

68 minuten: Martinelli krult er één naar links. Nketiah bereidt zich voor om vanaf zes meter naar huis te gaan, waarna Mee voor hem komt en de bal in de hoek afketst. Voordat er kan worden gevochten, krijgen Nketiah en Yarmoliuk van de scheidsrechter les over ruw worstelen.

67 minuten: De eerste handeling van Nketiah is om op de linkerflank uit te springen en de toss te winnen. Verder is er niet veel. “Arsenal speelt alsof ze bang zijn dat ze hun kans op de top van de competitie verspelen”, merkt Kari Tulinius op, “maar dit seizoen hebben ze meestal ook zo gespeeld.”

65 minuten: Nketiah komt in de plaats van Jezus.

64 minuten: Norgaard stuurt een lage rebounder binnen vanaf de rechterflank. Ramsdale bukt zich om een ​​gevaarlijk slingerende bal op te rapen. Brentford begint wat meer te laten zien in de aanval.

62 minuten: Wissa beweegt doelbewust naar het midden en geeft Mbuemo te eten, die de bal langs Onyeka stuurt. Hij probeert de bal terug te centreren naar Wiss, die blijft rennen, maar op de curlingpass wordt goed geanticipeerd door Ramsdale, die deze helft veel beter beleeft dan de eerste.

60 minuten: Odegaard krijgt het druk op rechts, maar kan een doelloze voorzet uitbrengen voor een doelpunt-uit. Arsenal domineert qua territorium en balbezit, maar de laatste bal ontbrak. Brentford maakt het leven niet gemakkelijk voor hen, om eerlijk te zijn.

58 minuten: Yarmoliuk geeft een pass langs het linkerkanaal in de hoop Mbuemo te bevrijden, maar Saliba arriveert en speelt de bal terug naar Ramsdale, die zonder pardon vrijspeelt.

56 minuten: Martinelli werd bestraft voor een late clip op Onyeka.

55 minuten: Een lange rit door het midden opent Arsenal bijna. Met Mbuemo Haring achter de bal komt Ramsdale uit het strafschopgebied en maakt goed vrij. Dat is een goede verwachting van een doelman die onder vuur ligt. Zonder hem zou Arsenal in allerlei problemen komen.

54 minuten: Saka en Tomiyasu combineren op rechts en winnen een corner van Mee. Saka neemt het zelf. Pinnock-kopbal.

52 minuten: Ramsdale lanceert het nu lang. Maar het is niet de manier van Arsenal, de luchtuitdaging gaat verloren in de middencirkel en de bal keert al snel rechtstreeks terug naar de keeper. Wissa passeert het rechter binnenkanaal voor Mbuemo, die een schot in het zijnet krult.

50 minuten: Martinelli zet gevaarlijk voor vanaf links, de bal gaat door het strafschopgebied. Niemand in neongeel gokt en de bal zeilt richting doel. Aan de zijlijn kan Mikel Arteta niet geloven dat geen van zijn mannen zich hiervoor heeft ingezet. Elke aanraking en het was binnen.

48 minuten: Ramsdale keerde in de tweede helft met een glimlach en brutaal taalgebruik terug op het veld, maar is nu woedend nadat hij een schot rechtstreeks op de tribune had genomen. Hij is er zeker van dat de bal wegvloog van Mbuemo, maar Brentford nam een ​​inworp. Daarna buigt Ghoddos de bal weg van Gabriel en gaat de hoek in… maar Arsenal scoort. Schommels en rotondes.

46 minuten: Saka gaat naar rechts en schiet laag richting Odegaard bij de eerste paal. Er is een dubbele afbuiging die afkomstig is van Pinnock en vervolgens via Odegaard over het doel. Heel dichtbij.

Brentford leidde de bal in de tweede helft. Geen veranderingen.

Postzak tijdens de rust. “Die VAR-beslissing zal, tenzij de zaken beter worden, Mikel Arteta in staat stellen generositeit, geduld en begrip te tonen voor de kwetsbaarheid van fijne oordelen. Of hij kan zijn verdrietdemonen nog een keer loslaten. Sluit het gesprek” – Charles Antaki

“Dus we hebben David (12 minuten) die klaagt dat Arteta spelers bevriest die hij niet wil, en vervolgens Gary (19 minuten) die Brian Clough aanbeveelt om zijn spelers los te houden, maar denk eens aan hoe hij Peter Withe behandelde, wiens doelpunten hem opleverden Bospromotie en vervolgens het kampioenschap van de Eerste Klasse, verkocht na een week van het seizoen 1978-1979. In zijn uitstekende boek I Believe in Miracles vertelt Daniel Taylor ons: ‘[In one game] Withe raakte zijn been en kon nauwelijks lopen toen hij tijdens de rust het veld verliet. De medische staf van Forest wilde hem meenemen voor een röntgenfoto. ‘Peter moest op de rug van Jimmy Gordon worden gedragen’, herinnert Woodcock zich. ‘Toen we de kleedkamers binnengingen, waren ze voorzichtig zijn laars aan het verwijderen toen Clough binnenkwam. ‘Wat ben je aan het doen?’ hij zei. ‘Ga terug!’ Peter kon niet eens lopen, laat staan ​​rennen. Hij stond vijfenveertig minuten in het middelpunt en hinkte rond om op te warmen. ” – Alan Baverstock

“Alweer 1987? ik wil Dundee United heeft zojuist na strafschoppen de Scottish Cup in Queen of the South verlaten. In november. Het volgt op de nederlaag tegen Falkirk vorige week Beker volwaardige leden Zenith-datasystemen SPFL Trust-trofee. In 1987 bereikten we de finale van de Scottish Cup en de UEFA Cup. En verloor ze allebei, voor het geval iemand het zich afvroeg. Is het een wonder dat ik whisky drink? – Simon McMahon

HALVE TIJD: Brentford 0-0 Arsenal

Mikel Arteta stapt de tunnel uit. Zijn mannen waren de betere ploeg en kregen een doelpunt afgekeurd wegens zeer marginaal buitenspel. De helft van de nerveuze Aaron Ramsdale zou het waarschijnlijk graag willen vergeten.

45 min +3: Zincenko duikt laag aan de linkerkant. Odegaard probeert een uitgebreide terugtrap, maar kan de bal slechts naast schieten.

45 min +2: Trossard schiet de vrije trap laag en hard in het overvolle strafschopgebied. Mee maakt schoon.

45 min +1: Ayer gooit Jesus vanaf de linkerkant van het Brentford-veld en krijgt een vrije trap tegen in een zeer gevaarlijke situatie. Hij kreeg ook een gele kaart voor balbehandeling tot halverwege de volgende week.

45 minuten: Er komen drie extra minuten bij. Ondertussen is hier Justin Kavanagh over die Clough-Arteta-vergelijking: “Laten we hopen dat Mikel Arteta het advies van ontspanningsgoeroe Gary Naylor opvolgt en we kunnen verwachten dat Aaron Ramsdale zich opwarmt op een Europees circuit in de aanloop naar een toekomstige Champions League-finale. Voordat we een paar snelle pintjes drinken op weg naar het land, natuurlijk. Hoewel ik op de een of andere manier niet denk dat we Arteta ooit een van zijn spelers zullen horen prijzen voor hun luuuve smmiiiiile!”

GEEN DOELPUNT! Brentford 0-0 Arsenal

44 minuten: Trossard was zo lang als zijn grote teennagel toen Jezus zijn hoofd stootte. VAR, hè.

Leandro Trossard van Arsenal scoort een doelpunt dat later wordt afgekeurd
Het doel dat nooit was. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

43 minuten: …maar de VAR controleert op mogelijk buitenspel.

DOEL! Brentford 0-1 Arsenal (Trossard 42)

… maar Arsenal komt weer. Saka stopte de bal in de mixer aan de rechterkant. Jezus kopt binnen vanaf zes meter. Flekken pareert goed in de lucht, maar de bal valt op Trossar, die van een paar meter afstand de rechterbovenhoek inkopt.

40 minuten: Martinelli baant zich een weg naar links en trekt zich terug voor Jesus, wiens schot door Ayer in de lucht wordt afgebogen. Flekken past zich goed aan en krult de bal in de linkerbovenhoek. Er komt niets uit de resulterende hoek.

39 minuten: Arme Ramsdale. Zijn hoofd is weg. Het is tot nu toe een uiterst onhandig optreden geweest.