Brann tegen Lyon: Champions League Dames – Live | Dames Champions League

Sleutel evenementen

37 minuten: Brann is nu echt wakker geworden, ze zoeken nog voor de rust naar de gelijkmaker maar rennen uit voor een doelpunt. Ik zal naar dat Kielland-doelpunt kijken, zodat jij het kunt zien, het was ongelooflijk.

35 minuten: Brann snauwde zo snel, een heel goed uitgevoerde zet van het team. Gaupset passeerde naar Lund, Lyon slaagde er niet in om weg te spelen en Kiland schoot in de rechterbovenhoek. Wat een doelpunt.

DOEL! Brann 1-2 Lyon (Kielland, 34′)

WAT EEN SCHREEUW!

34 minuten: Lund voltooit de opstelling nogmaals en het is een goede aflevering, maar Endler doorziet het en plukt het uit de lucht. Lyon zet de eigen aanval in en Morroni stuurt de bal binnen, Horan krijgt een kans maar haar inzet gaat kilometers over de lat.

32 min: Morroni krijgt een gele kaart voor een uitdaging op Kvamme en Brann krijgt een vrije trap op goede positie.

30 minuten: Hegerberg gaat weer naar beneden en probeert de bal op de grond te spelen, maar het fluitsignaal klinkt. Hij kijkt verbijsterd als de scheidsrechter in het voordeel van Brann oordeelt, maar Lyon brengt hem snel terug. Diani maakt een goede run, maar maakt vervolgens een fout en Brann kan vrijspelen.

28 minuten: “Spelen ze vanavond een Champions League-wedstrijd in Brann Stadium of Åsane Arena?”, vraagt ​​Krister Halvorsen.

Bedankt voor de vraag, deze wordt gespeeld in de Åsane Arena. Terug naar de wedstrijd krijgt Stenevik een gele kaart vanwege een overtreding op Horan.

27 minuten: Horan pakt de set, maar haar inspanningen raken de muur, Carpenter retourneert de bal en Diani krijgt een volley in het doel, maar Mikalsen doet er verstandig aan om het te doen – de Franse international stond buitenspel.

25 minuten: Lund levert een goede worp, maar wordt in eerste instantie vrijgemaakt, Engesvik herstelt deze en creëert ruimte voor een voorzet met een prachtige achterhielpas, en de resulterende voorzet is nog steeds te veel. Echt een goed spel van de gastheren. Lyon herstelde zich en bracht de bal snel over, Hegerberg kreeg vervolgens een fout op de rand van het strafschopgebied en won een vrije trap.

23 minuten: Brann geeft het weg en Horan maakt contact met Hegerberg, maar ze verliest, tot grote vreugde van de fans. Brann heeft een geweldige periode aan de bal en Gaupset wint de corner.

21 minuten: Het spel werd de laatste paar minuten een beetje onsamenhangend, het balbezit wisselde vaak van eigenaar, maar Brann heeft het. Gaupset heeft een geweldige streak, de fans boegeroep omdat ze denken dat ze een fout heeft gemaakt, maar er wordt niets gegeven.

19 minuten: Brann heeft meer schoten op doel gehad, vier, maar ze moeten nog doorbreken. Ongelooflijk genoeg had Lyon twee schoten en scoorde op beide. Brann ging nu naar voren, maar die werd tegengehouden door een overtreding op Majra.

17 minuten: Brann’s spel van buitenaf is zo’n riskante zet, het leidde tot een penalty omdat ze hem verloren na een slechte pass, maar ze houden zich aan de tactiek. Het duurde niet lang voordat Lyon weer balbezit kreeg, het zou een hele lange nacht kunnen worden voor de gastheren. De kansen op doel werden kleiner, maar Brann deed genoeg: het was dichtbij.

15 minuten: Lyon komt weer en wil deze wedstrijd vroegtijdig begraven, maar Morroni geeft een vrije trap weg vanwege een overtreding op Kielland en dus kan Brann vrijspelen.

STRAF! Brann 0-2 Lyon (Hegerberg, 13′)

Ze houdt er gewoon van om te scoren in deze competitie. Hegerberg schiet foutloos en stuurt Mikalsen de verkeerde kant op.

14 minuten: Lyon krijgt een strafschop nadat Ostenstad een Lyon-speler in het strafschopgebied duwt. Het lijkt een close call.

12 minuten: Brann geeft de bal aan Lyon en Hegerberg maakt een goede run en voorzet, maar Mikalsen leest de actie en verzamelt.

10 minuten: Crummer krijgt de bal voor zijn voeten maar Brann weet balbezit te behouden maar moet veel op de eigen helft spelen. Het spel van Lyon lijkt gelijkmatiger dan het doelpunt, veel rustiger.

9 min: Brann reageert geweldig op de ontvangst en krult meteen zijn eigen voorzet in het strafschopgebied, maar Morroni maakt de bal leeg.

7 minuten: Brann zal erg gefrustreerd zijn omdat ze zo goed van start zijn gegaan. Carpenter maakte een geweldige run over rechts en zette voor, Majri was daar om met één aanraking te scoren.

DOEL! Brann 0-1 Lyon (Majri, 6′)

Uit het niets!

6 min: Veel scherp spel van beide kanten op dit moment, Lyon krijgt meer balbezit, maar hun goed uitgewerkte teambewegingen zijn niet klinisch bij de laatste passes. Brann is verwoed in de aanval, maar is tot nu toe effectief geweest. Gaupset heeft nog een schot, maar wordt vrijgesproken.

4 minuten: Lyon wint een vrije trap voor een foutloos schot op Hegerberg, de Franse kant werkt snel, maar door slordig spel weet Brann het gevaar te ontwijken. Brann is hier tot nu toe het beste begonnen, maar één kans voor Lyon en ze kunnen in de wedstrijd zijn. Deze keer ziet hij Diani op de vlucht, maar Ostenstad sluit hem af voor een doeltrap. Brann countert en Carpenter probeert weg te spelen, maar haar pass wordt opgewacht door Gaupset, maar haar schot gaat over de lat.

2 minuten: Dit moet een van de luidste vrouwenvoetbalmassa’s zijn die ik ooit heb gehoord in de WCL, deze fans hebben er zin in en hun team ook. Brann maakt een geweldige zet en de verdediging van Lyon maakt een fout op hem, maar Morroni maakt de bal weg.

Start het spel! Brann 0-0 Lyon

Gaan. Zal Brann voor onrust zorgen? Of blijft Lyon op jacht naar een negende titel ongeslagen? We zullen het snel genoeg ontdekken.

De spelers verschenen en het publiek werd nog luider, wat een elektrische sfeer voor deze wedstrijd.

Brann verkocht veel kaartjesEr worden al liedjes gezongen in afwachting van de spelers die uit de tunnel komen.

Brann en Lyon we stonden iets meer dan een week geleden tegenover elkaar. Als je iets van de actie opnieuw wilt beleven, lees dan onze blog:

Er zijn nog drie wedstrijden die vandaag plaatsvindt in de Women’s Champions League. Eintracht Frankfurt v Benfica begint om 17:45 GMT met twee latere wedstrijden, Rosengard v Barcelona en Slavia Praha v St. Polten, die om 20:00 GMT beginnen. Ik zal je al het nieuws van Eintracht Frankfurt tegen Benfica brengen wanneer ik kan.

Dit is mijn laatste voetbalblog van het jaar dus ik zou graag jouw voetbalmoment in 2023 willen kennen. Ik denk dat mijn draai gaat tussen de halve finale van het WK Dames tussen Australië en Engeland, de grote strijd en het doelpunt van Sam Kerr was ongelooflijk, of Arsenal die de Emiraten uitverkoopt voor hun Damesvoetbal Halve finale van de Champions League tegen Wolfsburg. U kunt contact opnemen via e-mail of Twitter, of X zoals het nu bekend staat.

‘Het is ochtend hier in Californië, dus vergeef me dat ik voorspelde dat Lyon Bran als ontbijt zou eten”, schrijft Peter Oh.

Ik kan altijd op je rekenen voor een goede woordspeling! Ik moest erom lachen, al hoop ik voetbaltechnisch gezien dat Lyon zijn tegenstanders niet zal onderschatten.

Voorafgaand aan de wedstrijd van vanavond, Doelman Aurora Mikalsen tekende een contractverlenging bij Brann. De deal houdt haar tot 2024 bij de club en ze zei: “Het is een geweldige groep die elkaar pusht, en samen met een goede coach in Martin Howe was de keuze niet moeilijk.”

Aurora Mikalsen

Niet alleen Ada Hegerberg stond deze week in de schijnwerpers met de mogelijkheid om haar zus in een wedstrijd te ontmoeten, maar haar contractbesprekingen stonden ter discussie. Haar contract bij Lyon loopt volgend jaar af en Barcelona heeft hun interesse heel duidelijk gemaakt. Lyon-manager Sonia Bompastor zei tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd, terwijl Hegerberg naast haar zat: “Er zijn discussies over het verlengen van haar contract. Persoonlijk zou ik het graag willen verlengen”.

Ada Hegerberg

Dus hoe zouden Brann of Lyon een plaats in de kwartfinales van deze wedstrijd veiligstellen? Welnu, voor Brann moeten ze Lyon verslaan en de tweede wedstrijd in hun groep, Slavia Praha tegen St. Polten, gelijkspelen. Voor achtvoudig winnaar Lyon moeten ze een nederlaag bij Brann of als de terugwedstrijd gelijkspel is, vermijden. Als Lyon Brann verslaat, worden ze bevestigd als groepswinnaar.

Teamnieuws is gearriveerd! Brann heeft twee wijzigingen aangebracht ten opzichte van het team dat vorige week tegen Lypna speelde met Stenevik en Engesvik. Andrine Hegerberg start vanaf de bank.

Brann: Mikalsen, Tynnila, Ostenstad, Stenevik, Lund, Kielland, Haugland, Kvamme, Gaupset, Engesvik, Crummer.

Lyon voerde ondertussen drie wissels door bij Mbock Bathy, Horan en Majri. Kapitein Renard maakt geen deel uit van de wedstrijddagselectie.

Lyon: Endler, Carpenter, Mbock Bathy, Gilles, Morroni, Van de Donk, Egurrola, Horan, Majri, Diani, Hegerberg.

Preambule

Welkom terug bij de Dames Champions League waar we vanavond een familieaangelegenheid hebben in de strijd. Brann is gastheer van Lyon, waar de zusjes Hegerberg aan weerszijden staan.

Toen de twee teams elkaar vorige week in Frankrijk ontmoetten, raakte Andrine Hegerberg geblesseerd en er is geen garantie dat ze vanavond zal spelen. Maar als ze dat doet, zal ze het opnemen tegen haar jongere zus en topscorer aller tijden, Ada Hegerberg.

Niet alleen de familietrots staat op het spel, maar ook een plek in de kwartfinales. De rest van de wedstrijd van vanavond zou voor een van de teams een plaats in de achtste kunnen bepalen, op de permutaties komen we binnenkort terug.

Maar eerst hebben we wat teamnieuws voorafgaand aan de aftrap om 17.45 GMT. Laten we eens kijken naar de startende XI, blijf op de hoogte.