Bolton hield Barnsley tegen en boekte een plaats in de play-offfinale van League 1 | Liga Eén

Bolton verzekerde zich van een plaats in de play-offfinale van League One, ondanks dat hij werd verslagen door Barnsley in het Toughsheet Community Stadium, terwijl de ploeg van Ian Evatt de bezoekers in totaal met 5-4 versloeg.

Bolton hield de leiding vast na een 3-1 overwinning in de halve finale in de eerste etappe afgelopen vrijdag in Oakwell en verkleinde de voorsprong in de 36e minuut via Sam Cosgrove voordat hij snel achter elkaar terugsloeg met een prima aanval van Aaron Collins en een kopbal van Eoin Toal. voor de pauze.

Barnsley scoorde opnieuw via Adam Phillips in de 64e minuut en Cosgrove maakte er 12 minuten later 3-2 van, wat voor een spannende finish zorgde. Bolton hield echter stand en eisten wraak op de ploeg die hen vorig seizoen in de halve finales van de play-offs versloeg.

Ze gaan zaterdag naar Wembley om te strijden tegen Oxford of Peterborough voor een plaats in het kampioenschap. De eerstgenoemden staan ​​op een 1-0 gelijkspel voorafgaand aan de terugwedstrijd van woensdag tegen Weston Homes.

Bolton streeft naar een terugkeer naar League Two, nadat hij in 2018/2019 voor het laatst in de divisie speelde, en een tweede promotie onder Evatt, die hen in 2021 uit League Two haalde.

Voor Barnsley vormt het missen van de finale een teleurstellend einde van het seizoen 2023-2024, waarin ze er niet in slaagden om een ​​van hun laatste zes reguliere seizoenswedstrijden te winnen en manager Neil Collins ontsloegen met nog één wedstrijd te gaan, waardoor Martin Devaney de leiding kreeg als interim-manager. .

Een korte handleiding

League Two: Crawley 3-0 MK Dons

Show

In hun uitgestelde eerste etappe van de halve finale van de League Two zette Crawley een enorme stap richting Wembley met een 3-0 overwinning op MK Dons.

De wedstrijd zou maandag om 15.00 uur beginnen, maar werd uitgesteld vanwege een ondergelopen veld in Crawley’s Broadfield Stadium.

Liam Kelly opende na vijf minuten de score en Jay Williams verdubbelde de voorsprong in de blessuretijd van de eerste helft.

Het afgeweken schot van Ronan Darcy halverwege de tweede helft bezorgde Town een aanzienlijke voorsprong op weg naar de tweede etappe van zaterdag in Milton Keynes. Beschermende sporten

Bedankt voor uw feedback.

Aaron Collins stond in de beginfase op de voorgrond en zag een laag schot gered worden door Liam Roberts, waarna hij Maël de Gevigney onteigende en in de negende minuut de bal binnenschoot, waarna scheidsrechter Oliver Langford de poging afkeurde omdat hij oordeelde dat het een overtreding was. .

Barnsley kreeg een strafschop geweigerd toen Cosgrove ten onder ging onder Bolton-keeper Nathan Baxter, voordat Roberts een goede duik maakte om achter de tweede slagbal van Collins te komen, die vervolgens in de follow-up over de lat schoot nadat Dion Charles een schot had geblokkeerd.

De bezoekers, die tot dan toe weinig dreiging hadden getoond, registreerden een try waarbij Josh Earl vanuit een hoekschop naar binnen knikte – en scoorden toen Cosgrove moeite had om de worp van John McAtee te ontmoeten en van dichtbij naar huis te gaan.

nieuwsbriefpromotie overslaan

Hun vreugde was echter van korte duur toen Bolton terugsloeg terwijl Collins in de 43e minuut een prachtig schot van 25 meter in het net krulde, en Toal drie minuten later naar huis ging nadat Gethin Jones Evatt drie doelpunten had weggespeeld. voordeel op aggregaat.

Nadat Luca Connell vroeg in de tweede helft van het doel afwijkde voor Barnsley en Charles naast schoot, trokken de bezoekers nog een doelpunt terug toen Bolton-aanvoerder Ricardo Santos de bal voerde en het werkte van Cosgrove naar Phillips, wiens schot langs Baxter werd afgebogen.

En de zenuwen liepen hoog op onder de Bolton-fans toen Conor Grant de bal in het strafschopgebied kruiste en Cosgrove zijn tweede bal naar huis kopte. De Gevigney schoot vervolgens naast en een late kopbal in het dak van het net, omdat aanhoudende druk van Barnsley er niet in slaagde nog een doelpunt te produceren, voordat het laatste fluitsignaal leidde tot een veldinvasie van de gekke Bolton-fans.