Barcelona tegen Brann: kwartfinale van de Champions League dames, terugwedstrijd – live | Dames Champions League

Sleutel evenementen

Rust! Barcelona 1-0 Brann (3-1 op totaal)

Titelverdediger Barcelona dankzij het doelpunt van Bonmati de wedstrijd stevig onder controle. Brann speelt nog steeds goed en in de tweede helft wordt een rentree verwacht.

Deel

45 + 1 min: Caldentey zit in de box, maar Stenevik weet haar goed te blokkeren. Caldentey wil een strafschop, maar de VAR zegt nee.

Deel

45 + 1 min: Er wordt één minuut toegevoegd.

Deel

44 minuten: Rolfo naar Putellas naar Caldentey om uit het spel te komen voor een doelpunt. Barcelona nadert een tweede plaats in deze tweede etappe en ze denken dat ze Paralluel nog steeds van de bank kunnen halen. Graham Hansen heeft een prachtige pass voor het brons die hem terugbrengt naar de Noorse international, Graham Hansen rent recht op Mikalsen af ​​– de keeper kan hier prima doorgaan, maar de Brann-fans waren niet blij. Een herinnering dat hier de VAR in werking is, dus al het onhandige wordt opgeheven.

Deel

42 min: Het is één ding om op een gelijkspel te blijven, maar om te winnen is iets anders. Brann moet de volgende zijn die scoort, zo niet, en je voelt dat een gelijkmaker buiten hun bereik ligt. Hoe verknoeid Brann ook zo goed speelt, ze kunnen gewoon niet door de verdediging van Barça heen breken.

Deel

40 min: Weet je wanneer mensen je vragen aan wie je je levensverhaal zou willen vertellen? Ik wil dat Brann-fans mijn leven steunen, deze die-hard fans maken de sfeer tot nu toe.

Deel

38 minuten: Brann-fans boeien als het spel stopt voor de geblesseerde Engen, maar net op het moment dat de bezoekers een kans beginnen te creëren. Engen is snel weer op de been en kan verder. Barca wint de bal en komt bij Graham Hansen, wiens schot wordt gered door Mikalesen – de fans van Brann springen en zingen bij die redding.

Caroline Graham Hansen glijdt langs de Brann-verdediging en schiet op doel. Foto: Joan Monfort/AP
Deel

Bijgewerkt binnen

36 minuten: Crummer zet druk op Coll, die hem eruit moet schoppen en er uiteindelijk goed mee omgaat.

Gordon mailde en zei: “Geweldige finish van Bonmati voor het doelpunt van Barcelona, ​​maar de pass naar de borst op de turn van Putellas was uitzonderlijk.”

Helemaal mee eens, pure klasse van twee Ballon d’Or winnaars.

Deel

34 minuten: Graham Hansen wordt door Haugland op de rand van het strafschopgebied neergehaald en Barcelona heeft een prima positie voor een vrije trap. Putellas is aan de bal, maar haar poging gaat over de lat en de Brann-fans lachen haar uit.

Deel

32 minuten: Barcelona blijft hier pushen, niet blij met hun kussen met twee doelpunten.

Deel

30 minuten: Kielland duwt Putellas totdat de aanvoerder van Barcelona de bal overhandigt. Brann gaat via Kvamme naar voren, maar Rolfo trekt de bal terug.

Deel

28 minuten: Dat doelpunt betekent dat Brann twee onbeantwoorde doelpunten moet scoren om dit gelijkspel in verlenging te brengen. Hun molshoop is net een berg geworden, maar Brann-fans laten hun stem horen.

Deel

27 minuten: Ik kan niet. De bezorging is slecht, terug in het gebied, maar de poging van Kielland gaat over de lat.

Deel

25 minuten: Bonmati pakt de bal op de turn, controleert met twee aanrakingen en schiet door. Puur voetbaltalent. Brann heeft nu een corner gewonnen, mag ik nu terugslaan?

Deel

DOEL! Barcelona 1-0 Brann (Bonmati, 24′ – 3-1 op totaal)

Ik ben sprakeloos

Aitana Bonmati zet Barcelona op voorsprong met een knappe finish. Foto: Albert Gea/Reuters
Deel

24 minuten: Graham Hansen kreeg de bal in de ruimte en had hectares ruimte, maar kreeg twee aanrakingen te veel en werd uitgeduwd. Er komt nog een kans, dit keer uit het brons, maar die is weggespeeld.

Deel

22 minuten: Gaupset ontvangt de bal van Kielland, maar het schot is zwak en Coll vangt. Brann moet profiteren van de kansen die ze hebben, omdat ze erg slank zijn.

Deel

20 minuten: Barcelona blijft druk uitoefenen op Brann, maar de verdedigingslinie is nog steeds sterk. De vraag zal zijn of ze dit de hele wedstrijd vol kunnen houden en tegelijkertijd hun aanvalskansen kunnen creëren.

Deel

18 minuten: Putellas heeft een mooie voorzet, die wordt weggewerkt, maar het komt op Bonmati wiens schot naast gaat – nog een hoekschop. Het is een goede levering en Paredes leidt de levering, maar het wordt in eerste instantie goedgekeurd. Barca komt weer en ontmoet de kopbal van Paredes en Mikalsen is weer de absolute held! Nog een hoekschop, dit keer goed gered.

Deel

16 minuten: God, Barcelona is goed, nietwaar? Ze komen makkelijk het strafschopgebied binnen, maar dit keer gaat de inzet net over het doel van Caldentey – de opener in deze terugwedstrijd lijkt eraan te komen.

Deel

14 minuten: Mikalsen redt enorm, de keeper maakte er talloze in de eerste game en ze doet er weer een schepje bovenop. Graham Hansen maakte een geweldige run, maar Mikaelsen wist de bal in de hoek te trappen. In, maar de keeper verzamelt.

Deel

12 minuten: Gaupset doet het zo goed om twee verdedigers te omzeilen, maar verliest uiteindelijk de bal. Balbezit wisselt van hand, maar het spel wordt gestopt door de scheidsrechter die Barca een vrije trap geeft. Ze nemen deze snel en bouwen geduldig op terwijl Graham Hansen schiet, maar Mikalsen verzamelt.

Deel

10 minuten: Paredes komt dit keer voor, maar net boven het hoofd van Brugts, alle vroege druk komt van de gastheren.

Deel

9 min: Graham Hansen ziet haar dansen in de box maar haar voorzet mist haar teamgenoten. Oh mijn woord! Graham Hansen zet een prachtige bal in en die verslaat Mikalsen, maar die ontwijkt ook een andere speler van Barcelona waardoor de kans verkeken is.

Deel

8 minuten: Brann countert en Kvamme pingt de bal en Gaupset kopt, haar poging gaat net naast. We weten uit de eerste game dat Brann slechts één kans nodig heeft en dat alles zal veranderen.

Deel

6 min: Brugts wint nog een hoekschop en Graham Hansen pakt deze keer, Kvamme kopt voor – je raadt het al – nog een hoekschop. Graham Hansen is opnieuw over de bal, ze nemen de bal kort en Bonmati stopt hem uiteindelijk in het strafschopgebied. Brann verdedigt hem goed.

Deel

5 minuten: Putellas gooit hem erin en Brann ruimt hem goed op. Elke keer dat Graham Hansen de bal krijgt, geeft de reizende Brann-support hem een ​​boost, geweldige sfeer in Barcelona.

Signe Gaupset steelt de bal van Alexia Putellas. Foto: Pau Barrena/AFP/Getty Images
Deel

4 minuten: De bevalling zag er eerst goed uit en leek tot het uiterste te gaan, maar het gaat over de grens. Brann lijkt van achteren te spelen, maar ze krijgen meteen nog een hoekschop tegen.

Deel

3 minuten: Walsh vindt Graham Hansen met een prachtige bal. Ze verpakt het en probeert Brugts te vinden, maar het wordt geblokkeerd vanwege de hoek. Putellas neemt een hoekschop, ze kiest voor de hoekschop van het strafschopgebied en komt bij Brugts terecht, maar haar poging gaat naar de tweede hoekschop.

Deel

2 minuten: Beide ploegen kwamen vroeg tot rust, ik verwacht vanavond een spannende wedstrijd, maar ik wed dat Barcelona mijn ongelijk zal bewijzen, ik heb het nu gezegd.

Deel

Start het spel! Barcelona 0-0 Brann (2-1 op totaal)

Laten we gaan dan! Zou Brann een grote overstuur kunnen veroorzaken? Of zal titelverdediger Barcelona doorkruisen? Ze komen allemaal.

Deel

Is er nog iemand die helemaal weg is van het Champions League-lied? Ik zet de tv elke keer aan als hij aangaat. Het begin is nabij.

Deel

De spelers zijn bijna uit in Barcelona en het weer ziet er prachtig uit, perfect voor een echte voetbalwedstrijd.

Deel

Ik zou graag van u horen. Gisteren spraken we over de grootste mislukkingen nadat ik mijn stuitbeen had gekneusd tijdens een rollerdisco, dus ik dacht dat het alleen maar eerlijk zou zijn om vandaag over de grootste prestaties te praten. Laat het mij weten via X (@rendellx) of e-mail.

Deel

De doelpuntenmaker en aanvoerder van vorige week Brann Cecilie Kvamme voegde toe: “Op dit moment is het een wedstrijd waar we erg naar uitkijken, vooral vanwege het resultaat van vorige week, waardoor er nog steeds leven in de gelijkspel zit. Wij doen mee met het doel om te winnen. Dat doe je altijd als je speelt.

Deel

Zei Brann-baas Martin Ho: “We hebben een goede kans om op te schuiven, omdat we van mening zijn dat we in de eerste wedstrijd kansen hebben gehad waarbij we met de bal beter hadden kunnen presteren. We moeten ervoor zorgen dat we meedogenloos zijn als we de kans krijgen.”

Deel

Aldus Jonatan Giráldez, manager van Barcelona: “We hebben veel doelpunten gescoord en als we een vergelijkbaar resultaat kunnen behalen, hebben we een grote kans om door te gaan. Brann is moedig en agressief in de verdediging. Het zal vergelijkbaar zijn met de eerste game.

‘Voor mij is consistentie de sleutel. Er zijn maar weinig teams ter wereld die zo consistent kunnen zijn.”

Deel

Suzy Wrack van The Guardian rapporteert exclusief dat Leicester City-manager Willie Kirk werd ontslagen vanwege een vermeende affaire met een speler bij de club. Lees hier meer:

Deel

Chelsea speelde de tweede etappe van de kwartfinales gisteravond tegen Ajax. Die wedstrijd eindigde op 1-1, maar Chelsea won de heenwedstrijd met 3-0, waarbij de ploeg van Emma Hayes als beste uit de bus kwam:

Deel

Teamnieuws is gearriveerd. Barcelona zette Salma Paralluelo op de bank, die de winnaar scoorde in de heenwedstrijd.

Barcelona:

Ondertussen heeft Brann ster Signe Gaupset, ondanks een eerder dan verwachte start in de heenwedstrijd.

Brann:

Deel

Preambule

Hallo en welkom terug bij de Women’s Champions League. Vanavond zullen we ontdekken wie tegen Chelsea speelt in de halve finale, aangezien de winnaar van deze kwartfinale is geloot tegen de Blues.

In de eerste game speelde Brann erg goed, ze kregen al vroeg tegen nadat Caroline Graham Hanse had gescoord, maar ze maakten gelijk via Cecilie Kvamme. Het Noorse nationale team verdedigde voor het eerst in de kwartfinales zeer goed en het vergde enige vaardigheid van Salma Paralluelo om een ​​resultaat te behalen voor de titelverdediger.

Barcelona leidt slechts met 2-1, maar het wordt voor Brann een lastige opgave om de Spaanse ploeg in eigen huis te verslaan. Ze moeten de wedstrijd minimaal binnen 90 minuten met 1-0 winnen om de verlenging naar verlenging te sturen.

Teamnieuws wordt binnenkort aangekondigd, dus houd het in de gaten voor de aftrap om 17.45 GMT.