Barcelona 2-2 Man City (30 juli 2024) Spelanalyse

Manchester City en Barcelona speelden dinsdag een vermakelijk 2-2 gelijkspel in Orlando, nadat het duel ruim een ​​uur was uitgesteld.

De aftrap in het Camping World Stadium is met 80 minuten uitgesteld vanwege een weerswaarschuwing. City’s eerste wedstrijd van de Amerikaanse tournee, een 4-3 nederlaag bij Celtic, werd eveneens uitgesteld vanwege slecht weer.

Toen de wedstrijd eindelijk van start ging, dacht Erling Haaland dat hij al in het eerste kwartier had gescoord, maar de voorzet van Oscar Bobbo, die over de streep leek te gaan, werd niet gegeven.

In plaats daarvan was het Barcelona die via Pau Victor de score opende. Victor scoorde onder druk van Kalvin Phillips nadat het delicate schot van Marco Casadó door ging.

City maakte gelijk via de 19-jarige Nico O’Reilly, maar Barcelona kwam vlak voor rust weer op voorsprong toen Victor de bal slim op het veld legde zodat Pablo Torre kon scoren.

Beide teams voerden tijdens de rust wijzigingen door – Pep Guardiola trok Haaland en Ederson terug – en City maakte kort daarna gelijk via Jack Grealish na een geweldige run van Mateo Kovacic die begon aan de rand van het strafschopgebied van City.

In de strafschoppenreeks na de wedstrijd was Phillips een van de City-spelers die vanaf de stip miste toen Barcelona met 4-1 won.

City neemt het zaterdag op tegen Chelsea in Ohio, terwijl Barcelona het in New Jersey opneemt tegen La Liga-rivaal Real Madrid.