Athletic Bilbao heeft een grote klap uitgedeeld aan de hoop op de La Liga-titel van Girona | La Liga

Álex Berenguer scoorde tweemaal toen Athletic Bilbao Girona maandag weer op aarde bracht met een 3-2 overwinning, een resultaat dat een realiteitscheck vormde voor de verheven titelambities van het Catalaanse team in La Liga.

Berenguer onderschepte een pass van middenvelder Aleix García van de tegenstander en bezorgde Athletic in de tweede minuut de leiding, maar Viktor Tsyhankov maakte kort na rust van dichtbij gelijk.

Berenguer zette de thuisploeg echter weer op voorsprong met een nieuwe treffer in de 56e minuut en Iñaki Williams breidde de voorsprong vier minuten later op vergelijkbare wijze uit.

Eric García bracht Girona terug in de wedstrijd door van dichtbij te scoren uit een vrije trap van Garcia, maar de gastheren hielden vast en stelden de overwinning veilig.

Ondanks een tweede opeenvolgende nederlaag in de competitie, bleef Girona tweede in de ranglijst met 56 punten, twee vóór Barcelona op de derde plaats en zes achter koploper Real Madrid. Athletic klom op de vijfde plaats naar 49 punten en stond twee punten achter Atletico Madrid op de vierde plaats.