Aston Villa tegen Chelsea: Premier League – Live | Eredivisie

Sleutel evenementen

DOEL!!!! Villa 2-3 Chelsea (Disasi 90+5)

Zij deden het!

Deel

90+2 min Gallagher en Palmer, het brein van deze jonge Chelsea-ploeg, staan ​​voor de vrije trap. Gallagher ontving en blokkeerde vervolgens het volgende schot. Palmer ontvangt de bal op de linkerflank, maar kan er weinig mee.

Deel

90+1 min Het zal nog minstens zes minuten duren. Tijd genoeg voor de winnaar.

Deel

90 minuten Eindelijk een vervanger voor Chelsea, eigenlijk twee. Thiago Silva weg, hinkend; Hij ademt. Casadei ook, voor Mudryk denk ik.

Deel

89 min Ik merkte onlangs dat Chelsea 11-5 was op schoten. Het is nu 19-8.

Deel

88 min Grote kans voor Villa! Een voorzet komt van rechts op de strafschopstip, waar Watkins genoeg tijd heeft voor een schot – en het gaat over de lat.

Deel

87 min McGinn ontsnapt met de bal, maar er is niemand om naar toe te passen. Thiago Silva helpt hem door een overtreding te maken en krijgt een gele kaart.

Deel

86 min Villa kwam bijna weg, maar toen kon Chelsea de bal omzeilen en terugspelen. Nu hebben ze een hoek.

Deel

83 minuten Opnieuw een Villa-wissel: Duran komt in het veld voor Diaby, die nu in hetzelfde duel werd gewisseld. Qua reserves is dit duel niet zo dichtbij: Villa 4, Chelsea 0.

Deel

82 min Villa heeft er misschien vijf, maar geen van hen is bij Gallagher gebleven. Hij danste langs de rand van het strafschopgebied, dacht dat hij net zo goed kon schieten en sloeg de bal prachtig – linkervoet, bovenste basket. Hij werd geholpen door de bal van iemand af te rennen, Palmer, denk ik.

Deel

DOEL!!! Villa 2-2 Chelsea (Gallagher 81)

Dit is een perzik.

Gallagher scoort Chelsea’s tweede doelpunt. Foto: Andrew Boyers/Action Images/Reuters
Gallagher viert feest na het doelpunt. Foto: Darren Staples/AFP/Getty Images
Deel

Bijgewerkt binnen

79 min Jackson, ingespeeld door Madueke, schiet met een lastige eerste aanraking een goede positie.

Deel

77 minuten Villa lijkt te zijn overgestapt naar een back five, maar Chelsea ziet er nog steeds gevaarlijk uit. Ze stapelen zich weer op en Cucurella tikt Palmer tegen, wiens schot vanaf de D net naast gaat.

Deel

74 minuten De villa valt van de hoek. Tijd voor enkele wissels bij Unai Emery: Leon Bailey en Douglas Luiz zijn uitgeschakeld, Tim Iroegbunam en Diego Carlos zijn aan de beurt.

Deel

73 minuten Toen startte Villa het veld op en Watkins kreeg bijna de kans waarop hij wachtte – maar de bal weigerde vriendelijk op hem te vallen.

Deel

71 minuten Nog een kans voor Madueka! Caicedo schiet prima vuur, maakt een fraaie slide en speelt vervolgens naar Madueke, wiens linksvoetschot wordt gered door Olsen.

Deel

67 min Villa kan wel een pauze gebruiken en die krijgen ze omdat Digne behandeling nodig heeft. “Het is krijt en kaas, echt waar”, zegt Joe Cole van Chelsea in deze helft, vergeleken met de eerste. “Ze begonnen in vol vuur.”

Deel

66 min Bailey komt de box binnen omdat hij op Caiceds been stapt. Opnieuw een vrije trap voor Chelsea.

Deel

65 min Palmer schiet een skimmer langs de linkerpaal van Olsen. Het publiek wordt boos, en terecht.

Deel

65 min En nu stormt Madueke naar voren en krijgt een vrije trap in de D.

Deel

63 minuten Het doelpunt werd gescoord door Gallagher, met zijn levendige druk. Hij glipte Madueke binnen, die ontdekte dat Chelsea de precisie ontbeerde en schoot met links laag in de verre hoek alsof zijn naam Cole was.

Deel

DOEL! Villa 2-1 Chelsea (Madueke 63)

Ga er weer in op!

Gallagher maakt plaats voor Madueke die in de hoek onderuit gaat. Foto: Andrew Boyers/Action Images/Reuters
Madueke viert het doelpunt. Foto: Andrew Boyers/Action Images/Reuters
Deel

62 min Gallagher test Olsen met een schokkerige voorzet. Hij komt en krijgt, moedig, maar dan…

Deel

61 minuten Komt het uur, komt de man? Nog niet, maar Palmer krijgt steeds meer aan de bal.

Deel

59 minuten Hoekschop van Chelsea, genomen door Palmer, niet door hem, wat productiever had kunnen zijn. Hij schiet lang naar de achterpaal, waar Thiago Silva weer een hoekschop binnenkopt. Gallagher pakt deze, waardoor een andere Villa-keeper pijn lijdt. Olsen laat de bal vallen, niet helemaal, en krimpt ineen als hij zijn rug voelt, maar is goed genoeg om de vrije trap te nemen.

Deel

58 minuten Glimp van Palmer, die naar rechts danst en schiet, maar de dichtstbijzijnde verdediger gereed vindt met een blok.

Deel

57 minuten Villa breekt en Badiashile moet zijn toevlucht nemen tot de duistere kunsten om Rogers tegen te houden. Craig Pawson is dichtbij, maar ziet er niets mis mee.

Deel

55 min Na opnieuw een doorbraak van Madueke op rechts valt de kans op Caicedo, wiens afstandsschot trefzeker is, maar Olsen houdt makkelijk stand.

Deel

53 minuten Madueke breekt uit op rechts, geeft een voorzet en schiet langs de tweede paal. Chelsea had nu tweederde van de schoten (11-5) en bijna driekwart van de bal (72-28).

Deel

51 minuten Diaby, die nog moet schitteren in zijn cameo-rol, haalt Badiashile neer aan de linkerkant van Chelsea, maar de vrije trap van Palmer wordt gemakkelijk weggewerkt.

Deel

49 minuten Tassen! Luiz en Caicedo botsen terwijl Luiz Caicedo’s shirt grijpt. Er volgt een gele kaart, denk ik, voor beide partijen.

Rogers scheidt Luiz en Caicedo. Foto: Darren Staples/AFP/Getty Images
Deel

47 minuten De eerste treffer van de helft komt van de man wiens eigen doelpunt als eerste trof, Marc Cucurella, en die is niet zo indrukwekkend als hij had kunnen zijn. Maar dan gaat Chelsea weer naar voren en Madueke heeft opnieuw een redding nodig, want een briljante dribbel brengt hem in het strafschopgebied.

Deel

46 min Madueke gaat rechts wandelen. Villa stuurt versterkingen en zij trappen de bal eruit voor een doelpunt-uit.

Deel

De fee verandert van wacht

Nog een Villa-vervanger: Robin Olsen komt eraan. En niet alleen is hij uitgeschakeld voordat hij het nodig heeft in de Europese halve finales – Emi Martinez heeft zijn hamstring geblesseerd.

Olsen komt in het veld als invaller voor Martinez. Foto: Andrew Boyers/Action Images/Reuters
Deel

Vila is behoorlijk enthousiast over haar plaatselijke jongen.

Deel

Villa kan vanavond niet omhoog of omlaag maar zoals het er nu uitziet, varen ze naar de Champions League. Ze hebben negen punten voorsprong op de Spurs, die morgen Arsenal vermaken. De Spurs hebben nog drie wedstrijden te gaan, maar ze hebben ook een zware serie, inclusief alle drie.

Deel

RUST! Villa 2-0 Chelsea

Er is tijd voor Villa om nog een keer op de counter te gaan, vier op drie, maar opnieuw is de pass van Diaby los. En dat is het voor deze helft. Eén team had balbezit; de andere scoorden doelpunten.

Deel

45+4 min Villa ontsnapt en ziet er veelbelovend uit totdat Diaby een pass geeft naar Bailey aan de rechterkant.

Deel

45+4 min Chelsea komt het strafschopgebied binnen, maar er komt niets van terecht.

Deel

45+3 min Er verschijnt een statistiekenvenster waarin staat dat Villa nu het op één na meest productieve PL-team is in de eerste helft van dit seizoen, met 35 doelpunten, één achter Arsenal.

Deel

45+1 min We zijn de eerste zes minuten extra tijd ingegaan.

Deel

45 minuten Chelsea ging op de helft van Villa opnieuw door. Ze vragen zich waarschijnlijk af hoe ze daar in hemelsnaam zijn.

Deel

42 min Villa stond op de counter, al zag het er niet zo gevaarlijk uit: ze hadden vier tegen zes. Toen de bal bij Rogers in het linkerkanaal terechtkwam, zwaaide hij naar binnen en sloeg een klinisch schot, net binnen de eerste paal. Het is blijkbaar zijn derde thuiswedstrijd op rij.

Deel

DOEL!! Villa 2-0 Chelsea (Rodgers 41)

Anderen! Heel goed geschoten.

Rogers schiet raak vanaf de rand van het strafschopgebied. Foto: Richard Heathcote/Getty Images
Rogers viert feest met Cash na het doelpunt. Foto: Nick Potts/PA
Deel

40 min Vrije trap voor Chelsea op de linkervleugel. Palmer geeft een voorzet, niet hoog genoeg, en er volgt toch een overtreding.

Deel

38 minuten Het is voorbij nu. Gallagher heeft een schot, probeert het vanaf de D langs Martinez te schuiven, maar heeft niet genoeg zweep.

Deel

37 minuten Een kans voor Villa! Watkins stormt verder langs de linkerkant en schiet een scherp schot met links, dat Petrović goed onder controle weet te houden.

Deel

36 minuten ‘Ik weet dat het de Grauniad is en zo’, zegt Joe Pearson. ‘maar ik hou van je alternatieve spellingen: vooral McGann en Diane. Ga zo door!” Hé. De spellingcontrole lijkt vanavond een beetje overdreven. Ik heb ongeveer zes McGanns veranderd, sorry dat ik die heb gemist. En Diaby zou The Diary kunnen worden voordat de nacht voorbij is.

Deel

34 minuten Chelsea raakte het houtwerk! Cucurella snelde naar links en krulde een voorzet naar Jackson, wiens kopbal alles goed deed, behalve de binnenkant van de onderkant van de paal.

Deel

32 min De voorzet van McGinn wordt gemakkelijk weggewerkt.

Deel

31 minuten Bailey krijgt een vrije trap op de rechtervleugel. McGinn om het aan te nemen.

Deel

29 min Jackson, die er scherp uitzag, sloop bijna naar binnen, maar werd goed gecontroleerd door een Villa-verdediging die er georganiseerd uitzag.

Deel

28 minuten Palmer heeft zijn tweede schot, vanaf de D, en het wordt geblokkeerd. Blokkeren is tegenwoordig zo’n essentiële vaardigheid.

“Ja, ik ben een Chelsea-fan”, zegt Lee Madden, “maar eigenlijk moet VAR de ultieme versie zijn van het omzetten van een goed idee in een vreselijke ‘oplossing’. Ik maak liever een vreemde fout dan dat ik van voetbal een procedureel drama maak waarin we wachten tot er lijnen worden getrokken en breuken worden gemeten.

“Oh en WTF zijn de eigenaren van Chelsea zelfs maar aan het overwegen om Gallagher te verkopen. Hij is zo consistent geweest en hij ziet er geweldig uit met zijn blonde haar.”

Deel

27 minuten Tielemans staat nu op en loopt, nog steeds ontroostbaar.

Tielemans na een liesblessure. Foto: Andrew Boyers/Action Images/Reuters