Asia Cup: Australië versus India Groep B – Live | Australië

Sleutel evenementen

55 min Nu kan Australië de bal op zijn gemak vasthouden en wachten op een opening in plaats van te proberen de kwestie te forceren. Een keurige passbeweging eindigt in een paar geblokkeerde schoten, de tweede van Behić op acht meter van het doel. Indiase verdedigers zien er gebroken uit.

53 minuten Een andere herhaling suggereerde dat het schot van Irvine mogelijk de binnenkant van de paal had geraakt zonder die aanraking van de keeper, dus het zal waarschijnlijk als zijn doel gaan.

52 minuten Weet je, ik denk dat het een eigen doelpunt van doelman Gurpreet Singh Sandhu had kunnen zijn. Er was één herhaling die suggereerde dat het schot naast het doel ging voordat het de arm van Singh Sandhu raakte en tussen twee verdedigers op de lijn afketste.

Bijgewerkt binnen

Boyle’s zwevende voorzet verleidt Singh Sandhu van zijn lijn. Hij strekt zich uit, maar kan de bal alleen naar Irvine leggen, die ziet hoe hij terugkaatst en de bal over de arm van doelman Singh Sandhu in het net steekt.

DOEL! Australië 1-0 India (Irvine 51)

Opluchting voor de Socceroos.

50 min India kan dit niet nog eens veertig minuten volhouden. Ze verdedigen goed, maar ze hebben te lang op de bank gezeten.

49 minuten Singh Sandhu komt van zijn lijn om Irvine te verslaan met de pass van Goodwin.

48 min Het patroon van aanval tegen verdediging zette zich voort. De pass van Baccus wordt gecontroleerd door Irvine op de vlucht, maar krult hoog en wijd vanaf de rand van de D.

47 minuten “Hoewel je gelijk hebt dat Australië vrijwel zeker zal winnen, kan ik als neutrale partij niet anders dan dromen van een teleurstelling”, schrijft Kári Tulinius. “Het zou zeker een van de groten zijn, maar hoe groot? Ierland van Jack Charlton verslaat Italië van Roberto Baggio? Een team Amerikaanse amateurs heeft de eerste WK-campagne van Engeland ontspoord? Wales versloeg de gouden generatie van België in 2016?”

Ik denk dat het veel groter zou zijn dan dat Ierland Italië in 1994 zou verslaan, hoewel niet zo seismisch als 1950.

46 min Piep piep!

Gemiddelde posities op deze grafiek tonen de omvang van de terroristische dominantie van Australië. Alleen Maty Ryan en de twee centrale verdedigers hadden een gemiddelde positie in de Australische helften.

Gemiddelde posities in de eerste helft van de wedstrijd tussen Australië en India. Illustratie: AFC

“Vreselijk!” zegt James Paraskevas. ‘Als we India niet ten val kunnen brengen, kunnen we net zo goed onze koffers pakken.’

Oordeel aan Chris Paraskevas tijdens de rust

P̶l̶a̶n̶ ̶A̶:̶ ̶L̶u̶m̶p̶ ̶I̶t̶ ̶U̶p̶ ̶T̶o̶ ̶’̶A̶r̶r̶y̶

P̶l̶a̶n̶ ̶B̶:̶ ̶L̶u̶m̶p̶ ̶I̶t̶ ̶U̶p̶ ̶T̶o̶ ̶M̶i̶t̶c̶h̶ ̶D̶u̶k̶e̶

Plan C: Verzamel het daar gewoon, maatje.

Ongeacht de variant van het Plan: op je nagels kauwen, fronsen en volledig GIF’s blijven.

Het punt is dat zelfs als ze vandaag niet winnen, het ondenkbaar is dat ze zich niet kwalificeren. Het format geeft iedereen een tweede kans, soms zelfs een derde.

Rust: Australië 0-0 India

Een frustrerende helft voor de Socceroos, die bleven aanvallen maar werden ontkend door een fel geëngageerde Indiase verdediging. Hoewel Australië lang niet op hun best was – slechts twee van hun 21 pogingen* hinderden doelman Gurpreet Singh Sandhu – zouden ze op voorsprong moeten staan.

Als ze moedig en geduldig zijn, zullen ze dit spel vrijwel zeker winnen; als ze dat niet doen, kan er een grote schok zijn.

* Inclusief geblokkeerde schoten, voor het geval je naar de officiële statistieken kijkt en denkt dat ik buiten mijn databox praat.

45+6 min Dit is trouwens Igor Štimac die in de kwartfinales van Euro 96 werkt. Je kunt zien waar de Indiase verdedigers hun intensiteit vandaan halen.

45+4 min De voorzet van Goodwin ketst af op Irvine, wiens schot vanaf de rand van het strafschopgebied wordt geblokt. Dan snijdt Goodwin naar binnen en doet nog een poging die Jingan met zijn maag blokkeert. Hij gaat een paar seconden liggen, staat dan op en streelt zijn borst. Hij was de afgelopen minuten in de oorlog geweest.

45+3 min Een volgende hoekschop leidt tot een worsteling in het strafschopgebied van de Indianen voordat de bal weer achterop gaat. Irvine’s inswinger werd naar de eerste paal gedreven. Ik denk dat het de twaalfde hoekschop van de Socceroos was in de eerste helft.

45+1 min Een zeldzame aanval op India. Vangjam dringt het gebied binnen, maar schiet vanaf 25 meter recht op Ryan.

45+1 min Vijf minuten extra tijd. Štimac is er ook niet blij mee.

45 minuten Jhingan moet van het veld blijven voor de volgende corner, wat leidt tot een piek in de systolische waarde van Igor Štimac. Het is tijdelijk: de hoek is slecht en gaat richting de eerste paal.

44 minuten Rowles is weer op de been. En nu is er Jhingan, wiens hoofd verbonden is.

43 minuten Goodwins gevaarlijke hoekschop leidt tot een vervelende hoofdclash tussen Jhingan en Rowles. Beiden worden behandeld in het strafschopgebied.

41 minuten Goodwins platte voorzet vanaf links wordt opgewacht door Metcalfe, wiens kopbal via Bheke afketst. Hij was het doelwit, maar dat deerde Singh Sandhu niet.

40 min Australië had 70 procent van het balbezit, maar slechts twee schoten op doel.

39 minuten De hoekschop werd naar Baccus op de rand van het veld getrapt. Hij spettert een halve salvo over de lat. Hoewel Australië bij lange na niet op zijn best was, voelt het alsof er een doelpunt aankomt.

38 minuten Goodwins gevaarlijke vrije trap wordt binnengekopt door Manvir Singh, die voor zijn keeper opspringt. De resulterende hoekschop wordt half weggewerkt en breekt uiteindelijk naar Metcalfe, wiens schot vanaf de rand van het gebied naast stuitert.

Ik denk dat het een Socceroos-speler betrof, maar er werd een hoekschop toegekend.

36 minuten “Pech Rob”, schrijft Matt Leonard. “Je hebt zeker de druppel getrokken toen je ons geweldige #Arnieball-spel zag. Welke teamtactiek uit 1983 heeft Arnie gekopieerd voor deze stijl voor de Socceroos?

Noem 1983 niet, toen India tegen Australië speelde.

35 minuten Boyle passt laag naar Duke, die voor het eerst een schot maakt dat goed wordt geblokkeerd door Jingan.

34 minuten Goodwins diepe hoekschop wordt zelfverzekerd genomen door Singh Sandhu – die meteen schiet! Ryan was halverwege de Australische helft en Singh Sandhu probeerde de bal al rennend over hem heen te gooien. Hij ving hem helemaal niet, maar het was beslist een doelpoging, aangezien er geen Indiase spelers aanvaller waren.

33 minuten Jones heeft een paar ongemakkelijke momenten tegen linkse Chhangte en komt weg met wat leek op een cynische aantrekkingskracht. Als er een overtreding was begaan, had hij daarvoor mogelijk een gele kaart gekregen.

31 min: Kans voor Boyle! Een lang kruis vindt Behich op de linkervleugel. Hij krult een vroege voorzet richting de verre paal, waar Irvine zijn lichaam draait om over de lat te volleyballen. Hij kon zijn voet niet helemaal over de bal krijgen.

31 minuten Goodwins vierde hoekschop vanaf rechts is zijn beste tot nu toe, een goede bal die de mensen bij de eerste paal verslaat en Vangjam kopt de bal naar huis.

29 min Er zijn nog geen tekenen van frustratie onder de Australische spelers. Bijna het hele spel wordt op de helft van India gespeeld, en als dat zo blijft, zullen ze verwachten dat ze deze uiteindelijk zullen breken.

Mitchell Duke met een poging op doel.
Mitchell Duke met een poging op doel. Foto: Molly Darlington/Reuters

27 minuten En hij buigt de andere hoek naar het dak van het net. I denken hij ging richting het doel.

27 minuten Bheke trapt de bal over zijn keeper en niet ver weg. Goodwin’s corner werd door Chhetri uitgeschakeld voor nog een…

24 minuten Jones maakt een fout op Chhangte, die veruit de gevaarlijkste aanvaller van India lijkt. Misschien is hij daarom gestraft.