Arsenal wordt geconfronteerd met Villa-test, Manchester City probeert de rotting te stoppen, WSL en meer: ​​Voetbalnieuws – Live | Voetbal

Sleutel evenementen

David Moyes sprak vanochtend en dacht na over de overwinning van gisteravond tegen Spurs: “Een grote overwinning voor ons in de Premier League”, zei hij. “Tottenham is een van de beste teams en speelt buitengewoon goed… dus het was uitzonderlijk dat we een resultaat behaalden.”

Wat zei hij tijdens de rust? “Met balbezit win je geen wedstrijden, hoewel het wel kan helpen… we hebben een andere manier gevonden om resultaten te behalen. We waren niet bijzonder goed in de eerste helft, we bleven te veel weg… in de tweede helft verbeterden we veel en gaven we onszelf een paar kansen.

Over Jarrod Bowen: “Jarrod kan ook als centrumspits spelen… Het is zo moeilijk om een ​​centrumspits te vinden en te kopen die je kunt binnenhalen en succes kunt hebben… hij heeft veel doelpunten gescoord op grote afstanden, maar ik denk dat hij als centrumspits kan spelen.” vooruit en dat bewijst dat hij het kan… hij zou dit jaar een heel goed aantal doelpunten kunnen maken.

De rest is Moyes.
De rest is Moyes. Foto: George Beck/PPAUK/Shutterstock

Laten we beginnen met twee rapporten van gisteravond.

Everton scoorde drie late doelpunten om Newcastle te verslaan, na een 1-0 overwinning tegen Forest afgelopen weekend. En ze zijn buiten de dropzone:

Spurs verspeelde ondertussen de leiding voor een record voor de vijfde wedstrijd op rij, maar verloor uiteindelijk met 2-0 bij West Ham. “De excuses beginnen op te duiken”, schrijft Ben Bloom:

Preambule

Vandaag aftellen naar het weekend omvat voetbal, voetbal, voetbal en een extra portie voetbal. Het gebeurt allemaal in het voetbal dit weekend, met Crystal Palace tegen Liverpool als aftrap voor de topactie morgenmiddag voordat leider Arsenal ‘s avonds naar Aston Villa afreist. Er zijn dit weekend nog acht Premier League-wedstrijden, en natuurlijk is er Championship-, EFL- en Schotse actie. We brengen je ook nieuws uit de continentale Europese competities, waarbij Juventus en Napoli vanavond in stijl het Serie A-programma van dit weekend openen.

Hij zal waarschijnlijk ook te maken krijgen met voetbalpolitiek/financieel nieuws, om nog maar te zwijgen van de grappige en fascinerende e-mail die je mij dit weekend gaat sturen.

Kortom: voetbal.