Arsenal vernietigde Sheffield United in hun laatste EPL-overwinning

SHEFFIELD, Engeland (AP) – Arsenal heeft opnieuw de titeluitdaging in de Engelse Premier League gewonnen met een 6-0 overwinning op het onderaan geplaatste Sheffield United om maandag contact te houden met Liverpool en Manchester City.

Enkele thuisfans verlieten hun stoelen en zagen na 25 minuten op weg naar de uitgang in Bramall Lane toen Kai Havertz er 4-0 van maakte, met treffers van Martin Odegaard en Gabriel Martinelli aan weerszijden van Jayden Bogle’s eigen doel.

Terwijl de uitfans “Heer, we scoren over een minuut” scandeerden, maakte Declan Rice er vijf van in de 39e minuut. Het betekende dat Arsenal vijf doelpunten had gescoord in drie opeenvolgende competitiewedstrijden – na West Ham (6-0) en Burnley (5-0) – en het record evenaarde voor de meeste gescoorde doelpunten in de eerste helft van een competitiewedstrijd.

De bezoekers waren daar nog niet klaar mee en rechtsback Ben White werd de zesde verschillende doelpuntenmaker toen hij in de 58e minuut een schot met links in de verre hoek sloeg.

Op dat moment leek Arsenal een goede kans om het hoogste doelpuntenrecord van het team in een competitiewedstrijd en de grootste overwinningsmarge in de competitie in gevaar te brengen, waarbij drie clubs – Liverpool, Leicester en Manchester United (tweemaal) – negen tot nul jaar wonnen.

De beslissing van Arsenal-manager Mikel Arteta om een ​​aantal wijzigingen door te voeren – waaronder de verwijdering van Bukayo Saka tijdens de rust en spelers als Rice en Jorginho later – brak echter het ritme van zijn team en de spelers van Sheffield United konden wat rustiger ademhalen.

Toch was het een goede avond voor het doelsaldo van Arsenal, dat nu veel beter is dan dat van Liverpool en Man City. Arsenal staat nog steeds op de derde plaats, twee punten achter Liverpool en één punt achter City, en heeft zeven competitiewedstrijden op rij gewonnen.

“Een geweldige prestatie en opnieuw een groot resultaat voor ons, gezien het aantal doelpunten dat we scoorden en de nul”, zei Arteta. “Het team vertoont tekenen dat het meer wil. Het is heel positief.”

Het enige negatieve van de avond was de aanblik van Martinelli, die in de 64e hulp kreeg vanwege een blessure aan zijn rechterenkel.

Arteta zei dat Martinelli een snee had opgelopen, terwijl Saka werd verwijderd omdat hij zich ziek voelde.

Arsenal zou terug kunnen keren naar de eerste plaats – al was het maar voor een korte tijd – door zaterdag Brentford te verslaan, voordat Liverpool zondag gastheer is van Man City.

“De energie is momenteel erg goed”, zei Arteta. “Als je wint, is alles makkelijker. Nu moeten we het momentum vasthouden.”

Sheffield United, dat dit seizoen al met 8-0 verloor van Newcastle en thuis met 5-0 van Brighton, blijft onderaan staan, 11 punten achterstand op veiligheidsgebied, met nog 11 wedstrijden te gaan in de Premier League.

“Het is een pijnlijk seizoen, de jongens zijn een beschadigde spelersgroep”, zegt Sheffield United-manager Chris Wilder, wiens ploeg 72 doelpunten tegen kreeg in 27 wedstrijden. “Het is een lang seizoen geweest en we hebben een aantal grote hits gemaakt.”

Wilder zei dat hij enkele van zijn jongere spelers een kans kon gaan geven, nu de overlevingsvooruitzichten van het team er somber uitzien.