Anthony Edwards scoort 40 terwijl Timberwolves de reeks Suns voltooit

PHOENIX – Anthony Edwards scoorde 40 punten, Karl-Anthony Towns voegde er 28 toe en de Minnesota Timberwolves trokken laat weg om de Phoenix Suns zondagavond met 122-116 te verslaan en hun playoff-serie in de eerste ronde te verslaan.

Edwards scoorde 31 van zijn punten in de tweede helft en eindigde 13 van 23 vanuit het veld, inclusief 7 van 13 vanuit de 3-puntsreeks. De 22-jarige zette zijn opmars naar superster voort en gooide een krachtige jam met één hand neer, waardoor Minnesota een voorsprong van 115-111 kreeg met nog 2:14 over.

De Phoenix zou nooit meer herstellen.

De Timberwolves zaten 19 seizoenen tussen play-offoverwinningen, wat de op twee na langste streak in de geschiedenis van de NBA betekende.

De Wolves maakten de Suns af ondanks Devin Booker’s 49 punten bij 13-van-21-schieten. Hij maakte ook 20-van-21 vrije worpen. Kevin Durant voegde er 33 toe, maar de rest van de Suns had het moeilijk.

Minnesota won ondanks dat coach Chris Finch de wedstrijd laat in de vierde verliet na een onbedoelde botsing met Wolves-bewaker Mike Conley.

Het was een nipt vierde kwartaal en de Suns brachten de wedstrijd gelijk op 107 op de 3-pointer van Royce O’Neale met nog 4:30 te gaan. Edwards en Jaden McDaniels sloegen back-to-back 3-pointers om de Wolves op een voorsprong van 113-109 te zetten met nog 3:20 te gaan.

De Wolves wachten nu af of ze het in de tweede ronde tegen de Denver Nuggets of de Los Angeles Lakers zullen opnemen.

Edwards sloeg back-to-back 3-pointers vroeg in de derde en McDaniels volgde met een grote dunk, waardoor Minnesota een achterstand van zes punten omzette in een voorsprong van 68-66. Het was onderdeel van een grote derde voor Edwards, die vier driepunters sloeg en 15 punten scoorde.

Booker reageerde en scoorde 18 punten tijdens het kwart, en de Suns namen een voorsprong van 92-90 in de vierde.

De Suns wierpen in de eerste helft verschillende blikken op de Wolves, waarbij ze op verschillende tijdstippen vijf perimeterspelers gebruikten om te proberen de grote mannen Rudy Gobert en Towns uit de basket te lokken.

Booker sloeg een springer op de hoorn en bezorgde de Suns een voorsprong van 61-56 tijdens de rust. Durant leidde Phoenix voor rust met 20 punten, terwijl Booker er 17 had. Towns had er 15 voor de Wolves.

Suns-bewaker Grayson Allen miste zijn tweede wedstrijd op rij met een verstuikte enkel die hij opliep in Game 1 en verergerde in Game 2. Hij behaalde gemiddeld 13,5 punten per wedstrijd en leidde de NBA met een percentage van 3 punten tijdens het reguliere seizoen.

De Associated Press heeft aan dit rapport bijgedragen.