Als record verliezen de Hamilton Ticats hun seizoensopener: Hamilton

De Hamilton Tiger-Cats verloren hun CFL-seizoensopener voor de 19e keer in de afgelopen 21 seizoenen nadat ze vrijdagavond in Calgary met 32-24 waren gevallen.

De wedstrijd markeerde ook Hamilton’s 18e nederlaag in 19 wedstrijden in McMahon Stadium.

Quarterback Bo Levi Mitchell speelde in zijn eerste wedstrijd in Calgary sinds hij in 2023 bij de Ticats kwam en voltooide 27 van de 38 passes voor 300 yards en een touchdown. Hij gooide ook een onderschepping in het tweede kwart die leidde tot een van de zes velddoelpunten van Rene Paredes die avond.

Mitchell’s enige touchdown was een toss van 19 meter naar brede ontvanger Kiondre Smith met 1:11 te spelen.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

De 34-jarige Mitchell werd op sleutelmomenten in de steek gelaten door zijn ontvangers.

Het laatste nieuws uit Canada en de rest van de wereld wordt direct in uw e-mail bezorgd.

Tim White liet vallen wat een touchdown zou zijn geweest in het tweede kwart, en collega-brede ontvanger Shemar Bridges behandelde een diepe bal verkeerd die de Cats een kans zou hebben gegeven om in de eindzone te komen.

Rookie passcatcher Bridges leidde de Ticats met zeven ontvangsten voor 85 yards.

Running back James Butler was Hamilton’s meest effectieve speler met 13 carry’s voor 119 yards. Ante Milanovic-Litre scoorde Hamilton’s eerste touchdown van het seizoen met een duik van één meter in slechts 16 seconden in het vierde kwartaal.

Klik om video af te spelen: 'Argos maakt zich op voor eerste reguliere seizoensduel'

De Argos maken zich op voor de eerste wedstrijd van de reguliere competitie

Verdedigend lieten de Cats Calgary QB Jake Maier 21 van de 26 passes voltooien voor 252 yards en twee touchdowns.

Met deze overwinning werd Calgary het eerste team in de geschiedenis van de Canadian Football League dat 700 wedstrijden won, waarmee de gelijke stand met Edmonton werd verbroken.

Hamilton’s volgende wedstrijd is hun thuiswedstrijd op 16 juni tegen de Saskatchewan Roughriders.

© 2024 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.