Pistons hebben een voorsprong van 21 punten tegen Celtics en vallen 28e op rij en evenaren NBA’s nutteloosheidscijfer aller tijden

De Detroit Pistons zijn officieel één nederlaag verwijderd van het vestigen van het NBA-record voor de meeste opeenvolgende verliezen ooit. Het slechtste team van de competitie verloor donderdagavond zijn 28e wedstrijd op rij, 128-122, tegen de Boston Celtics in TD Garden, na een voorsprong van maar liefst 21 punten. Alleen de Philadelphia 76ers hebben evenveel wedstrijden verloren, maar hun reeks verliezen besloeg de seizoenen 2014/15 en 2015/16.

Detroit kende opnieuw een sterke start tegen het beste team van de Eastern Conference, met Cade Cunningham voorop. De Point Guard van Pistons bezorgde zijn team laat in het eerste frame een voorsprong van 30-27. Hij bleef agressief in de aanval in het tweede kwart en scoorde 22 punten met drie assists en drie steals tijdens de pauze. Zijn team had een voorsprong van 66-47, maar zijn negen punten in de tweede helft waren niet genoeg om de Celtics tegen te houden zonder Jaylen Brown.

Derrick White, die een doorbraakjaar beleeft, was grotendeels een non-factor in de eerste helft en kwam tot leven in de thuisfase. De Celtics-guard scoorde 21 punten in de tweede helft en maakte verschillende belangrijke verdedigende stops die de thuisploeg hielpen de rollen om te draaien. Kristaps Porzingis scoorde 35 punten, terwijl Jayson Tatum er zelf 31 scoorde en 10 boards pakte. Het trio dichtte het gat en bezegelde de deal in de verlenging toen de bezoekers zonder benzine kwamen te zitten.

Cunningham, Bojan Bogdanovic en Jalen Duren noteerden minimaal 40 minuten voor de Pistons. Cunningham eindigde met een teamhoge 31 punten, gevolgd door Jaden Ivey, die 22 punten en 10 rebounds had. Bogdanovic en Duren noteerden dubbeldubbels in punten en rebounds tijdens de afwezigheid van Isaiah Stewart.

Pistons-coach Monty Williams prees de inzet van het team na de wedstrijd.

“Ik heb ze net verteld dat er veel karakter en integriteit nodig is om te doen wat zij doen”, zei Williams tegen verslaggevers. “Ik zit al een tijdje in de competitie en heb teams zien toegeven aan omstandigheden die minder zijn dan waar wij mee te maken hebben. Dat was bewonderenswaardig.”

Williams coachte voor het laatst de Phoenix Suns en tekende vóór het seizoen een record van $ 78,5 miljoen voor zes jaar coachingcontract. Hij gelooft dat de Pistons op het punt staan ​​de zaken te veranderen, ondanks de vreselijke run die ze doormaken.

“Ik heb pijn voor ze gedaan”, voegde Williams eraan toe. “We hebben het gevoel dat we zo dicht bij het winnen van één wedstrijd zijn, maar dat we heel veel wedstrijden zullen winnen als we op die manier spelen.”

De Pistons eindigen 2023 in de Little Caesars Arena. Ze staan ​​zaterdag tegenover de Toronto Raptors in de hoop vóór het nieuwe jaar een einde te maken aan hun winloze droogte. Ze hebben al twee maanden niet gewonnen en behaalden op 28 oktober voor het laatst een overwinning tegen de Chicago Bulls. Als ze tegen de Raptors vallen, zullen zij de enige eigenaren zijn van het minst wenselijke record van de NBA.