De doelpuntenproblemen van Manchester United gaan door met de nederlaag tegen West Ham

LONDEN – De ellende van Manchester United ging zaterdag door in een 2-0 nederlaag in de Premier League tegen West Ham, waarbij Jarrod Bowen en Mohammed Kudus scoorden in de tweede helft.

United is er nu niet in geslaagd te scoren in de laatste vier wedstrijden in alle competities – sinds 1992 niet meer – en in vijf van de laatste zes wedstrijden. Rasmus Hojlund, de aanwinst van $ 82 miljoen buiten het seizoen, werd in de 57e minuut teruggetrokken toen zijn droogte in de Premier League zich uitbreidde tot 14 wedstrijden.

Wat United zou hebben gegeven om een ​​man in doel te hebben Bowen, die passes uitwisselde met Lucas Paquet en – bij de tweede poging – voorbij doelman Andre Onana eindigde en West Ham een ​​voorsprong van 72 minuten bezorgde met zijn elfde competitiedoelpunt van het seizoen.

Kudus stortte zich vervolgens op een fout van Kobbie Mainoo voordat Paqueta via hem speelde en het tweede doelpunt scoorde in de 78e minuut. Het was het vierde doelpunt van de Ghanese international in evenveel wedstrijden.

Late doelpunten ontsierden een prima debuut voor United van de 19-jarige verdediger Willy Kambwala, die werd ingezet om een ​​crisis als centrale verdediger op te lossen en geen kwaad deed naast Jonny Evans, een speler die 16 jaar ouder was dan hij.

Problemen aan de andere kant van het veld zullen waarschijnlijk een grote zorg zijn voor United-manager Erik ten Hag, na de dertiende nederlaag van het team in 26 wedstrijden in alle competities dit seizoen.

Door de overwinning schoof West Ham op voor United, dat met Kerstmis op de achtste plaats zal staan.