Edwards heeft een grote thuiskomstdag, eerstejaars vallen op terwijl nr. 17 UConn-vrouwen langs het Toronto-team cruisen

TORONTO (AP) – Aaliyah Edwards scoorde 26 punten en pakte 10 rebounds in haar comeback-optreden, waardoor nummer 17 UConn woensdag naar een 111-34 overwinning op Toronto Metropolitan leidde.

Achter Edwards, die twee schuw was van haar career-high terwijl ze 9-uit-13 vanuit het veld plus 8-uit-9 op de foutlijn schoot, werden de Huskies (10-3) nooit uitgedaagd.

Edwards, die uit het nabijgelegen Kingston, Ontario komt, en op de middelbare school speelde in Toronto, scoorde het eerste punt van de wedstrijd en had 10 punten in het eerste kwart. Ashlynn Shade had er 13 in de eerste 10 minuten toen de Huskies een voorsprong van 39-5 namen.

UConn was 16 van de 21 en Toronto Metropolitan was 2 van de 14 en had 11 omzet.

Eerstejaars KK Arnold scoorde 21 punten voor UConn. Shade had er twintig, en de eerstejaars was twee keer minder dan haar carrièrehoog. Qadence Samuels, ook een eerstejaarsstudent, zette een seizoenshoogste neer met 18. Paige Bueckers scoorde 11. Samuels had negen rebounds, Nika Muhl acht assists en Arnold zeven steals.

Catrina Garvey scoorde 10 voor de Bold.

De NCAA keurde de wedstrijd goed en zal de statistieken erkennen, maar de wedstrijd telt vanwege het ‘postseason’ niet mee in de Huskies NET-ranglijst.

Pittsburgh zou de tegenstander zijn, maar liet het duel afgelopen voorjaar na een coachwissel vallen.

Toronto Metropolitan speelt in de Canadese U Sports-divisie en wordt gecoacht door Carly Clark, die de bondscoach assisteert. Edwards maakt deel uit van het Canadese nationale team.

UConn eindigde op 62% van het veld, terwijl de Bold 20% was met 30 omzet.

Arnold schoot 10 uit 12, Shade was 8 uit 10 met vier driepunters en Samuels was 7 uit 9 met drie driepunters.

De Huskies spelen hun tweede Big East-wedstrijd thuis op 31 december tegen Marquette.

___ Ontvang het hele seizoen waarschuwingen en updates over AP Top 25 basketbal. Dien je kandidatuur hier in ___ AP Collegebasketbal voor dames: https://apnews.com/hub/ap-top-25-womens-college-basketball-poll En https://apnews.com/hub/womens-college-basketball