Colts verstevigen play-offpositie met overwinning op machteloze Steelers

INDIANAPOLIS – De Colts herstelden zich van een van hun meest verontrustende optredens van het seizoen in de nederlaag van vorige week tegen de Cincinnati Bengals, waarbij ze een complete wedstrijdprestatie neerzetten in een 30-13 overwinning op de Pittsburgh Steelers op zaterdag, waardoor ze in de strijd blijven leiding. AFC play-offrace.

De hoop van de Colts zou een grote klap krijgen met een ander resultaat. De Colts kwamen aan de wedstrijd met een kans van 38% om het ‘postseason’ te halen, en hun kansen zouden bij verlies dalen tot 19%. Maar de overwinning verhoogde hun play-offkansen naar 63%, met een wegwedstrijd tegen de Atlanta Falcons op 24 december.

Het meest bemoedigend voor de Colts waren de prestaties van quarterback Gardner Minshew, die de laatste tijd een inconsistente run maakte. Hij leverde een van zijn beste prestaties van de campagne met drie touchdownpassen op 18 van de 28 passen voor 215 yards. Maar zorgen over blessures doemen op in Indianapolis, met nummer 1 wideout Michael Pittman Jr. (hersenschudding) en running back Zack Moss (hand) die de wedstrijd met blessures verliet.

Bekijk de andere topverhalen voor beide teams:

Indianapolis-veulens

De zilveren rand: Het verlies van Moss in de eerste helft was een grote klap, aangezien startende quarterback Jonathan Taylor al uitgeschakeld is met een duimblessure. Maar de Colts hadden een verrassend paar prestaties van hun running backs op de derde en vierde reeks, waarbij Trey Sermon en Tyler Goodson samen 155 yards bereikten. Het duo was in sommige delen van de wedstrijd dominant.

Zorgwekkende trend: Er is iets aan de hand met Colts-gokker Matt Gay. Hij heeft in twee weken vier trappen gemist, waaronder een extra punt tegen de Bengals. Zaterdag miste hij vanaf 56 yards en 43 yards. De tweede poging was slechts zijn tweede misser van 50 meter van het seizoen.

De voorspelling voor volgende week vetgedrukt: De Colts verzamelden zaterdag vier zakken, maar hopen dat aantal volgende week in Atlanta op te voeren tot minstens zes. De Falcons hebben dit seizoen 36 zakken opgegeven, waaronder zeven in een nederlaag in week 3 tegen de Detroit Lions. –Stefan Holder

Volgende spel: bij Falcons (13.00 uur ET, zondag 24 december)

Pittsburgh Steelers

De boodschap van Mike Tomlin aan de Steelers die zaterdag aan de wedstrijd tegen de Colts moesten winnen, was duidelijk: de winnaar van deze wedstrijd bevindt zich in een veel betere positie om de play-offs te halen dan de verliezer. Na het sombere verlies – hun derde op rij – bevinden de Steelers zich wiskundig gezien nog steeds in de play-offs. In werkelijkheid is dit een team in rep en roer. De Steelers spelen niet als een play-offteam. Ze spelen niet eens als een team dat dit seizoen nog een wedstrijd kan winnen.

Na opeenvolgende verliezen tegen twee van de slechtste teams in de competitie, zeiden de Steelers dat hun grootste probleem een ​​snelle start in de aanval was. Dat deden ze zaterdag en namen al vroeg in het tweede kwart een voorsprong van 13-0. En toen niets, want de Colts scoorden 30 onbeantwoorde punten. In een wedstrijd waarin de Colts al zonder hun startende quarterback zaten en terug begonnen te rennen – en hun andere twee beste aanvalswapens in de eerste helft verloren – werd Pittsburgh uitgespeeld en uitgespeeld. En binnenkort liggen de Steelers uit de play-offs.

QB-uitsplitsing: Mitch Trubisky kwam relatief heet naar buiten met een haastige touchdown en een scorende pass naar Diontae Johnson. Toen kwamen de wielen er snel af. Hij gooide een onderschepping in de eerste helft toen Colt’s veiligheid Nick Cross een rebound van George Pickens afweerde, en in het vierde kwartaal voltooide Trubisky een pas van 15 meter naar Diontae Johnson op de vierde plaats met een nieuwe onderschepping. Daarna werd hij vervangen door Mason Rudolph. Trubisky eindigde 16 van 23 voor 169 yards met één haastige touchdown, één touchdownpass en twee onderscheppingen. En nu Kenny Pickett waarschijnlijk nog een week aan de kant staat terwijl hij herstelt van een TightRope-operatie, zouden de Steelers kunnen kijken naar een quarterback-controverse in week 16 tussen Trubisky en Rudolph.

Zorgwekkende trend: Defensieve blessures. Zie je, elk team heeft blessures. De Steelers aarzelen om dit als excuus te gebruiken, maar het groeiende aantal blessures in de verdediging eist zijn tol. De wedstrijd nadat Damontae Kazee uit het veld werd gestuurd vanwege een harde treffer in het tweede kwart, ging veiligheid Minkah Fitzpatrick ten onder met een knieblessure en keerde niet terug. Dat liet de Steelers achter met slechts twee safeties op de wedstrijddagselectie: voormalig oefenteamlid Trenton Thompson en speciale teams-aas Miles Killebrew.

Toen, in het derde kwartaal, kwam Thompson van het veld na het tackelen van Tyler Goodson. Keanu Neal, een andere safety, staat nog steeds op IR, en Tomlin had vorige week geen update over zijn status. De Steelers staan ​​al dun in het midden van het veld met blessures aan het einde van het seizoen van ILB’s Kwon Alexander en Cole Holcomb. Voor een team dat op zijn verdediging moet vertrouwen om de mantel van zijn laagscorende aanval te dragen, balanceerden blessures in de verdediging zaterdag op de rand van een ramp.

Sleutelspel: Najee Harris tast. Bij de eerste actie van het eerste balbezit van de Steelers in het derde kwart ontnam linebacker EJ Speed ​​​​Harris de bal. Harris werd aanvankelijk afgewezen, maar het stuk werd na een recensie geannuleerd. Het was Harris’ tweede onhandige poging in zijn carrière, maar de timing had niet slechter kunnen zijn. De Steelers-verdediging had zojuist een three-and-out afgedwongen – pas hun tweede van de dag – en toch deed het er niet toe. De Colts kregen de bal op de 18-yardlijn van de Steelers en scoorden een wedstrijd later op een touchdown van Gardner Minshew tegen Mo Alie-Cox. –Brooke Pryor

Volgende spel: vs. Bengals (16.30 uur ET, zaterdag 23 december)