Erling Haaland in de beste vorm van zijn carrière bij Man City – Pep Guardiola

MANCHESTER, Engeland – Pep Guardiola zegt dat Erling Haaland zich in de beste vorm van zijn carrière bij Manchester City bevindt en prees het karakter van de aanvaller nadat hij tweemaal had gescoord tegen Brentford, ondanks de dood van een goede persoonlijke vriend in de aanloop naar de wedstrijd.

Haaland besloot zaterdag tegen Brentford te starten na het overlijden van familievriend Ivar Egg.

De 24-jarige scoorde beide doelpunten toen City terugkwam van een achterstand, met 2-1 won en negen doelpunten maakte in slechts vier wedstrijden om het seizoen te beginnen.

‘Ik zou zeggen: het beste [form] maar slechts vier wedstrijden, niet veel wedstrijden’, zei Guardiola op zijn persconferentie na de wedstrijd. ‘Ik vroeg niet of hij er klaar voor was. Als hij er niet klaar voor was, zou hij naar mij toe komen. Hij is een ongelooflijk wapen. Natuurlijk was het moeilijk. We proberen hier voor iedereen te zorgen en als iemand een probleem heeft, blijven we dichtbij.

“Je moet sterk zijn. Als het leven je in je gezicht slaat, vergeet je misschien wel negentig minuten je privéleven.”

De twee doelpunten van Haaland in het Etihad kwamen nadat Yoane Wissa Brentford al na 22 seconden op voorsprong zette.

De ploeg van Thomas Frank had in de eerste tien minuten opnieuw kunnen scoren voordat City eindelijk de controle overnam dankzij de Noorse spits.

Haaland maakte bijna drie opeenvolgende hattricks in de Premier League, maar kreeg een derde tegen Brentford toen zijn schot in de tweede helft de paal raakte.

“Ik geef de eer aan Brentford”, zei Guardiola. “Het is niet gemakkelijk om dat te verdragen. Ze verdienden het om met 2-0 of 3-0 te winnen.

“Elke keer dat ze de bal hebben, creëren ze een kans. Lange ballen, duels, korte passes, brekende lijnen, snelle passes, overgangen; ze zijn een uitstekend team. We hebben geleden sinds ze naar de Premier League kwamen. Alle wedstrijden met Tomas was zo.”