Utah QB Cameron Rising speelde naar verluidt niet tegen Utah State vanwege een handblessure

Utah quarterback Cameron Rising (7) loopt het veld af na hun NCAA college football-wedstrijd tegen Baylor, zaterdag 7 september 2024, in Salt Lake City. (AP-foto/Rick Bowmer)

Utah QB Cameron Rising lijkt een ernstige blessure aan zijn rechterhand te hebben vermeden.

Volgens meerdere rapporten zal Rising de wedstrijd van zaterdag tegen Utah State missen, maar zal naar verwachting terugkeren voor de Utes’ wedstrijd van 21 september tegen Oklahoma State. Rising blesseerde zijn rechterhand laat in de eerste helft van Utah’s wedstrijd van week 2 tegen Baylor.

Rising ging naar links op de zijlijn en werd buiten de baan gegooid nadat hij zich had losgemaakt van de bal. Rising viel in het drankstation aan de kant van Baylor en leek zijn hand op de koelbox te slaan.

Zijn hand was bloederig na de wedstrijd en hij ging voor rust naar de kleedkamer. Rising keerde in de tweede helft zonder uniform terug naar de zijlijn en werd voor de rest van de wedstrijd vervangen door eerstejaars Isaac Wilson. Terwijl hij opzij stond, had Rising een wikkel om zijn middel- en ringvinger.

Wilson zal de start krijgen tijdens de afwezigheid van Rising tegen Utah State. Hij was 4 van de 9 en passeerde 30 yards terwijl Utah de Bears met 23-12 versloeg. De Utes verzuimden in de tweede helft te scoren nadat ze een 23-3 voorsprong hadden genomen tijdens de rust.

Rising, een zevendejaars senior, heeft dit seizoen zeven TD-passes gegooid in minder dan twee wedstrijden. Hij opende het seizoen met vijf touchdownpassen tegen Zuid-Utah en was 8 van 14 voor 92 yards en twee touchdowns in de eerste helft tegen Baylor.

Rising liet zien hoe belangrijk hij is voor de Utes toen de aanval van Utah in 2023 enorm worstelde terwijl hij eruit was. Rising miste het hele seizoen nadat hij in de Rose Bowl in 2022 een knieblessure opliep die het seizoen eindigde. Bryson Barnes, een van de quarterbacks die tijdens zijn afwezigheid foto’s maakte, stapte buiten het seizoen over naar Utah State en zal zaterdag starten voor de Aggies.