MLS Power Rankings: Reus katapulteert LA Galaxy in de strijd

Het is maandag en er staat weer een week vol MLS-actie in de boeken, wat betekent dat het tijd is voor ESPN’s Power Rankings.

Onze machtsranglijsten zijn afgeleid van een combinatie van belangrijke seizoensstatistieken (punten per wedstrijd, doelsaldo, verwacht doelsaldo), recente prestaties, Opta Computer-beoordelingen en observaties van onze schrijvers.

Wie klimt op tafel? Wie is er in vrije val? We hebben alle 29 clubs in de competitie gerangschikt. Laten we erin duiken.

<a data-cke-saved-href=

Vorige ranglijst: 1

Geen Lionel Messi, geen run naar de League Cup, geen probleem. Twee doelpunten van Luis Suarez in zes minuten waren alles wat Miami nodig had om Cincy uit te schakelen in de terugkeer naar het MLS-spel. Zelfs met een achterstand van 48 minuten kon de man de Shield-leiders niet vertragen.

spelen

1:44

Luis Suarez greep in de eerste zes minuten zijn slot

Luis Suarez scoort twee keer in de eerste zes minuten voor Inter Miami tegen FC Cincinnati.

Vorige ranglijst: 2

Het team won de League Cup en nam de tweede trofee in evenveel jaren mee naar huis. Nu kunnen ze eindelijk hun volledige aandacht richten op competitiewedstrijden, waar een tweede opeenvolgende MLS Cup dit najaar binnen bereik ligt.

Vorige ranglijst: 3

LAFC verloor in de League Cup-finale van Columbus, opnieuw in de hoofdstad van Ohio. Nu beide teams een goede gok hebben om in december opnieuw de MLS Cup-finale te halen, zullen de Black and Gold ernaar streven het reguliere seizoen sterk af te sluiten en een thuisvoordeel te behalen voor een mogelijke herkansing.

Vorige ranglijst: 4

Dus die Marco Reus is best goed hè? De Duitse ster scoorde een doelpunt en voegde een assist toe tijdens zijn Galaxy-debuut toen LA Atlanta met 2-0 versloeg. Hij zal een geweldig wapen zijn voor een team dat al een van de beste in de competitie was.

Vorige ranglijst: 5

Cincy zette in Miami ruim een ​​halve man in en had bij een 2-0-nederlaag niets te merken. Dit is niet de eerste keer dat ze tegen tien spelers spelen, wat een bijzonder probleem is voor een goed team, maar nu is het verschil van acht punten tussen hen en Inter zorgwekkender.

Vorige ranglijst: 8

De Rapids gaan dankzij hun derde plaats in de League Cup naar de Concacaf Champions Cup. Ze hebben nu acht MLS-wedstrijden om hun top vier in het Westen te behouden.

Vorige ranglijst: 7

RBNY had geen enkele moeite met het creëren van kansen, maar kwam moeizaam tot de finish en moest genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel met Charlotte. Het resultaat is geen schande, maar de reden waarom ze hier zijn en niet tot de beste teams in de competitie behoren, is het gebrek aan topspelers voor het doel.

<a  data-cke-saved-href=

Vorige ranglijst: 6

RSL had hoge verwachtingen om de helft van hun programma naar de top van het Westen te brengen, maar ze verloren de zachtste wedstrijd in de MLS dit seizoen: thuis tegen San Jose. Tot overmaat van ramp vertrok Chicho Arango geblesseerd.

Vorige ranglijst: 11

De Caps keerden met een bye terug van de League Cup-wedstrijd. Over een anticlimax-timing gesproken.

Vorige ranglijst: 9

Het was wild in Portland en Felipe Mora stond centraal met twee doelpunten, een assist en een rode kaart. Maar de rode kaart bracht de Timbers in het geheel niet ten dode, want Evander volgde deze op met een prachtige vrije trap in blessuretijd en bezorgde Portland een 4-4 gelijkspel tegen St. Lodewijk.

Vorige ranglijst: 12

Charlotte zag er voorspelbaar slordig uit in hun eerste wedstrijd sinds 4 augustus, maar speelde toch gelijk tegen de Red Bulls. Een overwinning zou enorm zijn voor Crown, die vier punten achter blijft op RBNY op de vierde plaats in het Oosten.

Vorige ranglijst: 10

NYCFC pakte een thuisvoordeel van twee doelpunten om Chicago gelijk te trekken in een teleurstellende wedstrijd voor de Pigeons. Ze zijn nu puntloos in hun laatste vijf en vertrouwen zwaar op dat traject in april en mei, toen ze er acht van de negen wonnen.

Seattle Sounders-logo

Vorige ranglijst: 17

Seattle ging naar Minnesota en kwam met 3-2 als winnaar uit de bus dankzij een laat doelpunt van Albert Rusnak. Jordan Morris scoorde ook, waardoor hij naar de tweede plaats kwam op de scorelijst aller tijden van de club. Het zal best gaaf zijn als een jongen uit de geboortestad het record voor de Sounders in handen heeft, maar in de tussentijd zijn alle ogen gericht op het klimmen naar de top vier in het Westen.

spelen

0:43

Albert Rusnák pakt er één van buiten het strafschopgebied en bezorgt de Sounders de leiding

Seattle Sounders komen in de 75e minuut op een 3-2 voorsprong als Albert Rusnák van buiten het strafschopgebied de achterkant van het net vindt.

Houston Dynamo-logo

Vorige ranglijst: 13

Het schema van de Dynamo staat behoorlijk vol met thuiswedstrijden, dus ze hoopten wat overwinningen te behalen in Houston om het seizoen af ​​te sluiten en misschien het vierde reekshoofd in het Westen te bemachtigen. Helaas waren ze dit seizoen thuis niet zo goed en een 1-0 nederlaag tegen Toronto hielp ook niet mee.

Vorige ranglijst: 15

De Five Stripes werden ingebracht door Reus toen ze in LA met 2-0 verloren. Het was een pijnlijke herinnering aan hoeveel sterren Atlanta in recente transacties hebben verlaten, waardoor ze niet spectaculair zijn tegen teams met winnend talent.

Orlando City-logo

Vorige ranglijst: 14

Orlando scoorde bijna in de zesde minuut, maar dat gebeurde niet – en vanaf dat moment was het allemaal Sporting. Zelfs een man-up in de laatste twintig minuten hielp de Lions niet, want ze verloren met 3-0 in Kansas City.

Vorige ranglijst: 18

De kopbal van Prins Owusu was alles wat TFC nodig had om een ​​1-0 overwinning in Houston te stelen. Het volgende is de tweede etappe van de halve finale van het Canadese kampioenschap en als de Reds de bekerfinale kunnen koppelen aan hun plaats in de play-offrace, dan wordt het een geweldig eerste volledig seizoen voor John Herdman in Toronto.

Minnesota United-logo

Vorige ranglijst: 16

Kelvin Yeboah kwam binnen en scoorde een paar tijdens zijn debuut in Minnesota. Alles goed, toch? Niet zo snel, want de verdediging was een puinhoop toen de Sounders met 3-2 wonnen op Allianz Field.

Vorige ranglijst: 19

De Union volgde hun twee eerdere overwinningen op met een plaats in de halve finale van de League Cup, dus ze zullen volgende week terugkeren naar de MLS-actie met veel wind in de rug.

Vorige ranglijst: 21

Sebastian Lletget was uitmuntend met een doelpunt en twee assists. Elke keer dat hij de bal kreeg, vormde hij een bedreiging toen Dallas DC ontmantelde op weg naar een 4-3 overwinning, waardoor ze slechts één punt verwijderd waren van een play-offplek en coach Peter Luccino mogelijk van de tussentitel werd ontdaan.

Vorige ranglijst: 23

Zoals Brad Stuver zegt, zo gaat Austin ook, en Stuver was zaterdag spectaculair. De doelman was de beste speler van het veld en bezorgde zijn ploeg een 2-0 overwinning op Nashville.

spelen

0:52

Jon Gallagher scoort voor Austin FC

Jon Gallagher scoort in de 43e minuut en bezorgt Austin FC een 1-0 voorsprong.

Vorige ranglijst: 20

Met 2-0 verliezen van Austin is slecht. Om dit te doen terwijl de nieuwe aanwinst Patrick Yazbek werd verwijderd omdat “beschuldigingen van het gebruik van aanstootgevend taalgebruik” heel, heel slecht zijn. De onderbreking van de League Cup heeft Nashville helemaal niet geholpen, en ze hebben echt hulp nodig.

Vorige ranglijst: 22

Een nieuwe dunk van Christian Benteke was niet genoeg voor DC, wiens verdediging uiteenviel in een 4-3 nederlaag tegen Dallas.

Chicago Fire-logo

Vorige ranglijst: 24

De Flames kwamen in New York met 2-0 achter, maar vochten terug voor een 2-2 gelijkspel waardoor ze in de strijd bleven voor een play-offplek. Dit team is niet bijzonder goed en iedereen kan een aantal tekortkomingen ontdekken, maar ze werken hard en zullen niet verdwijnen. Het heeft hen goed gediend tegen NYCFC, en het komt hen goed van pas nu ze voor het eerst sinds 2017 willen terugkeren naar het ‘postseason’.

Vorige ranglijst: 26

Op de avond dat Sporting hulde bracht aan Benny Feilhaber, zetten ze een show op waar de voormalige showstopper trots op zou zijn geweest. Zelfs de rode kaart van Willy Agada kon de pret in KC niet stoppen, want Remi Walter voegde een doelpunt van 10 man toe om een ​​3-0 overwinning op Orlando af te ronden.

Vorige ranglijst: 28

Wie had kunnen vermoeden dat de Revs eind augustus nog steeds in de play-offjacht zouden zijn, nadat hun seizoen was begonnen? Maar ze zijn veilig na een overwinning op CFM met 5-0, om binnen twee punten van de negende plaats te komen. Als New England Carles Gil gezond kan houden, zijn ze op dit moment misschien zelfs een goede gok voor een van de laatste paar play-offplekken.

Logo van St. Louis City SC

Vorige ranglijst: 27

City had drie verschillende voorsprongen met twee doelpunten in Portland. Ze stonden ook met 4-3 voor, dus toen ze in de blessuretijd een 4-4 gelijkspel kregen, was het zeker een geval van pijnlijk verlies van twee punten en verspilde drie assists van Marcelo Hartel in zijn STL-debuut.

CF Montreal-logo

Vorige ranglijst: 25

Montréal is bezig met de play-offrace, maar het management heeft niet gehandeld alsof het een run wil maken met een redelijk rustige periode dicht bij de transferperiode. CFM ging vervolgens als team spelen zonder een playoff-streak en werd met 5-0 door de Revs geveegd.

Vorige ranglijst: 29

The Quakes hebben zaterdag misschien wel het meest verrassende resultaat van het MLS-seizoen neergezet. Ze gingen naar Salt Lake en speelden direct buiten het veld tegen een goed RSL-team voor slechts hun tweede overwinning sinds 11 mei.