Europees voetbal: Bayern vecht terug in Wolfsburg, Endrick bezegelt overwinning voor Madrid | Europees clubvoetbal

Het late doelpunt van Serge Gnabry zorgde ervoor dat Bayern München een zwaarbevochten 3-2 overwinning in de Bundesliga behaalde in Wolfsburg, waardoor hun nieuwe manager Vincent Kompany een winnende start kreeg.

Wolfsburg begon fel, maar het waren de bezoekers die de betere kansen creëerden in de eerste helft. Ze kwamen op voorsprong na goed werk van Sacha Boey op rechts en zetten Jamal Musiala op voor een gemakkelijke tik. Bayern maakte echter een slechte start van de tweede helft toen ze een penalty kregen toen Tiago Tomas Boey neerhaalde en Lovro Majer geen fout maakte vanaf de strafschopstip.

Wolfsburg zorgde voor diverse problemen voor de verdediging van de bezoekers en in de 55e minuut passeerde Patrick Wimmer de bal naar Majer, die de bal raakte en zijn tweede doelpunt scoorde. Een eigen doelpunt van vleugelaanvaller Jakub Kaminski bracht Bayern op gelijke hoogte voordat Gnabry, bijgestaan ​​door Harry Kane, in de 82e minuut een corner binnen kopte om alle drie de punten voor Bayern veilig te stellen.

Terwijl Kane en nieuwe aanwinst Michael Olise er levendig uitzagen, creëerde Bayern een aantal andere kansen, maar Wolfsburg-doelman Kamil Grabara maakte verschillende reddingen om het duo te ontzeggen. Thomas Müller, die met zijn 709e optreden het clubrecord evenaarde, bleek doorslaggevend nadat hij in de 65e minuut als invaller was ingezet.

“Ik heb ervan genoten, het was mijn eerste Bundesliga-wedstrijd als manager”, zei Kompany, die Burnley in mei verliet om de leiding over te nemen bij Bayern, na de wedstrijd. “De eerste helft was dominant, zoals het hoort. De tweede helft was in het begin niet goed, we kregen twee snelle doelpunten tegen. Het derde punt is dat onze mentaliteit uiteindelijk goed zat en daarom hebben we de wedstrijd gewonnen.”

Endrick viert feest nadat hij thuis tegen Valladolid het derde doelpunt van Real Madrid heeft gescoord. Foto: Mateo Villalba/Getty Images

Endrick scoorde zijn eerste doelpunt Echt Madrid doelpunt toen de La Liga-kampioenen hun eerste overwinning van het seizoen behaalden door het bescheiden Real Valladolid met 3-0 te verslaan in het Bernabeu. De gastheren hadden moeite om de ultradefensieve aanpak van Valladolid te doorbreken tot de 50e minuut, toen Federico Valverde een vrije trap binnentrapte vanaf de rand van het strafschopgebied.

Late treffers van twee wisselspelers voegden glans toe aan de eindstand, waarbij Brahim Díaz in de 88e minuut de keeper van Valladolid omver gooide. Toen, zes minuten na blessuretijd, vuurde de Braziliaanse spits Endrick – die Kylian Mbappé in de 86e minuut verving – een schot af op de eerste paal om zijn rekening te openen voor de ploeg van Carlo Ancelotti.

Na de wedstrijd prees Ancelotti de prestaties van zijn wisselspelers en moedigde zijn starters aan om hem te vertellen of ze zich moe voelden. “Gezien het feit dat in deze periode van het seizoen, in de hitte, wordt verwacht dat de spelers moe zullen worden”, aldus de Italiaan. “Ik denk dat de spelers er meer verantwoordelijk voor moeten zijn; Ik zeg het hier omdat ik het ze privé heb verteld. Ik heb veel middelen die ik in dit team kan gebruiken.”

Elders was Antoine Griezmann op doel Atletico Madrid zorgde voor een 3-0 thuisoverwinning op Girona toen hij promoveerde Leganés behaalden hun eerste overwinning van het seizoen met een 2-1 thuisoverwinning op Las Palmas.

Napels versloeg Bologna met 3-0 in hun eerste Serie A-thuiswedstrijd van het seizoen, waarmee Antonio Conte een welkome terugkomst veiligstelde nadat hij vorige week met dezelfde score verloor van Verona.

Nadat Giacomo Raspadori al vroeg dichtbij was en Khvicha Kvaratskhelia vlak voor rust de lat raakte, scoorde Giovanni Di Lorenzo in de blessuretijd van de eerste helft na een scherpe voorzet van Kvaratskhelia en bezorgde de gastheren een voorsprong tijdens de rust.

Kvaratskhelia verdubbelde de voorsprong van Napoli in de 75e minuut, slalomde langs de verdediging van Bologna voordat hij vanaf de rand van het strafschopgebied naar binnen schoot. Giovanni Simeone maakte er in de extra tijd 3-0 van en finishte na een schitterende serie van tweede invaller David Neres.

Giovanni Simeone viert feest met David Neres na het derde doelpunt van Napoli tegen Bologna. Foto: Francesco Pecoraro/Getty Images

elders, Roma viel op een verrassende 2-1 thuisnederlaag Empoli hun veilige start te hervatten. Emanuel Gjasi zette de gasten vlak voor rust op voorsprong en Lorenzo Colombo verdubbelde met een uur spelen de voorsprong vanaf de strafschopstip.

Via Lorenzo Pellegrini en Gianluca Mancini scoorde Roma vóór Empoli’s tweede doelpunt en verkleinde de achterstand met de kopbal van Eldor Shomurodov met nog tien minuten te gaan. Paolo Dybala raakte in blessuretijd de paal toen de ploeg van Daniele De Rossi geen tijd meer had om een ​​punt te redden.

Che Adams scoorde zijn eerste doelpunt Turijn doelpunt terwijl ze terugvechten om Atalanta met 2-1 te verslaan. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong met een kopbal van Davide Zappacosta, maar Adams maakte kort daarna gelijk via Ivan Ilić. Adams scoorde vervolgens de winnaar en schoot een rebound binnen nadat het schot van Duvan Zapata werd gered.

In de Ligue 1 scoorde Mason Greenwood de gelijkmaker Marseille thuis streden ze om een ​​2-2 gelijkspel Reims. Amine Harit schoot de gastheren voor rust op voorsprong, maar de ploeg van Roberto De Zerbi betaalde voor de gemiste kansen toen Sergio Akieme gelijk maakte na een verbluffende solo-run en doelpunt van de jonge middenvelder Yaya-Kader Fofana.

Jonathan Rowe, die deze week op huurbasis van Norwich naar l’OM kwam, raakte kort daarna de paal, voordat Greenwood van dichtbij naar huis kopte nadat het schot van Quentin Merlin werd gered door Reims-doelman Yehvann Diouf.

elders, Lens Ze behaalden twee overwinningen uit twee toen ze Brest thuis met 2-0 versloegen, ondanks de late rode kaart van Deiver Machado. Straatsburg Versoepeld naar een 3-1 thuisoverwinning op Rennes, met Andrey Santos en Emanuel Emegha op doel voor de ploeg van Liam Rosenior.