Bournemouth tegen Newcastle: Premier League – Live | Eredivisie

Belangrijke gebeurtenissen

45 minuten: Het tempo van de wedstrijd daalde aanzienlijk in de laatste minuten, mogelijk als gevolg van het ontwerp van Newcastle, aangezien Bournemouth het grootste deel van de bal genoot. Het thuispubliek was niet zo blij met de poging, want Cook gaf zijn ploeg geen vrije trap en het boegeroep galmde door de grond, maar Cook kan wel doorgaan.

Deel

43 minuten: Trippier heeft zijn hoofd in zijn handen terwijl hij hiervoor op de bank zit. Er is veel gepraat over zijn toekomst bij de club, maar Eddie Howe zei dat hij een beetje verrast was door de berichten. De manager kan tijdens de rust ook een beetje verbijsterd zijn als zijn ploeg hier niet toeslaat.

Deel

41 minuten: Bournemouth deed wat Newcastle niet kon, scoorde terwijl hij bovenaan stond. Semenyo is een sleutelfiguur in de aanval, hij ving Joelinton en zette Tavernier op. Bournemouth blijft de dominante ploeg nu de rust nadert.

Deel

39 minuten: VAR wil hier misschien naar kijken, misschien staat Tavernier buitenspel? Nee, dat heeft hij niet gedaan, hij legt zijn run tot absolute perfectie vast in de herhaling.

Deel

DOEL! Bournemouth 1-0 Newcastle (Tavernier, 37)

Semenyo steelt de bal en stopt hem in het strafschopgebied. Tavernier is hier om naar huis te bellen.

Marcus Tavernier uit Bournemouth scoort. Foto: Robin Jones/AFC Bournemouth/Getty Images
Deel

Bijgewerkt binnen

36 minuten: Kluivert staat links en zet goed voor, maar Paus leest hem goed voor om het uit de lucht te plukken. Bournemouth staat nu definitief bovenaan en moet profiteren van het doelpunt.

Deel

34 minuten: Nog niet. De kok en de tavernier staan ​​boven de set die binnen bereik is. Tavernier pakt hem en raakt de muur, de manier waarop de bal valt is te riskant voor Pope die hem vrijmaakt voor een hoekschop. Het wordt goed ontvangen en hij gaat naar binnen, maar paus schopt hem.

Deel

32 min: Kerkez is hier beneden en hij lijkt pijn te hebben, hij lijkt per ongeluk op zijn hand te hebben gestapt – na een tijdje kan hij doorgaan. Bournemouth gaat als volgende in de aanval en Christie wint een vrije trap op een mooie positie, kan dit de impasse doorbreken?

Deel

30 minuten: Bournemouth krijgt een vrije trap op een goede positie, Cook pakt hem maar Kelly ruimt op. Semenyo doet er goed aan om terug te komen en nog een wissel door te voeren, maar opnieuw doet Newcastle genoeg om het gevaar te bezweren.

Deel

28 minuten: Bouremouth heeft hier een aanhoudende en geduldige aanvalsopbouw en er is een scherpe adempauze die over de grond rimpelt terwijl Semenyo een grote inspanning levert die de lat raakt. Wauw, het dichtstbij is iemand gekomen om de impasse te doorbreken.

Deel

26 minuten: Isak en Gordon doen het heel goed in het gaande houden van de aanval nadat ze zijn overspoeld door verdedigers, maar dan stopt hij en gaan ze helemaal terug naar Pope.

Deel

24 minuten: Gordon krijgt een fout van Semenjo, die hem vervolgens overeind helpt. Het resultaat is een vrije trap en Newcastle neemt een korte trap en er komt niets uit.

Deel

23 minuten: Christie staat aan dek en kijkt toe nadat hij is aangepakt door Guimaraes en fans van Newcastle zijn te horen boegeroep terwijl de Bournemouth-ster weer overeind komt.

Deel

21 minuten: Joe Pearson heeft om 14.00 uur een e-mail gestuurd om een ​​update te geven over de tweede etappe tussen Wolves en Chelsea:

Omdat het hier net over negen is, eet ik een ontbijtreep met bosbessen (een soort grote, zachte brownie) en een kop ijskoude mokka. Aan de voetbalkant kijk ik naar Wolves v Chelsea en de Blues staan ​​al op voorsprong dankzij het doelpunt van Nicolas Jackson in de tweede minuut.

De snack klinkt fantastisch, misschien moet ik dat idee meenemen voor de volgende keer. En bedankt voor de update over de tweede game. Terug naar deze: Bournemouth sluipt de wedstrijd in.

Deel

20 min: Evanilson kwam zo dicht bij de opening van de score, maar een knappe redding van Pope ontzegde hem. Newcastle countert vervolgens en Isak stuurt een geweldige bal binnen, maar er is niemand om hem op te pikken.

Deel

18 minuten: De aanval van Bournemouth is als een bliksem in een fles, terwijl die van Newcastle een complete storm is die over de gastheren is gespoeld. Geen van beide heeft nog een uitweg gevonden, maar Newcastle lijkt op dit punt degene die gaat scoren.

Deel

17 minuten: Bournemouth begint aan hun eerste veelbelovende aanval en Kerkez doet er goed aan om die in de linkerhoek levend te houden, maar zijn daaropvolgende voorzet slaagt er niet in een teamgenoot te vinden. Bournemouth ziet er gevaarlijk uit als ze de bal vooraan hebben.

Deel

15 minuten: Christie krijgt een gele kaart omdat ze Guimaraes terugtrok en Newcastle kreeg een vrije trap. Guimaraes pakt de bal, maar kopt. Bournemouth kan de bal niet helemaal wegwerken, maar een overtreding van Burn zorgt ervoor dat ze de zaken op orde krijgen.

Deel

13 minuten: Longstaff blijft na die corner op de grond staan, maar staat na rust weer op de been. De pauze haalt de angel niet uit de aanval van Newcastle, die tot nu toe behoorlijk meedogenloos is geweest, want Krafth vindt Isaac met een lange bal. Hij neemt een schot, maar het wordt gered. Ik denk dat hij hoe dan ook buitenspel staat.

Deel

12 minuten: De hoekschop van Newcastle is weer kort, ze moeten daar iets zien waar ze van kunnen profiteren, maar het centrum wordt gezien voor een nieuwe hoekschop. Gordon pakt het stuk en het wordt de ruimte in gegooid, maar Burn kan het niet richting het doel draaien.

Deel

10 minuten: Evanilson wilde daar een vrije trap na de voorzet van Joelinton, maar die werd niet gegeven en Newcastle ging meteen in de aanval. De bal komt in het strafschopgebied, maar Zabarnyi pakt een corner.

Deel

9 min: De corner gaat te kort, maar uiteindelijk komt Gordon binnen, maar hij gaat over.

Deel

8 minuten: Newcastle wint halverwege een vrije trap en maakt deze kort, een verrassing voor de rest van het veld die in het strafschopgebied wachtte op een lange pass. De tactiek loont niet voor gasten die worden teruggedrongen. Maar ze zetten hun aanval onderweg voort en vinden Isaac op de rand van het strafschopgebied, vinden Gordon, maar zijn poging gaat over de lat, er is aanraking nodig en ze hebben een hoekschop.

Deel

6 min: Het Bournemouth-publiek is met volle stem terwijl Evanilson een grote triomf behaalt, maar balbezit moet toegeven nadat hij Krafth erdoor heeft gehaald. Eerste voorproefje van Premier League-actie voor Evanilson vandaag.

Deel

4 minuten: Hoge druk van Newcastle waardoor Isak bijna de bal verovert in de zestienmeter, maar Bournemouth doet genoeg om hem de bal af te pakken. Beide teams zijn hierin nog steeds bezig hun draai te vinden.

Deel

2 minuten: Newcastle begint sterk met de bal langs rechts en probeert de dreiging van Murphy te ontsluiten, maar het gaat iets verder dan hij om de aanval te stoppen.

Deel

Aftrap: Bournemouth 0-0 Newcastle

Laten we dan gaan. Kan Bournemouth hun eerste overwinning van het seizoen behalen? Of zal de terugkeer van Eddie Howe naar Vitality eindigen met een overwinning in Newcastle? Ze komen allemaal.

Deel

Binnenkort komen de spelers naar het Vitality Stadionje hebt nog tijd om een ​​glaasje te pakken, maar wees er snel bij: de start is over vijf minuten.

Deel

Ik hoor graag van je. Dit kunnen wedstrijdvoorspellingen zijn of waar je vandaan kijkt/leest. Ik hou ook altijd van een praatje onder het genot van een hapje, vandaag ben ik gaan bowlen. Mijn favoriet is paars, wat is die van jou? Laat het me weten via e-mail of X (@rendellx).

Deel

Liverpool speelt tegen Brentford later vanmiddag sprak Will Unwin voor de wedstrijd met doelman Alisson:

Deel
Jonathan Wilson

“Ik wil”, zei de Newcastle-fan, “dat mijn club de rijkste eigenaren ter wereld zou moeten hebben.” De poot van de aap trilde. Toen het Saudische Public Investment Fund in oktober 2021 de overname van Newcastle United voltooide, reageerde die fan opgewonden; het leek erop dat hun wens werd ingewilligd. Waarom zou deze fan bang zijn voor de gevolgen?

Het beeld van de apenpoot komt uit een kort verhaal uit 1902 van WW Jacobs, wiens motto is: wees voorzichtig met wat je wenst – of in ieder geval dat als je drie wensen krijgt, wees dan uiterst precies bij het vervullen ervan. Voor Newcastle zou dat nog steeds prima kunnen zijn. Een paar slimme signeersessies voordat de periode sluit, zouden genoeg kunnen zijn om ze terug naar Europa te krijgen, en de inkomsten die ze binnenbrengen zouden genoeg kunnen zijn voor een langzame en gestage stijging naar de status van superclub die voldoet aan de regels voor winstgevendheid en duurzaamheid (PSR).

Bournemouth viert vandaag het 125-jarig jubileum van de club met meer evenementen en interviews op het terrein. Clublegendes als Steve Fletcher, Sean O’Driscoll en Harry Redknapp zullen aanwezig zijn. Bournemouth-manager Andoni Iraola noemde het “passend” dat Eddie Howe voor de gelegenheid de coach van de oppositie was: “Het is waarschijnlijk heel passend dat Eddie met Newcastle meekomt. Hij is een groot deel van de geschiedenis van de club. 125 jaar is veel jaren, veel geschiedenis. Het is bijzonder om deel uit te mogen maken van zo’n bijzonder moment.”

Deel

Er waren rapporten dat Kieran Trippier Newcastle wil verlaten. Wil je weten wat Eddie Howe erover te zeggen had? Lees hieronder:

Deel

Newcastle-manager Eddie Howe over Bournemouth: “We hebben vorig seizoen twee hele zware wedstrijden tegen ze gehad, het is een atletische ploeg die je in de overgangsfase pijn zal doen als je er niet bij bent.

“We laten ons niet misleiden door hoe moeilijk deze wedstrijd zal worden, we moeten beter op de weg zijn dan vorig seizoen. We moeten deze wedstrijd met de juiste instelling ingaan. Als je naar een spel komt, ben je daar om te winnen. We moeten proberen goed te beginnen; We moeten proberen wat momentum in ons seizoen te krijgen.”

Deel

Teamnieuws is hier. Bournemouth bracht vijf wijzigingen aan in hun basiself om het op te nemen tegen Newcastle.

Bournemouth: Neto, Kerkez, Cook, Senesi, Evanilson, Christie, Tavernier, Kluivert, Semenyo, Zabarnyi, J. Araujo

Ondertussen voerde Newcastle twee wijzigingen door, waarvan er één gedwongen werd, waarbij Fabian Schär geschorst werd voor de wedstrijd na zijn rode kaart in de heenwedstrijd.

Newcastle: Paus; Kraftpapier, Kelly, Burn, Livramento; Guimaraes, Longstaff, Joelinton; Murphy, Isaak, Gordon.

Deel

Preambule

Hallo en welkom bij Bournemouth v Newcastleof zoals sommigen het de Eddie Howe Derby noemen. De manager van Newcastle is een clublegende uit Bournemouth nadat hij speler en manager van het team was.

Tijdens zijn tijd bij Bournemouth als manager zag Howe hen van League Two helemaal naar de Premier League evolueren. Meestal krijgt hij een heldenontvangst en een staande ovatie, en de baas hoopt dat dit alles is wat de jubelende Bournemouth-fans vanmiddag doen.

De laatste keer dat de twee ploegen tegen elkaar speelden in het Vitality Stadium won Bournemouth met 2-0. Maar Newcastle arriveert en wil hun perfecte start van het seizoen voortzetten in termen van resultaten na een 1-0 overwinning op Southampton in de eerste ronde.

Bournemouth pakte een punt na een 1-1 gelijkspel tegen Nottingham Forest in de eerste ronde, dus ze hopen hun score aan te vullen. Voordat we ingaan op een meer gedetailleerde analyse hiervan, laten we eerst wat teamnieuws hebben voorafgaand aan de aftrap om 14:00 uur BST.