Voorbeschouwing Serie A: Parma verbijstert Milan terwijl coach Fonesco puntloos blijft

MILAAN (AP) – Kristijan Pulisic scoorde zijn eerste doelpunt van het nieuwe Serie A-seizoen, maar kon niet voorkomen dat Milan zaterdag met 2-1 verloor bij Parma, waardoor nieuwe coach Paulo Fonseca nog steeds wacht op zijn eerste overwinning.

Pulisic scoorde een van de gemakkelijkste doelpunten uit zijn carrière in de 66e minuut en maakte de opener van Dennis Mann in de tweede minuut ongedaan. Maar invaller Matteo Cancellieri scoorde wat elf minuten later de winnaar bleek te zijn en bood Parma-coach Fabio Pecchia een geweldige manier om zijn verjaardag te vieren.

Fonseca, die Stefano Pioli in het laagseizoen verving, heeft genoeg werk te doen. Milan had twee late doelpunten nodig om op de openingsdag thuis tegen Torino een 2-2 gelijkspel te redden.

Inter Milan speelde afgelopen weekend ook een 2-2 gelijkspel in de heenwedstrijd van de titelverdediger, terwijl de Nerazzurri later op zaterdag gastheer waren voor Lecce.

Alvaro Morata scoorde bij zijn debuut, maar raakte geblesseerd en Milan kende de slechtst mogelijke start in Parma toen ze na 90 seconden achterop raakten.

Man, die op de openingsdag scoorde in het 1-1 gelijkspel tegen Fiorentina van Parma, bleef volledig ongemarkeerd in het gebied en kopte de voorzet van Emanuele Valerio binnen.

Milan bood weinig tot na de afkoelingspauze, halverwege de eerste helft. Kort na de herstart moest Parma-doelman Zion Suzuki de kopbal van Strahinja Pavlović op de lat duwen.

Een paar minuten later kopte Pavlović een corner net voorbij de paal.

De Milanese debutant was ook beslissend aan de andere kant, in zijn natuurlijke positie, toen de centrale verdediger naar binnen snelde en een ongelooflijke glijdende aanval produceerde om te voorkomen dat Man – die op doel foutloos was – een vrijwel zekere tweede zou scoren.

De 23-jarige Pavlovic, eind vorige maand overgekomen uit Salzburg, maakte opnieuw een beslissende wedstrijd door Valentin Mihailo aan het begin van de tweede helft te ontzeggen.

Dat was kort nadat Tijani Reijnders voor Milan de lat raakte.

Ange-Yoan Bonny dacht dat hij de voorsprong van Parma op het uur had verdubbeld, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel en Milan maakte kort daarna gelijk.

Rafael Leao danste langs de linkerflank en speelde een een-tweetje met Theo Hernandez voordat hij overstak naar Pulisic, die pas vanaf zes meter in een leeg net hoefde te tikken.

Parma herwon echter de leiding met een nieuwe verwoestende tegenaanval. Pontus Almqvist rende vanaf zijn eigen helft het strafschopgebied in voordat hij omrolde zodat Cancellieri in de linkerbenedenhoek terechtkwam.

Lazio verliest

Lazio was een van de slechts vier teams die afgelopen weekend wonnen, maar verloor verrassend genoeg hun tweede etappe met 2-1 tegen het 10-man Udinese.

Lorenzo Lucca zette Udinese in de vijfde minuut op voorsprong toen hij een voorzet van Florian Thauvin binnenkopte, die de voorsprong van zijn ploeg vroeg in de tweede helft verdubbelde met een voortreffelijke solo-inzet.

Udinese moest ruim twintig minuten in de minderheid spelen nadat Hassane Kamara van het veld werd gestuurd na een tweede gele kaart. Gustav Isaksen scoorde in blessuretijd een troost voor Lazio.