Caitlin Clark vestigt een WNBA-rookierecord met 23 in de overwinning van de Fever op de Storm

De Indiana Fever zien eruit als een nieuw team sinds de onderbreking van de Olympische Spelen van de WNBA in Parijs en wonnen zondag hun tweede wedstrijd op rij met een thuisoverwinning van 92-75 op de Seattle Storm.

Het bewakersspel was het belangrijkste verschil in de overwinning van de Fever, waarbij Kelsey Mitchell 27 punten scoorde (5 van de 8 driepunters schoot), Caitlin Clark 23 en Lexie Hull 22 punten toevoegden (6-uit-7 schieten vanuit 3). Aliyah Boston pakte 15 rebounds voor Indiana, dat verbeterde naar 13-15 tijdens het seizoen (8-5 thuis).

Clark verdiende haar 225e career assist in het tweede kwartaal van de wedstrijd, waarmee ze het record van Tich Penicheiro uit 1998 voor de meeste assists door een rookie in de geschiedenis van de WNBA overtrof. (Hoewel er tegenstrijdige statistieken zijn over hoeveel assists Penicheiro voor de goede orde had – de WNBA zegt 224, terwijl ESPN zegt 225 – heeft Clark het record hoe dan ook gehaald.)

Naast haar 23 punten eindigde de rookie met negen assists, vijf rebounds en twee blocks.

Beide teams kenden een trage start, met een slecht eerste kwartaal dat eindigde met een 17-13 voorsprong in Seattle. Maar Indiana vocht zich terug in de tweede, hernam de leiding in de laatste minuten van de helft en hield een voorsprong van 35-34 vast op weg naar de kleedkamer.

De Storm, die dit seizoen met driepunters worstelde, kende een solide start van buiten de boog, sloeg 4-uit-6 in het eerste kwart en eindigde 5-uit-12 tijdens de rust. Ondertussen had de Fever meer moeite met drie: ze sloegen 0-6 op 3-pointers om de wedstrijd te beginnen voordat Kelsey Mitchell doorbrak in het tweede kwart, en eindigden 3-uit-13 op 3-pointers in de eerste helft. Beide teams hadden minder dan 50% velddoelpunten.

The Fever kwam sterker naar voren in de tweede helft en kwam vroeg in het derde kwartaal op een 8-2 run, inclusief een paar grote driepunters van Mitchell en Clark. Maar de Storm trok zich terug om de voorsprong halverwege het kwart weer in evenwicht te brengen en te voorkomen dat Indiana de voorsprong lang vasthield. The Fever ging het laatste frame in met een nipte voorsprong van 59-58.