Scottie Scheffler wint Olympisch goud na comeback-overwinning: NPR

Gouden medaillewinnaar van de Verenigde Staten, Scotty Scheffler, poseert met zijn medaille na de medailleceremonie voor herengolf tijdens de medailleceremonie op de Olympische Zomerspelen 2024 op Le Golf National in Saint-Quentin-en-France, zondag en zondag.  Evelyns, Frankrijk.  Scotty Scheffler uit de Verenigde Staten won goud, zilver en Hideki Matsuyama uit Japan, terwijl de Brit Tommy Fleetwood het brons pakte.  (AP Foto/Matt York)

Gouden medaillewinnaar van de Verenigde Staten, Scotty Scheffler, poseert met zijn medaille na de medailleceremonie voor herengolf tijdens de medailleceremonie op zondag 4 augustus op de Olympische Zomerspelen van 2024.

Matt York/AP

Onderschrift verbergen

Schakel bijschriften in

ondanks De nummer één golfer ter wereld, Scotty Scheffler, kwam zondag net naast een gouden medaille in de laatste ronde van het Olympische golftoernooi voor mannen op Le Golf National in Frankrijk. Op zijn start-tee zat Scheffler vier schoten terug – achter zijn landgenoot Xander Scheffler en de Spanjaard John Rahm.

Dat veranderde allemaal nadat Scheffler een half dozijn birdies liet zinken in de laatste negen holes van de Franse golfbaan. 28 jaar oud Een vrijwel vlekkeloze ronde bracht hem naar de top van het Olympische podium en won goud voor de Verenigde Staten – waarbij de Engelse Tommy Fleetwood zilver pakte en de Japanse Hideki Matsuyama brons.

De regerend Masters-kampioen begon zondag vroeg momentum op te bouwen toen hij zijn eerste hole birdiede met een putt van 3 meter. Maar na tien holes en nog een paar birdies zat Scheffler nog steeds vier slagen achter Rahm, die voorbestemd leek voor Olympisch goud.

Toch verloor de Spaanse golfer snel zijn voorsprong met een paar bogeys en een double-bogey op de laatste paar holes. Scheffler daarentegen kon schijnbaar niet missen. Op holes 14 tot en met 17 bleef Scheffler het klassement beklimmen met birdie na birdie. Het was zijn put Het was een birdie op de 17e green – zijn vierde op rij – die uiteindelijk zijn overwinning bezegelde.

Scheffler’s comeback-overwinning voor Olympisch goud komt na een veelbewogen professioneel en persoonlijk jaar voor de 28-jarige. In april won Scheffler zijn tweede groene jasje tijdens de Masters in Augusta, Georgia. Kort daarna beviel zijn vrouw, Meredith Scheffler, van Bennett, hun eerste kind. Vervolgens, dagen na de geboorte, werd Scheffler gearresteerd, geboeid en beschuldigd van een misdrijf wegens het aanvallen van een politieagent met zijn auto in Louisville tijdens het PGA-kampioenschap. De aanklacht werd eind mei ingetrokken nadat Jefferson County Attorney Mike O’Connell het ermee eens was dat het incident ‘een groot misverstand’ was.

Gouden medaillewinnaar Scotty Scheffler, midden, zilveren medaillewinnaar Tommy Fleetwood, links, en bronzen medaillewinnaar Hideki Matsuyama luisteren naar het volkslied van de Verenigde Staten tijdens de golfmedailleceremonie voor heren.

George Walker IV/AP

Op 18 juni selecteerde het Amerikaanse Olympische golfteam Scheffler samen met drie andere golfers. De overwinning van Scheffler is het tweede Olympische goud op rij voor het Amerikaanse herenteam; Collega-teamgenoot Xander Schauffele won het allemaal op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Tijdens de medailleceremonie op zondag werd Scheffler zichtbaar emotioneel en barstte in tranen uit toen The Star Spangled Banner werd gespeeld.